Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No hlavně, že od Vás si toho mohu hodně přečíst. Vsadím se, že jste MUDr. A pokud jste si všiml, tak jsem nehanil lékaře, ale systém, jakým jsou poplatky vybírány.

0 0
možnosti
Foto

Reakce na pana Filipczyka

0 0
možnosti
OF

Vážený autore, váš lékař okrádá sám sebe. Důvod ? Poplatky jsou mu proti srsti.

Pojišťovny udělaly z lékařů hajzlbáby, asi mají málo úředníků na to, aby si poplatky

vybíraly samy. Je to jeden ze způsobů jako poštvat pacienty proti lékařům.

Toť vše. Vás znám jako fanatického lékařobijce a proto váš zájem o ten pseuproblém

mě neudivuje. Já jsem valcíř, kdo je více.!RvRvRv

3 1
možnosti
PK

Pokud vím, tak o poplatky "upravovaly" pojišťovny své platby lékařům, resp.jejich výši berou v úvahu. Mně se více líbil německý systém - jednorázově 10 Eur na kvartál, ale ten Němci zrušili, neboť mají peněz dost. Možná tam taky byl nějaký výklad Ústavního soudu, ale nevím to jistě.

Co mně ale vadí - systém výběru jako za krále klacka, drobné do kasičky.  Dokonce to jednou ode mne v poradně vybíral primář, když tam sestra nebyla.

0 0
možnosti
PK

A u velkého německého národa ty poplatky šly pojišťovnám, ne doktorům.

0 0
možnosti
PP

Systém poplatků je sledován revizními lékaři a kontrolami zdravotní pojišťovny. Pokud je lékař nevybírá, může být pokutován. Poplatky se stanovily, aby se omezily návštevy u lékaře, na všechny návštěvy pojišťovna nemá peníze. Myslím, že lékař nemá problém ukázat poplatky, v programu PC doktor je to jedno menu, kde je to vidět a není to nic  tajného.

 Docela mě překvapuje, že někdo veřejně píše takové soudně postižitelné pomluvy. To, že je to blog, neznamená, že není možné podat proti blogerovi žalobu.

3 2
možnosti
Foto

Vážený pane Pokorný, jsou dva typy blogerů. Jedni, kteří píší po přípravě, k tématu si něco přečtou a ví, o čem píší. Pak jsou ti, kteří - aniž by měli jakékoli potuchy o věci - dají nějaký nadpis a pak napíší své osobní dojmy k něčemu, o čem nemají páru.

Pan autor nepochybně patří k těm druhým.

3 1
možnosti
Foto

Pane autore a diskutující - přináším Vám vysvětlení, jak je to s těmi poplatky.

1. Poplatek 30,- Kč je vybrán u každého klinického vyšetření pacienta lékařem. Tedy, pokud lékař vykoná u nemocného prohlídku komplexní, cílenou, nebo kontrolní. Jistě je možné vybrat i 30,- Kč za konsultaci, při níž pacient s lékařem probírá svůj zdravotní stav, lékař navrhuje řešení a čas běží.

2. Lékař /či spíše sestra/ vybere od pacienta oněch 30,- Kč a do počítače pro pojišťovnu zapíše jednak kód provedeného vyšetření a poté kód vybraných 30,- Kč / existuje ještě kód pro ty, kteří se prokáží dokladem o hmotné nouzi, případně ještě jeden, když pacient odmítne zaplatit/.

3. Částky za vybrané 30,- Kč jsou zdanitelným příjmem. Každá pojišťovna jednou měsíčně nebo ročně pošle lékaři sjetinu,kolikrát byl jím vykázán kód "vybráno 30,- Kč" a tedy kolik peněz mu zůstalo v pokladničce. Tento list je příjmovým dokladem a berní úředník jej dohledá a zkontroluje, zda byl evidován jako příjem. 

4. Poplatek se NEVYBÍRÁ - u odběru krve, u předepsání léku - pokud mu tedy nepředchází lékařská konsultace či malé vyšetření. Rovněž se nevybírá u plánovaného vyšetření - třeba natočení EKG, Holterův monitor krevního tlaku a mnoho dalších. 

Všechno ostatní jsou dohady či podsouvání něčeho, co není pravda. Všem pěkný den.

4 0
možnosti
Foto

Vaše vysvětlení mne nikam dál neposunulo.. A nemáte pravdu, že jsem si o tématu nic nepřečetl. Vše, co jste mi napsal, jsem dávno před Vaši připomínkou studoval zde: http://www.mzcr.cz/obsah/regulacni-poplatky-u-lekare_1253_1.html

Nemusím Vám asi vysvětlovat, že něco jiného je to mít dané úředně a něco jiného je praxe. A věřte mi, že si nedělám naději, že všichni (a nejen lékaři) se podle instrukcí řídí.

Pozastavoval jsem se nad osobní zkušeností. Minimálně jednou měsíčně chodím ke stejnému lékaři. Už třetí rok mají mé návštěvy stále stejný průběh. Pohovor s lékařem, předepsaní léků, poděkování a odchod.

Takže mi vysvětlete, jak je možné, že pokud jsem u lékaře v jednom měsíci opakovaně, tak poplatek hradím jen jeden! Je to stále ten stejný výkon a pokud jej jednou hradím, proč jej nehradím v tom samém měsíci při další návštěvě znovu?

O ostatních poznatcích asi ani nemá smysl Vám psát, neb soudím, že máte s medicínou něco hodně společného. Ale mohu se mýlit.

1 1
možnosti
TB

Nemáte pravdu. Peníze to jsou zdaněné. Nějak je zatlouct nejde, protože jsou vždy vázané na výkon, který lékař účtuje zdravotní pojišťovně......Tím, že těch 30 Kč po Vás někdy nechce, se vlastně lékař okrádá dvakrát. Jednak tím, že je nemá a pak tím, že tak jako tak těch 30 Kč musí zdanit....Tož asi tak :-)

8 1
možnosti
VT

Když v ordinaci doktor na vás nešáhne, nevykoná žádný úkon, dejme tomu že vám jenom předepíše na recept nějaké léky, tak by po vás neměl žádat poplatek.

2 0
možnosti