V Liberci zavírá největší obchodní centrum v regionu

Poslední týden máme možnost si nakoupit v obchodním centru Nisa. V neděli 23.března se totiž toto centrum uzavře a od 24. března začne vyklízení obchodních jednotek. Do května ještě zůstane otevřen hypermarket Hypernova. Do hypermarketu se bude vstupovat novou lávkou pro pěší z 1.podlaží parkovacího domu, novým koridorem uvnitř centra.

Celkovy pohlednisaliberec.cz

Obchodní centrum Nisa bylo otevřeno v roce 1998 a nabízelo více jak 60 specializovaných obchodů a byl zde otevřen i první hypermarket na Liberecku. Současné centrum vlastní developerská společnost ING Real Estate, která centrum výrazně rozšíří a zmodernizuje. Nejspíš kdyby mělo zůstat ve stávající podobě, těžko by bylo schopno pokrýt tak velkou konkurenci, která nyní v Liberci vzniká viz níže.

Toto obchodní centrum prochází proměnami už od roku 2006, kdy se jako první začala stavět opěrná zeď na dolním parkovišti. Na jaře roku 2007 začala stavba parkovacího domu, které se v prosinci téhož roku otevřelo veřejnosti. Následně po otevření parkingu, začala výstavba na horním parkovišti (blíže k Ještědu), se stavbou nové části obchodního centra. Po uzavření jednotek a jejich vyklizení se začne od dubna s přestavbou stávajících pasáží. Nová Nisa otevře v říjnu tohoto roku. Obchodní centrum se bude řadit mezi jedny z největších v ČR.

 Co nabídne?

50.000 m2 celkové prodejní plochy.

1800 parkovacích míst, převážně v krytém stání.

8 sálů v multikině „CineStar“ s 1200 místy.

Více jak 160 obchodních jednotek (cca 80% je již obsazeno).

FOOD COURT s nabídkou rychlého občerstvení, rovnoměrně po centru pak budou rozmístěny i jednotlivé provozovny kaváren.

Nová koncepce hypermarketu „Hypernova“, která se představí jako „HyperAlbert“, první svého druhu na území České republiky.

Architektura interiéru má odrážet slavné období funkcionalismu v Liberci, kterému vévodila architektura oblých tvarů a tmavého dřeva. Najdete zde, ale i mnoho moderních prvků. Centrum bude zajímavé a pro oko údajně velmi příjemné.

Mezi vodní prvky zde bude patřit vodopád, který bude hlavní dominantou celého centra a především pak centrálního náměstí, kde se bude soustředit oddychová zóna centra.

V Liberci však vznikají i další centra

Liberec Plaza na Šaldově náměstí, otevře už v listopadu tohoto roku a bude první velkou nákupní galerií v severních Čechách.

Fórum Liberec svou plochou zabírá téměř celé dolní centrum města a bude tak nejvýraznější dominantou této části. První etapa by se měla otevřít v 1. čtvrtletí roku 2009. Druhá etapa počítá s demolicí OD TESCO na Soukenném náměstí a bude pokračovat další fází výstavby, s plánovaným otevřením v roce 2010. Fórum vzniká i v dalším městě na území severních Čech a to konkrétně v Ústí nad Labem.

Galerie Liberec opět vzniká v dolní části centra, zhruba 200 metrů od výše zmíněného centra.

Nákupní park Liberec se staví v Liberci-Růžodole v obchodní a průmyslové zóně Sever. Tam už na podzim minulého roku vzniklo nákupní centrum Géčko s hypermarketem Glóbus. Další centra v této zóně ještě budou vznikat. Tato zóna se dá připodobnit k Černému Mostu v Praze.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Čihák | pondělí 17.3.2008 9:00 | karma článku: 14,19 | přečteno: 5387x