Magistrát města Liberec si připsal svůj triumf

Jestli se něčím Liberec skutečně zapsal do průkopnických dějin mezi magistráty v ČR, je to právě úřední den v sobotu. Spatřuji to osobně jako krok správným směrem. Však považte, kolik času máme všichni v týdnu při zaměstnání. Mnozí z nás vynechávají oběd a jdou oběhat úřady v době polední pauzy. Co to pak každého stojí stresu a mnohdy frontu na úřadu vzdáte, protože jednoduše nestíháte.

Nová budova magistrátu LiberecPetr Cihak, 2007

Tak právě toto plus má nyní obyvatel Liberce. Obyvatelé stotisícové metropole to zcela jistě uvítali všichni. Pokud se mi něčím naši úředníci v Liberci zalíbili, je to právě úřední den v sobotu. Pamatujete dobu, kdy se všechno muselo vyřizovat jen v pondělí a ve středu, jinak jste měli jednoduše smůlu a museli jste počkat do příštího týdne? Doba se v mnohých ohledech mění a je to dobře. Můj kolega dokonce magistrát v sobotu využil a moc si pochvaloval poklidnou atmosféru. Ovšem nejspíš půjde o zvyk. Myslím, že lidé si na to brzy zvyknou a soboty budou také plné.

Jak to tu vlastně chodí? Otevřeno je v sobotu od 8:30 do 12:30. Otevřena je pouze hala s přepážkami v přízemí nové magistrátní budovy. Vyřídíte zde všechno jak běžně. Ovšem občas nějaká omezení údajně mohou nastat a to u vyřizování řidičských průkazů. Jde o to, že je to právě úřední postup, který je napojen na ministerstvo a zde pak nikdo nemůže zajistit kompletní služby. Na to upozornil MF Dnes Marek Řeháček. Úředníci, kteří zde pracují, údajně dostanou za práci v sobotu náhradní volno v týdnu a budou se o sobotách střídat, tak aby to pro úředníka nebyla každá pracovní sobota.

Liberec je zatím jediným městem v ČR, kde je tato služba zavedena. Další města zatím podobný systém neohlásila. Tak jen tak dál milí úředníci a nejen v Liberci!!! Myslete na obyčejného občana i jinde, milí radní. Právě občan vás volí na svá místa, udělejte pro ně dobrý krok, po vzoru metropole pod Ještědem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Čihák | úterý 4.3.2008 10:00 | karma článku: 15,16 | přečteno: 2152x