Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako obvykle se míjíte s realitou

Kvóty nejsou podle Pana pavlíčka v rozporu s ústavou ale s dohodami o uprchlících.

Nicméně i v tom se mýlí.

Pan Pavlíček potvrdil, že nemohou být přemisťováni uprchlíci proti své vůli-nicméně to nikdo nikomu nevnucoval a ani se to neplánuje

Kvóty jsou o tom, že uprchlíci po vstupu na území Schengenu a žádosti o azyl dostanou na výběr-buď příjmou azyl tam kde jim bude nabídnut, nebo jim v souladu s mezinárodními zákony bude azyl odmítnut. To, že země má právo neudělit Azyl pan Pavlíček rovněž potvrdil.

Pro příklad-v Řecku se uprchlík registruje, požádá o azyl ať už o azyl v Řecku nebo o azyl v jiné zemi EU. Buď mu bude schválen nebo nikoliv. Pokud mu schválen nebude dostane nabídku azylu v jiné zemi, kterou buď příjme nebo nikoliv a bude deportován-vše je plně v souladu s právem.

1 8
možnosti

P17e95t46r 94Č46e72j96k66a

12. 7. 2016 21:49

Ty úmluvy o uprchlících jsou ale včleněny do vnitrostátního práva. Vy tu máváte dohodami o uprchlících, ale ony jsou SOUČÁSTÍ vnitrostátního práva (tudíž stačí se bavit o národní úpravě ;-)) - a jsou i součástí práva ústavního. Z těch mezinárodních dohod vnitrostátní úprava vychází. Pokud pan Pavlíček říká, že nemohou být přemisťováni proti své vůli - tak v tom je přesně ten soulad / rozpornost s ústavním pořádkem.... Pokud si myslíte, že projevem svobodné vůle (tak jak je to myšleno z pohledu ústavních principů) je situace, že člověku řeknete "vy spadáte do kvóty pro Rumunsko, máte právo výběru - Rumunsko, nebo budete deportováni" - tak to opravdu svobodná vůle není ani omylem. Pokud vám nedochází, že toto je v rozporu s ústavním pořádkem, tak není co dodat. Chcete zastřelit, nebo oběsit? Chcete upálit, nebo uhořet? Stejný princip práva výběru, taky jde podle vás o "svobodné rozhodování"... ;-D. Nemluvě o tom, že pořád, jakékoliv určování kvót je nepochybně diskriminační - pokud někomu dáte možnost "Rumunsko nebo deportace" a někomu "Německo nebo deportace", tak se ptám - na základě jakých kritérií..... vážně mi chce někdo namlouvat, že osoba s azylem v Německu a v Rumunsku / Bulharsku bude mít STEJNÉ zacházení? Samozřejmě, že nebude - a pak bude EU prostřednictvím kvót jednoznačně pachatelem diskriminace.

5 1
možnosti
Foto

EU jako subjekt mezinárodního práva je státem s vlastní ústavou, přímo volenými orgány (parlamentem). Proto Vaše stanovisko v otázce imigračních kvót není zcela domyšleno do konce.

0 2
možnosti
Foto

Kontrolní otázka: Je ČR členem WTO ?

0 0
možnosti