Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

rozdel a vyhraj, v cestine se rika rozdel a panuj. Stara taktika.

0 0
možnosti
PZ

Pokud ji chce 70% voličů volit jen jako formu protestu a neztotožňují se z velké části s jejím programem, tak je to strana na nic a ty procenta jsou tudíž uměle vyhnaná právě jen tím protestem.

0 0
možnosti
PK

ä jak jinak má tedy smysl proti "etablovaným stranám" protestovat?

Pointou je aby se jejich zástupci nedostávali do pozic s nějakou autoritou.

Osobně bych nyvrhoval aby účast na volbách byla povinná- ovšem s tím že pokud se 10 procent občanů rozhodne nedat svůj hlas žádné straně pak v parlamentu bude jenom 180 poslanců.

A i kdyby se v takovém případě dostavilo všech 180 tak rozhodovací většina bude vždy 101- prostě těch 20 míst by se vždy počítalo jako přítomní ale nijak nehlasující poslanci.

A pokud by se našlo 50,5 procenta takových hlasů tak by holt následující 4 roky nemusel být parlament svolán, vláda sestavena a státní úřady by jeli 4 roky s rozpočtovým provizoriem a nemělo by se ve státní správě NIC. žádné změny daní, žádné přidávání státním zaměsnancům, Žádné přijímání nových zákonů, žádné rušení starých.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2442x
Autor je zahraničněpolitickým mluvčím frakce AfD v Bundestagu. Vystudoval ekonomii a mezinárodní vztahy na Univerzitě v Mnichově. Pravidelně publikuje v českých i zahraničních médiích.

Seznam rubrik