Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Souhlas a ještě malé doplnění.

Někteří lidé mají prostě pocit, že když něco nechtějí, tak se to nestane a pokud to už nastane, tak je to zbavuje jakékoliv viny.

Ono to s tím zdánlivě nesouvisí, ale vezměme takovou Mnichovskou dohodu. Je třeba si uvědomit, že pod vlivem I.sv.války bylo zejména francouzské, ale i anglické veřejné mínění natolik pacifistické, že pro 95 procent populace bylo důležité vyhnout se válce za jakoukoliv cenu. A tito lidé si pak fakticky žádnou vinu nepřipouštěli. Oni žádnou válku nechtěli, tak za ní nemohou.

Podle mě je důležitá v dnešní době ještě jedna věc. Poprvé od konce II. sv. války je zejména v západní Evropě nabourána celospolečenská dohoda o směřování společnosti. Nejde jen o to, že ostentativně bojkotujete a ignorujete strany jako Svobodní v Rakousku, FN ve Francii, AFD v Německu či Švédské demokraty. Vy tím ale fakticky dlouhodobě ignorujete tu 10, 15, 20 či možná 30 procent jejich voličů tedy svých občanů. A ještě se utěšujete , že je to v zájmu jakési demokracie. To prostě dlouhodobě nemůže fungovat. A pokud k něčemu dojde, tak se tito lidé budou tvářit, že za nic nemohou. Není bez zajímavosti, že určitý politický klid panuje v Británii, kde prostě UKIP není tak zatlačen do kouta a lidé mají pocit, že prostřednictvím této strany mohou legitimně vyjádřit své názory.

9 0
možnosti
JN

J39i50ř41í 93N51o50s97e88k

2. 2. 2016 20:32

Souhlas!

A k tomu filtrování informací - myslím, že všichni už máme dost toho, že s námi vláda, média, EU a "morální elity" s neziskovkami jednají jako s dementy. Proč se ruší speciální školy, když s národem se jedná jako retardovaným dítětem? :-)

Vtip je v tom, že retardovaní nejsme, a oč víc to do nás perou, o to víc vzdorujeme - a věřím, doufám!!! že rozum opravdu vyhraje. Ale bude to ještě fuška a nervy (Polický a Faltová s Dýnstbírem a spol dovedou vyčerpat)

[>-][>-][>-]

11 0
možnosti
VB

Bohužel extremistů typu polického se najde dost. za mě karma R^

10 0
možnosti
KC

Petře, máte pravdu, jen bych si dovolil doplnit, že aktéry na vrcholu EU nevolil nikdo. A pan Polický? Škoda řeči ! Ode mne karma a přání všeho dobrého.

16 0
možnosti
Foto

A jak dopadlo Polsko s jeho právem veta? Rozdělily si ho tři velmoci.

A jak dopadne EU, když v ní bude platit právo veta? Kolik velmocí si nás rozdělí?

Nevím, co má multikulturalismus společného s politikou korektnosti, to už spíše tato politika je produktem ochrany menšin, ne?

0 6
možnosti

P84e80t78r 16Č89e29j94k44a

2. 2. 2016 19:38

Uplatňování politické korektnosti je přímo nutnou podmínkou pro barevné multikulturní zítřky.....;-D Stačí se podívat, jak potrefené husy kejhají, když někdo ten pláštík sundá - viz přímo hysterické reakce na prezidentův vánoční projev (kde v závěru konstatoval očividnou pravdu "tato země je naše a ne každý je v ní vítán"), či na větu o tom, že integrace muslimů je v podstatě nemožná. Až nedávno se objevilo "extremistické sluníčko", které mu v tom dokonce i dalo za pravdu (Trevor Phillips - viž článek na Novinkách), ovšem s výhradou, že požadovat integraci do společnosti je vlastně svého způsobu taky rasismus a neúcta ke kultuře druhých a tedy že bychom to po muslimech měli přestat žádat či to od nich očekávat..... ;-)

13 0
možnosti
Foto

Já jsem už dávno přišel na to, že s panem Polickým nemá smysl jakkoliv diskutovat. Přesto jsem napsal komentář na který tento diskutér reagoval vámi citovaným proslovem. Tato jeho odpověď je jasným důkazem toho, že pan Polický vůbec netuší, o čem je řeč a v čem je největší problém současné Evropy. Je naprostým marněním času na něj reagovat a psát dokonce o něm blog, je zbytečnost.

29 0
možnosti
EP

Já na něj naopak reaguji rád a často. Sice bez výjimky nikdy není schopen odpovědi, o minusu nemluvě, ale alespoň klesá riziko, že někdo jeho všudypřítomným lžím uvěří.

11 0
možnosti
JK