Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

;-D koupim krávu, zřejmě pražák

0 0
možnosti
MK

Kde mají rohlíky,které gumovatí až druhý den?

3 0
možnosti
PK

Že jo? Šťastný to spotřebitel :-)

0 0
možnosti
Foto

Za komunistů bylo obyčejné mléko za dvě koruny,  přepočtem dělá dvacet korun v dnešní době.. Dnes mléko, které má tři a půl procenta tuku stoji dvacet korun a má delší trvanlivost než tehdejší mléko a jeho cena je u nás stejná jako v Německu. Některé potraviny jsou v Německu dražší než u nás.

0 3
možnosti
HB

Netahejte sem zase srovnání toho, co bylo za komunistů - to taky byl byt 3+1 i s inkasem 330 korun a voda 80 haléřů kubík. Ale o tom to tady vůbec není. A zrovna mléko je v SRN levnější, než u nás.

5 0
možnosti
VT

Kup krávu. Za jedno mléko v krabici není mléko a za druhé mléko z vemene kupuju za 12 korun / litr

0 0
možnosti
AK

Mléčné výrobky , chléb, pečivo, brambory , maso atd. se nejvíce začaly zdražovat po zvyšování DPH. Bývalá vláda v čele s Kalouskem  vždy ujišťovala, že to bude o pouhé 1%, ale bohužel se ukazuje, že je to o několik procent více. Je to tím, že tyto výrobky jsou zprostředkované a každý si na nich něco přisadí. Pak ty ceny rostou. Proto ti, kteří obviňují EU nemají pravdu, neboť např. v Německu jsou  základní potraviny levnější než u nás.

1 0
možnosti
MS

Ale mají pravdu.EU je viníkem všeho zlého.No a samozřejmě polici,kteří únii lezou do / 100 bodů/.:-)[>-]

0 0
možnosti
OF

Pij mleko, będziesz wielki

Nabiał wzmocni twoje kości i poczucie godności.

0 0
možnosti
OF

Pij mléko, budeš veliký ;-D

Mléčné výrobky posílí tvé kosti a pocit důležitosti

/ v ploštině se to rýmuje /;-DR^

1 0
možnosti
EN

Víte, co je zvláštní, že až potom, co jsme začali míti trošku více loktem do kapsy, jsme začali pořádně koukat okolo sebe, mléko vedle z vesnice z mlékomatu uprostřed zem. družstva plnotučné 11Kč litr, dnes vím, jak udělat lučinu, domácí jogurt apod., v té samé vesnici čeští pěstitelé jablek, hrušek apod cena celou zimu cca 15 Kč/kg, ty za cenu 8 nazývají na štrůdl, ale vypadají jako ty za 40 v marketu. Podporuji tím místní a i moje daně zůstanou tady. A mohla bych psát ještě dál.

9 2
možnosti
JB

p.Nelešovská , nevím , ale to píšete o čechách. Mléko z mlékomatu za 11Kč jsem nikde neviděl , ale za 16 to bych souhlasil. A to same i o tom ostatním. České  domácí výrobky   na trzích jsou drahé  víc než  v obchodech . Finanční nenažranost chytila každého. [>-]

1 0
možnosti
MP

pardon-zdravotní potíže.

0 1
možnosti
Foto

ČNB intervenuje na trhu s cílem snížit deflaci a najednou každej vidí drahotu. I u zboží, které je stejně drahé už kolik měsíců a v době, kdy by se to ještě ani nemohlo promítnout.

1 2
možnosti
DR

Pane Macháček o tomhle jsme se bavili jinde. Prostě zdražení potravin nelze kompenzovat zlevněním televizí, praček a aut. Tvrdit, že hrozí deflace a přitom velká část obyvatel má problémy s hrazením stále vyšších životních nákladů je nesmysl. Experti ČNB by se měli vrátit na zem.

5 0
možnosti
MK

Dvacet korun  za mléko není moc. Ono je snadné říci jaká je výkupní cena, ale.......s mlékem se pracuje, odebírá se tuk i smetana. Ano, výkupní ceny jsou nízké...ale relativně, vzhledem k dotacím. 

My kupujeme mléko přímo od prvovýrobce za 18 korun...je to mléko, které má obsah tuku kolem pěti procent a je vhodné na výrobu domácích sýrů, tvarohu i másla.

1 1
možnosti
DR

A za kolik jste ho vykupovali před rokem, kdy 1/4másla stála 24Kč, dnes 38, 1l polotučného mléka 12,90, dnes 20 atd.?

2 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.