Diskuse

Zapomínáme?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rozumný názor, jen je třeba si uvědomit, že patent na rozpínavost nemá jen Rusko a my jsme jen blecha, kterou může kdykoliv někdo z těch velkých hráčů zamáčknout. Amerika, která půjde ekonomicky brzy do kopru kvůli chabým surovinovým zdrojům, se dnes klepe strachy před čínskou ekonomikou a jediný, kdo se raduje jsou nadnárodní bankéři. Nedělejme si iluze, že dnešní politiku ve světě určují státy. Všechno v rozhodující míře ovlivňují zcela jiné struktury.

1 0
možnosti
Foto

Ano, ani o Americe nemám přehnaně pozitivní názor. Timto článkem jsem chtěl připomenout to, v čem jsme žili a kvůli komu jsme tak žili.

0 0
možnosti

B97o35r62i73s 68E39č59e84r

23. 7. 2014 7:39

Svatá pravda.KarmaR^R^R^

2 0
možnosti

Někteří nezapomínáme, ale raději bychom zapomněli, zvláště ve chvílích, kdy nám naše současnost začíná něco připomínat.

6 0
možnosti

"..čekal, že budu konečně spojen.. Akorát jsem se naučil jak se předstírá práce, jak se správně zašít, aby mě mistr nenašel i jak se na odpolední směně takřka nepracuje."

Ale pokud jste vy a vám podobní měli takovýto přístup, tak se současně nemůžete divit, že "se režim sunul k hospodářskému krachu .." To yl takový váš odboj, že? :-P

Je to něco za něco. To bývala taková pohodička, že, byt se nafasoval, domů (nebo do hospody) se chodilo o půl třetí, nebylo problém  v 18 uživit děcko..  Dneska s hypotékou na krku a bez šance uživit rodinu a dítě jsou to holt jiné výkony..

A co se týče  "Žilo se heslem, že kdo nekrade, okrádá rodinu." tak opět mluvíte o kategorii vyčůraných lidí (snad i o sobě?), která kradla a krade a podvádí v každé době a toto heslo měla jako takovou dobrou výmluvu. Já se například v naší rodině (nekomunistické, než někoho nenapadnou zase nějaké bláboly) s něčím podobným nikdy nesetkal. Je to podobné, jako když dnes někteří říkají "Přece nebudu platit daně ,když je ti zloději nahoře stejně rozkradou."

2 6
možnosti
Foto

Ba naopak. Díky takovým, jako Vy, kteří měli vše zajištěno takřka bez práce, neb si je režim kupoval a vymýval jim mozky, kteří jen drželi ústa a krok a dnes vzpomínají na zlaté časy, díky takovým jsme to dopracovali k totálnímu marasmu.

8 0
možnosti
Foto

jsem rád, že normálnost tu ještě nevymřela R^

6 0
možnosti

Bacha, asi jste hned psal a nečetl všechny příspěvky níže.

0 0
možnosti

No a co jste dělal vy, vy hrdino? Vždyť vám to tak vyhovovalo, rád jste se přizpůsobil. Tak teď nedělejte po 25 letech chytrého, vy disidente z 18.11.1989! To už i těm největším tupcům došlo, že se o žádnou svobodu nejednalo, nejedná a jednat nebude, jedná se jen o možnost, aby pár vyvolených mohlo nerušeně krást a ti ostatní na ně pracovali.

0 7
možnosti
Foto

Podle Vašich zlostných slov soudím, že mezi největší tupce se můžete směle hrdinně hlásit sám. Diskutujte, klidně mi napište, že nemám pravdu, ale neurážejte a nevybíjejte si svou zlobu na této diskuzi.. Na Vaši odpověď toto: V listopadu 89 jsem byl na vojně a seděl s plnou polní celou noc na korbě V3S. Měli jsme zakázané návštěvy, vycházky, noviny i televizi. Do poslední chvíle jsme vůbec netušili, co se děje a byli zmatení jako lesní včely, ale stále jsme byli masírováni politruky ve smyslu, že socialismus je jedinou správnou a nepostradatelnou silou. Dodnes mě jímá hrůza, že by ty zeleně rudé mozky, které armádě velely, vydaly rozkaz a poslali nás s těmi ostrými do davu. Nevyhovovalo mi vůbec nic a celý systém ve mě vzbuzoval akorát tak nenávist.

7 0
možnosti

,,mně utkvěl v paměti nějakej Ota Výborný....a pak ještě stálý zpravodaj ČsRozhlasu v Moskvě..nějakej Horák....

3 0
možnosti
Foto

J90a98n 14N79e19t64o13p58i94l

22. 7. 2014 17:35

KARMA a zase KARMAR^R^R^

10 1
možnosti

S nadsázkou - tak jako Německo dnes nepotřebuje vojensky ovládnout sousedy a stačí k tomu hospodářská politika, tak podle mne ani Rusko nepotřebuje fakticky útočit jen  kanóny a pomocí efektů ze surovin (podobně jako šejkové) skupovat Západ. Má asi výhodu, že prostředků na bídě milionů mají docela dost. Putin pouze potřebuje zklidnit situaci.

2 2
možnosti

Putin potrebuje cas, stejne jako Cina. Proto ten spech a tragicka komedie USA na Ukrajine. A zmatene tleskajici casti EU, divajici se kolem sebe, kdo z ostatnich tleska tez. Jinak +1.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.