Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J48a28r42a 73R79a98n27k

12. 3. 2014 3:57

R^beru to pouze jako slovni hricku:-)

0 0
možnosti
Foto

Ženy jsou dobré řidičky, ale proč před přechodem pro chodce měly zastavovat ?Řidič je povinen… … s výjimkou řidiče tramvaje umožnit chodci, který je na přechodu pro chodce nebo jej zřejmě hodlá použít, nerušené a bezpečné přejití vozovky; proto se musí řidič takového vozidla přibližovat k přechodu pro chodce takovou rychlostí, aby mohl zastavit vozidlo před přechodem pro chodce, a pokud je to nutné, je povinen před přechodem pro chodce zastavit vozidlo.“A dále: “Řidič nesmí… … ohrozit chodce přecházející pozemní komunikaci, na kterou řidič odbočuje, při odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci, při vjíždění na pozemní komunikaci a při otáčení nebo couvání.“

A proti tomu ustanovení §54 odst. 3 téhož zákona: “Chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku bezprostředně před blížícím se vozidlem.“

2 0
možnosti
SK

Nestaví, protože tyto decimálie ani čsto neví, že na přechodu někdo je. ;-D

1 0
možnosti
Foto

I když chodím většinou pěšky taky a auto jsem řídil naposledy někdy v minulém tisíciletí, nevím, jestli před přechodem zastaví větší procento mužů nebo žen, ale vím, že to pravidlo mi připadá úplně nesmyslné. Ono je to sice na první pohled ochrana slabšího účastníka silničního provozu, ale logicky by měl mít přednost ten, kdo má větší setrvačnost, nebo ten, kdo je na daném prostoru "doma" (což je ovšem na silnici zase auto, pouze na chodníku chodec). Myslím, že by ubylo nehod způsobených bezmyšlenkovitým vcházením chodců na přechody a zlepšila by se (i když asi jen mírně) plynulost dopravy a kvalita ovzduší.

1 2
možnosti
JD

to pravidlo je proto, že řada lidí je méně pohyblivých a přejít přechod jim trvá poněkud déle, kdyby měl mít přednost motorista, končilo by to najížděním a vynucováním přednosti za pomoci síly plechů. a samozřejmě jako ochrana dětí, které nemají zkušenosti s odhadováním vzdálenosti a rachlosti.

2 0
možnosti
Foto

A nevadí, když před přechodem zastavuji jen v případě, že u něj postává chodec jevící snahu přejít příslušnou silnici?

7 0
možnosti
Foto

Ten clanek je takova, no...slatanina. Vice zeny chvalite, aby se na vas nezlobily, ale to vase, ze nezastavuji na prechodech jste zduraznil i nakonci, ackoliv pro to nemuzete mit zadny dukaz. Stacilo napsat jen titul clanku a znovu ho zpakovat v perexu. Zverejnit ho jako clanek "kratky" a byl jste hotov. Tu omacnaka nebylo ani treba psat. Nic mi to nereklo akorat ze muzi, jako ridici, jsou hovada. Sorry priteli,. Tak to ctu ja.

2 1
možnosti
Foto

O.K. Díky za názor.

1 0
možnosti
VN

Ženy před přechodem mají hold jiné myšlenky. Když už je žena po přechodu, uklidní se a staví ;-)

1 0
možnosti
JG

to je jako kdybych napsala "Muži nedávají na dálnici přednost autům v levém pruhu a klidně vám to tam šoupnou na poslední chvíli," ale i když mám opakovaně takovou zkušenost, asi by mě nenapadlo paušalizovat a přisuzovat to jenom mužům;-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, je to přesně tak. Psal jsem také, že pánové jsou za volantem větší čuňata než ženy. Popsal jsem pouze svůj poznatek na jednu konkrétní část provozu dopravního.

0 1
možnosti
PP

8-o a kde to pozorujete? Máte nějaká relevantní data od více přechodů, za jak dlouhý časový úsek, při jakém počasí etc.?

1 1
možnosti
JD

no, když jsem vozil kočárek nebo jdu s malým děckem, tak jsem si setsakra dával pozor, abych nevlezl před auto.....a překvapivě mě víc dávali přednost řidiči než řidičky

0 0
možnosti
MT

A co jste tím jako chtěl říct? Že ženy před přechodem nezastavují a vy také ne? Jste tedy žena před přechodem?

Proč v Německu automaticky zastavujete a doma ne? V zákoně není nic o tom, že máte zastavit, jen když za vámi jede auto. Nějak podivně si ty předpisy vysvětlujete a ještě máte tu drzost tu psát něco o ženách, jak blbě řídí. Zřejmě jste jeden z těch, kterým já ten prostředníček klidně ukážu.

1 2
možnosti
Foto

Co to tu melete? Jednak jsem napsal, že nezastavím jen tehdy, když za mnou nic nejede. Za další na ženy vůbec nenadávám, jen konstatuji, čeho jsem si všiml. Kdyby jste četla to, co je v článku napsáno místo automatické urážky někoho, kdo si dovolil napsat svůj poznatek, udělala by jste mnohem lépe. Nemusím nic psát o potrefené huse, že?

1 1
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.