Liberec bude patřit o víkendu dvěma oslavám

Město pod Ještědem bude o následujícím víkendu patřit oslavám. 50 let od svého vzniku slaví zdejší FC Slovan Liberec a své 35. výročí slaví výrazná dominanta nejen města Liberec, ale bezesporu celého kraje. Byť už jen jednou větou sem napověděl a snad každý uhodl, tak přesto představím. Ano, mluvím o horském hotelu a vysílači Ještěd. Při 30. výročí stavby byla tato dominanta nasvícena a začala se rodit skvělá tradice každoročních víkendových oslav. No a na co se můžete o následujícím víkendu v Liberci těšit?

Petr Cihak

Program bude jako každoročně bohatý, letos však díky jubileu, ještě velkolepější. Začíná se už dnes od 19:00 hodin. Nezapomeňte vzít sebou své ratolesti a vyražte směr Liberec – Ještěd. V Liberci a v kraji to rozhodně není jediná akce, přehled kulturních akcí je pod programem Ještědu. Stačí se pak jen rozhodnout. Hlavní náměstí před libereckou radnicí se v sobotu promění v divadelní scénu a fotbalový stadion U Nisy, se zase v sobotu od 10 hodin promění ve velkolepou narozeninovou oslavu, která vyvrcholí od 21:15 koncertem skupiny Děda Mládek Illegal Band. Ale nyní již k prioritnímu programu Oslav Ještědu.

Pátek 11/7/2008

19:00 – Slavnostní zahájení, vztyčení vlajky Ještědu, Hymna Ještědu, Vyhlášení soutěže o vlajku Ještědu.

 

Koncerty

Michal Pavlíček

Kamil Střihavka

Mendelbrotovy kostičky (rekordní počet muzikantů na nejvyšším místě)

Varhan Orchestrovič Bauer se svým Filmovým okamžitým orchestrem.

 

Sobota 12/7/2008

 

9:00 – Soutěž ve vynášení pivních sudů na Ještěd,

Soutěž Mt. Everest (8. výstupů),

Soutěž stovkařů (100 výstupů),

Exhibiční soutěže bikerů v novém Bike parku na Ještědu.

14:00 – Exhibice bikerů na vrcholu Ještědu,

EXOTS – vystoupení nové rockové skupiny z Jablonce nad Nisou.

15:00 – Jízda barona Liebiega: jízda veteránů z Zittau na Ještěd.

Ukázka záchranné akce z kabin lanovky.

16:30 – Křest nové knihy Marka Řeháčka „Ještěd – průvodce návštěvníka hory“.

 

21:00ŽIVÉ PŘÍZRAKY, módní reality show Klouda – Jevula – Raj.da, Řádková. Předpremiéra dokumentu J. Šmidmayera o rodině Formanů.

GOYOVY PŘÍZRAKY, promítání filmu Miloše Formana, netradiční nasvícení Ještědu.

 

 

Neděle 13/7/2008

 

11:00 – 14:00 – Rekordní výjezd veteránů na Ještěd,

Po celou sobotu a neděli nabízí Ještěd od 10:00 do 18:00 – tradiční stánkový prodej, občerstvení, soutěže pro děti, pokusy o překonání rekordů.

Veselá popelnice – workshop pro děti a dospělé za účasti výtvarníka Benedikta Tolara. Živé Goyovy přízraky, Draci na Ještědu (tradiční pouštění draků). Prohlídky interiéru, výstavy. Chráněná dílna TULIPÁN zde bude prodávat své výrobky.

 

Jak je to s dopravou na vrchol Ještěd?

Tramvají č.3 - Horní Hanychov - ze zastávky v centru města, Fügnerova ul. až na konečnou v Horním Hanychově. Na konečné si můžete vybrat. Sedačková lanovka SKALKA, je pár metrů od konečné tramvaje. Kabinová lanovka je dále lesní cestou asi kilometr od konečné.

Sedačková lanovka – v rámci akce 50% sleva a v provozu je PÁ, SO – 8:30 do 1:00 a v neděli 8:30 – 18:00

Kabinová lanovka – pá, so – 8:30 – 1:00, neděle 8:00 – 19:00 (jízdné 60,-)

Vstup na všechny akce ZDARMA, za nepřízně počasí se koncerty přesouvají dovnitř objektu.

 

 

Další zábavné, kulturní a společenské akce v Liberci a blízkém okolí

 

Liberec, Náměstí Dr. E. Beneše u radnice. V rámci akcí Letní setkávání s divadlem, vám v sobotu 12.7.2008 ve 21:00 odehraje marionetovou komedii na motivy českých lidových loutkářů hru „Bezhlavý rytíř“.

Liberec,  50. let FC Slovan Liberec. 12.7.2008 oslava s doprovodným programem začíná už od 10:00 na stadionu U Nisy. Až do 18:00 hodin zde budou různé atrakce pro děti, mládež a dospělé. Připraveny jsou i adrenalinové atrakce. Do kulturního programu patří: skupina Timber music, Tereza Kerndlová, taneční skupina TAKT, Slovan Cheerleaders. Od 21:15 je připraven koncert skupiny Děda Mládek Illegal Band. (celodenní vstupné 150,-, děti do 140 cm ZDARMA, vstupenka platí i jako jízdenka na MHD Liberec, místo vstupenky dostanete plastovou figurku maskota klubu).  >>> více informací

 

Svijanský Újezd – 12.7.2008 Svijanské slavnosti piva, tradiční pivní slavnosti zdejšího pivovaru, kde vedle piva je připraven i doprovodný kulturní program a hektolitry piva.

Snad vám můj námět na víkendový program pomůže. Zda-li ve vašem programu bude místo právě pro Liberec, budeme rádi a jste zde vítáni. Přejme si nyní už jen slunný víkend a teplé noci, i když předpověď není právě příznivá. Snad si nenecháte víkend deštěm pokazit. Pro přehled předkládám ještě předpověď počasí pro Liberec. 

 

Předpokládané počasí pro Liberec

Pátek – polojasno, 14/28 °C

Sobota – oblačno s přeháňkami, 14/17 °C

Neděle – oblačno s přeháňkami, 12/18 °C

 

Zdroje informací

Program oslav Ještědu: Liberec.cz

Počasí čerpáno z: Meteopress.cz

Autor: Petr Čihák | pátek 11.7.2008 8:00 | karma článku: 11,65 | přečteno: 2215x