Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Problém je asi v tom,že lidi jsou už na muslimskou kulturu tak alergicti,že vadí i ty burkiny. Ale proč jsou alergicti?Kvůli tomu,co muslimové předvádějí. Nezačali jsme jejich víru nenávidět bezdůvodně.

3 2
možnosti
JR

J65a40r77a 40R64a30n14k

11. 9. 2016 18:28

Moniko, nejedna se o zadnou alergii, protoze v zemich kam my cestujeme take obsluha v hotelich nesmi byt alergicka na damy oben ohne a ze si zde spousta stezovala a litovala, ze odpada Egypt, kde to bylo prima, stacil tyden a clovek se mohl ukazat v praci opaleny az na maly trojuhelnik ve predu......opaleny vsude.

0 0
možnosti
Foto

1/Je svobodou každého jednotlivce vybrat si v co věří a dodržovat příkazy té víry tak jak je chápe-je tedy i svobodou ženy věřit v islám a ve jménu Islámu se zahalit (i když různé verze islámu mají na zahalování různý názor).

2/ Je čirou demagogií srovnávat zákaz Burkin a omezení pracovní doby či otroctví. To jestli někdo nosí Burkini totiž nikoho jiného než dotčenou neomezuje. Otroctví i neomezná pracovní ano.

3/ Některé ženy nosí Burkini nezávisle na víře, ale prostě proto, že chtějí.

4/ Zahalování žen je pro vás možná symbolem nerovnoprávnosti žen, ale muslimky to tak obecně nevnímají.Jistě jsou některé k zahalování nuceny, ale mnohé jiné se zahalují dobrovolně z vlastního přesvědčenía není to pro ně symbol nerovnoprávnosti.

Podobné smýšlení jako radikálové z Daeš mají právě lidi jako vy, kteří nejsou schopni pochopit, že někdo má jiné názory a hodnoty než ty jediné správné. Proto lidi jako vy nejsou schopni pochopit, že pro někoho je svobodným rozhodnutím uznávat právě ty "zastaralé dogmatické" hodnoty.

PS. jako obvykle odporujete sám sobě když na jednu stranu kritizujete to, že někdo stanovuje normy pro oblékání a na druhé straně podporujete zákaz burkin-tedy stanovení normy pro oblékání.

2 4
možnosti

P47e11t94r 26Č25e52j42k19a

3. 9. 2016 21:56

Burka, nikáb ale i ty burkiny jsou pouze symptom, projev, nikoliv původce.... A já pouze říkám, že jakékoliv autoritativní pravidlo víry, které stanovuje co má mít žena zahalená (nejde tedy o konkrétní oblečení, ale pouze nařízení toho, jak a co má být vidět a naopak co má být skryto), aby byla "tou správnou věřící", je právě tím omezením srovnatelným s otroctvím... Burkiny jsou prostředkem toho omezení - stejně jako třeba řetěz omezující pohyb uvázaný na otrokovi, nebo bič, který otrokář používá k vynucení disciplíny. Pokud má někdo hodnoty, které jsou v konfliktu s těmi evropskými (a zajímavé na tom je, že vy ten konflikt hodnot vlastně nezpochybňujete!), pak se musí přizpůsobit těm evropským. Jinak řečeno, já netvrdím, že evropskou hodnotou jsou bikiny, nikoliv - evropskou hodnotou je nezávislost a svoboda ženy v tom, co si vezme na sebe. Jinak řečeno, kdyby burkiny vznikly "nezávisle" na potřebě vyhovět nějakým dogmatickým nesmyslným pravidlům víry z dob x století zpět, pak jsou vlastně v pořádku..... bohužel, vznikly právě jako snaha vyhovět víře a jejím pravidlům.

5 1
možnosti
JR

J37a87r91a 52R28a83n52k

3. 9. 2016 20:21

" zrůdnost myšlení "některých" lidí "....., tak snad nam dovolite aspon svobodne myslet:-/, tady - kde ziju se svobodne mysleni podporuje.

1 3
možnosti

P67e69t41r 73Č11e72j83k51a

3. 9. 2016 21:21

Copak říkám něco proti svobodě myšlení? ;-D Já tím říkám, že někteří v tom myšlení vychází ze zrůdných základů a dochází ke zrůdným výsledkům. Pouze si dovoluji výsledek ohodnotit. Jestli chcete příklad, tak si dovolím citát z článku pana Šupa, který si dovolím nazvat "zrůdným":

"A tak dochází na francouzských plážích k zvláštnímu precedentu, když se muslimky ve svém plážovém oděvu snaží hájit skutečnou mravnost, jakož i skutečné křesťanské hodnoty. Tím ale zároveň nepříjemným způsobem nastavují zrcadlo nemravnosti dnešní Evropy a její odklonu od vlastních, tradičních křesťanských hodnot. A naše takzvaná moderní Evropa reaguje tak, že represivním způsobem útočí na projevy skutečné mravnosti a násilím se snaží prosazovat takzvané "dobré mravy a sekularismus", které jsou však ve skutečnosti nemravností a otevřeným výsměchem pravé mravnosti."

Zdroj: http://supa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=548593

3 1
možnosti
Foto

Ten příměr s otroctvím je výborný. Je popsáno mnoho případů obdivu a oddanosti která vedla k dobrovolnému otroctví. Otroctví jsme také zakázali, i když byli tito dobrovolní otroci, co jsme jim zákazem ublížili. Proto nechápu, proč kvůli ženám, které dobrovolně přijímají (otroctví) prodřazení a ponížení žen v islámu a veřejně je svým otroctví deklarujícím oděvem prezentují, se nepomůže těm ženám, které být otrokem nechtějí a jsou nuceny tento svůj ponižující status tímto oblečením ještě veřejně hlásat.

4 1
možnosti
Foto

prodřazení=podřazení omlouvám se

0 0
možnosti
KK

Nositelka burkin tím jasně říká: " jsem muslimka, a na vaší evropskou civilizaci, zvyky a nějakou integraci z vysoka ..... Stejně to tu brzy bude naše islámské, a vy budete rádi, když nás muslimy budete smět jako otroci živit. Nepřišla jsem se integrovat ale obsadit vaší zem ! "

8 2
možnosti
Foto

Spíš říká jsem muslimka a chovám se dle Evropských zvyků a nosím co chci.

0 4
možnosti
Foto

Snaha zahalovat ženy přenáší zodpovědnost za chlípné chování od původce tohoto chování na předmět jeho zájmu. Burkiny tento chybný vzorec potvrzují. Proto jsem proti burkinám.

12 1
možnosti
TH

pane Policky, dal jste zde minus. Ale pani Moudra ma pravdu. Informujte se o tom, pro se jako maji zeny zahalovat. ty muslimske a pak vam doporucuji ten blog pana S.

Mne teda zvedl ze zidle. nesnasim totiz Talibany a jejich fundamentalismus.

1 0
možnosti