Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Chybí mně drobnost: konkrétní příklady.

0 0
možnosti
Foto

A jéje, další spasitel co chce napravovat svět z cizích peněz.Rv

0 0
možnosti
Foto

Spasitel? To jste spíše Vy v tom brnění :-P

1 0
možnosti
PK

Toto je typický příklad, jak funguje "neviditelná ruka trhu". Není to všude tak tragické, ale bez velkých prachů (zejména obecních) to nejde rozumně řešit.

0 0
možnosti
Foto

Jak asi může fungovat trh, když ho stát zašlapal do země.

0 0
možnosti
BM

To není jenom Ostrava. Kolem našeho města je šest "hypersupermarketů" a v centru doslova chcípl pes. Pusto a prázdno. Páni na radnici si teď drbou šišku a sami přiznávají, že udělali pitomost, že to povolili.

0 0
možnosti
KD

K38a62r65e11l 73D58u46b

3. 4. 2014 18:03

Tak si zkuste v centru nakoupit celý vozík, a jak to odvezete, když jste musel nechat auto doma ? Tramvají ? Když máte dva lodní pytle plné ? V centru žádného města nezaparkujete, a když tak za nekřesťanské peníze.

2 0
možnosti
JC

No tak Ostrava je slepenec, ta nemůže sloužit jako příklad.

Ale jiná města vznikala kolem nákupního centra. Tím ovšem nebyla budova, leč náměstí, které ve středověku nikdo neuměl zastřešit (tak aspoň zastřešovali okraje podloubími).

Když původní nákupní centrum přestane sloužit, je logické, že se lidé přesunou do nového nákupního centra. A časem si začnou i domy stavět kolem toho nového nákupního centra (teď už vlastně plně zastřešeného náměstí) a město se prostě posune tak, aby nákupní centrum bylo zase přibližně uprostřed.

1 0
možnosti
BM

Jenže jak to bude vypadat po estetické stránce.....škatule, škatule, škatule....

0 0
možnosti