Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

Já tedy nevím, ale když jsem dovolila, aby měl někdo v mém bytě (v mém vlastnictví) trvalé bydliště, musela jsem jít s ním na úřad, tam předložit kupní smlouvu na důkaz toho, že jsem vlastník a podepsat souhlas s tím, že se může v mém bytě trvale přihlásit - listopad 2013. 8-o

1 0
možnosti
Foto

Tak to ani náhodou. Podle zákona se k trvalému bydlišti může přihlásit každý, kdo má uzavřenou řádnou nájemní smlouvu. Souhlas oprávněné osoby je potřebný jen v tom případě, když osoba hlásící se k trvalému pobytu nemá nájemní smlouvu

Zdroj:http://bydleni.idnes.cz/trvaly-pobyt-0cb-/stavba.aspx?c=A130812_174242_reality_bdp_web

2 0
možnosti
JM

Trvalý pobyt je zbytečná administrativa. Lépe je bez něho. Zde je to rozebráno podrobně.

http://www.weblog.rider.cz/articles/263-uredne-bezdomovcem-trvale-bydliste-proc-ho-mit-a-proc-ne

0 0
možnosti
PP

Já se na to ptal kdysi u nás kvůli jednomu cizincovi, a úřednice mi řekla, že jde o 3 papíry, jeden majitel bytu a dva svědci a všichni potvrdí, že tam dotyčný již nebydlí. Tedy je napsat, podepsat a tím to mělo skončit. Mám pocit, že zde úřednici si vymýšlela práci a kontaktovala zbytečně bývalého nájemníka, který mohl jenom potvrdit to samé, co dostala podepsané od 3 lidí. Ale myslím také, že je možné žalovat o náhradu škody, poslat mu dopis a pak dát žalobu k soudu.

0 0
možnosti
Foto

Musíte mít výpis z katastru, výpověď, nebo ukončenou smlouvu, jednoho svědka a pak už stačí jen ty podpisy. Jenže mezi tím musí úřad zahájit řízení, které má svá pravidla a hlavně musí dodržet zákonem stanovené termíny např. na případné odvolání.

1 0
možnosti
Foto

Ono šlo v článku hlavně o nájemníky. To je strašně jednoduché: plníš nájemní smlouvu? Fajn. Neplníš? Zmiz. Nelíbí se ti? Zmiz. 

Kam půjde, je terciární otázkou nájemníka. Třeba pod most. Vše, co se zákon snaží stanovit nad tyto parametry je socialismus.

1 0
možnosti
Foto

Uvědomme si, že evidence trvalého bydliště je jen jedním z nástrojů, jak pod lidově pochopitelným heslem mít absolutní přehled o dohledání jednotlivých občanů.

Nejsme otroky a nevolníky státu, tedy není důvod k tomu, aby nás stát kdykoliv a kdekoliv nacházel. 

Že nám nemůže doručit obálky s různobarevnými pruhy není problém náš, nýbrž problém státu. Nahlaste si pokojně trvalé bydliště třeba na Dumbieru. Státu do toho je prd. A že se tam nezdržujete? Ani to zákon (dosud) nevynucuje. A až to udělá, zřídím si trvalé bydliště třeba na Cookových ostrovech.

0 0
možnosti
ZS

Jo, a pak tady davy nadávají, že nedostaly obsílku od dopravního podniku, resp. od exekutora. Jenže už nedodají, že "bydliště" mají na tom Ďumbieru.;-D Pak už to není problém státu, ale jich samotných.

0 0
možnosti
ZS

Kristepane!!! Taková anabáze a těch úředníků co se na tom uživí.:-/

1 0
možnosti
Foto

Ale o to přece jde!!! Umělá zaměstnanost byrokracií.

1 0
možnosti
MK

Ať žije zákon č. 89/2012 Sb. nazývaný Nový Občanský Zákoník ;-D PS ale v oblasti nájmů se  toho najde ještě hodně kladného (dle JUDr. Pospíšila)

0 0
možnosti
AK

No pokud uzavřete smlouvu na dobu určitou, tak po uplynutí doby sjednané ve smlouvě by odhlášení bývalého nájemníka z trvalého pobytu ve vaší nemovitosti neměl být problém....??

0 0
možnosti
Foto

S novým nájemcem podepisuji vždy první smlouvu na dobu určitou s platností jednoho roku. Pokud nejsou problémy, následnou smlouvu má na dobu neurčitou. Onen nájemník, o kterém jsem psal, měl první smlouvu na jeden rok. Takže je zřejmé, že si trvalé bydliště může zřídit i se smlouvou na dobu určitou.

2 0
možnosti
MH

A zažil jste to i z opačné strany? Když s vámi nejsou žádné problémy, byt udržujete, nikomu nic nedlužíte a platíte jako hodinky, ale pronajímatel si nepřeje, abyste si v bytě zřídil trvalé bydliště. Zákon je sice na vaší straně, ale smlouvu máte na dobu určitou a pronajímatel vám dal najevo, že jestli si trvalé bydliště zřídíte, můžete na její prodloužení zapomenout. Tak máte trvalé bydliště 100km daleko u rodičů. Jakýkoli kontakt s "místně příslušným" úřadem vás děsí měsíc dopředu, děti vám nevezmou do školky (případně i školy), protože trvalé bydliště je tu kritériem. S každou institucí si neustále ujasňujete, že vám dokumenty určitě poslala na korespondenční adresu, protože trvalý pobyt máte přeci jinde. Energie na vás přepsané nejsou a na konci roku s vámi pronajímatel jen provádí zúčtování záloh, po odstěhování už se neozve s konečným vyúčtováním a vrácením přeplatku. Na adrese bytu, který vám pronajal, má on sám vedeno trvalé bydliště. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi, že i nájemníci mají problémy s pronajímateli. Já osobně mám zájem na tom, aby mi v bytě zůstal bezproblémový nájemník co nejdéle. Plyn a elektřinu si přepíše na sebe a také si ji sám platí.

2 0
možnosti
LR

Přesně tak. V tomto státě jsou víc chránění darebáci, než slušní lidé. Podobní nájemníci mne stáli už bezpečně přes 100 tis. Kč. Měl jsem třeba nájemnic, která dostala sociální byt, ten sama pronajala, bydlela u nás, soustavně dlužila nájem, v objektu se zřídila černý kadeřnický provoz a jen vody spotřebovala víc než obytný dům kde bydlelo 9 studentek. ....

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.