Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud žádáte o pracovní povolení rovněž žádáte pro konkrétní zemi ne pro celý Schengen-podobně na dávky má cizinec právo v konkrétní zemi ne v celém Schengenu.

Nejde o žádnou diskriminaci ale o prostý fakt, že tam kde dostanete azyl máte možnost pracovat nebo pobírat dávky-jinde ne.

0 2
možnosti

P41e22t29r 53Č47e58j81k94a

20. 9. 2015 15:46

Víte, on problém způsobila (jako často v této krizi) Angela Merkelová. Skutečností totiž je, že azyl opravdu má svá pravidla (tzn. například že neexistuje žádné právo výběru cílové země), jenže tuhle skutečnost právě Němci značným způsobem podkopali svým dosavadním chováním - já to psal v jednom z minulých článků, nekonzistentnost a nezodpovědnost německé politické reprezentace (zprvu vstřícnost k uprchlíkům v duchu "kdo chce požádat o azyl v Německu, tak přijďte"; a najednou všem ukážou záda se slovy "jděte jinam") vymáhání pravidel azylu komplikuje a v podstatě znemožňuje - v uprchlících se totiž vyvolal dojem, že mají nárok si diktovat, kam chtějí jít - někteří s tím svým "diktátem" dokonce uspěli - a v tom je ta nerovnost podmínek! Jak říkám, dneska pokud jednoho "uprchlíka" pošlete do Rumunska a druhému dáte možnost Německa, tak ten přidělený Rumunsku bude oprávněně vzteklej, frustrovanej a odnesou to obyvatelé Rumunska! Problém teda spočívá v tom, že dosud se chybně tolerovalo, že tu žádost mohli podat "kde sami chtěli" (ty otevřené hranice a průchodnost zemí až do cílového Německa), zatímco teď jim budeme chtít autoritativně určovat "ty půjdeš sem, ty támhle" - to prostě nemůže dobře dopadnout. Diskriminace je to vůči těm utečencům, vůči kterým platná pravidla vymáhat budeme, protože doteď se na ně kašlalo. Je zaděláno na obrovskej průšvih.

2 1
možnosti
MP

To byste mne rozesmál...myslel jste, že to mají promyšlené... Tak jak to vypadá, tak procesní věci má líp promyšlené nějaký svědomitý starosta z Horní Dolní.

4 1
možnosti
Foto

R^ Chvíli jsem to sledoval. Ale dlouho jsem nevydržel. Tolik obezliček, kličkování, chytračení, ale i rádoby podkuřování jsem už dlouho neslyšel. V podstatě, aniž by to měl asi v úmyslu, toho dost odkryl, ba až odkopal. Včetně toho, v čím zájmu a za koho ,,kope". Nakonec, kdo chce, může si udělat závěr sám - viz. odkaz autora. A pokud to kdo vydrží alespoń pár minut sledovat;-O;-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1376x
Občan ČR, který má obavy ze směřování vlastní země a chce věcně vyjádřit své názory a postoje ke světovému dění.

Seznam rubrik