Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Je zapotřebí věci správně pojmenovat. Slovo migrant samo o sobě nic neříká. My ovšem pracovníky ze zahraničí potřebujeme a musíme je odlišit od migrce nelegální. Je ovšem otázka jak pojmenovat migranty, které nám EU vnutí.

4 0
možnosti
Foto

R72o79m45a63n 69K63o93z40e21l

25. 5. 2021 15:52

Strany, které o úprchlících dost mluví, spíše poukazují na neustálé snahy je sem dostat, i když nechtějí. Dříve se mluvilo o kvótách, ty jsou sice považovány za mrtvé, ale tu a tam se o nich mluví zas, v Německu zazněl návrh na sjednocení dávek pro migranty. A jsou politici, kteří tomu podlehnou, na Slovensku to byl prezident Kiska, u nás Jiří Dienstbier - jejich povídačky o morální povinnosti, o evropských hodnotách, o tom, jak jsou naše země dost bohaté, že by starost o úprchlíky nikdo nepocítil nebo že EU není jen bankomat a nemůžeme čerpat jen výhody.

5 1
možnosti
LK

L13u39b82o54š 96K73r35i77m46l

25. 5. 2021 15:41

Dobrý den pane Buriane, zjevně jsme poslouchali stejný rozhovor na Radiožurnálu, ale Váš závěr je pro mne z několika důvodů nepochopitelný.

1. Srovnáváte zahraniční pracovníky ze Slovenska, Ukrajiny a dalších států s lidmi, kteří jdou do Evropy s jedinou vidinou a to je lepší životní úroveň bez práce. Jako příklad uvádíte brigádu své dcery v Anglii, ale ta se vrací do České Republiky po jejím skončení.

2. Neberete v potaz naprosto rozdílný kulturní okruh ze kterého tito migrani pocházejí.

3. Pan Rozumek v rozhovoru hovořil o tom, jak je nutné migraci zvládnou a jak mají migranti nárok na příchod a pobyt v EU,protože je to na základě mezinárodních úmluv a jak bude migranty následně vracet do zemí původu, pokud tento "nárok" nemají. Zapoměl však říct jak, protože současná úspěšnost vrácení migrantů je v jednotkách promile a ještě na náklady EU.

4. Nevysvětlujete, jak se chcete vyhnout opakování problémů v zemích jako je Francie, Německo, Španělsko atd., kde se migranti v druhé generaci neprojevují jako občané své nové vlasti, ale jako dobyvatelé na dobytém území.

5. Nevysvětujete, proč bychom se měli my vzdávat svých tradic ve prospěch tradic uprchlíků.

9 0
možnosti
Foto

Dobrý den a děkuji za Váš názor. Nemám už dnes moc prostoru na podrobnou reakci. Mám však připraveno pokračování na zítřek, kde bude odpověď na Vaše otázky. Teď jen jedno. Já ani tak nereagoval na pana Rozumka, jako jsem spíše poukázal na problém, který moc není vidět, ale který se také může zvrtnout.

0 0
možnosti
JD

p. Buriane ... tady máte výroční zprávu OPU (tedy rozumek) za rok 2019 příjmy cca 34 mega , mzdy 25,5 mega ..ostatní služby (rozuměj proplaceno kamarádům) přes 6 mega .. cca 1,5 mega na cestovné, energie atd a POZOR celých 276.379,- Kč poskytnuté příspěvky těm chudákům uprchlíkům ;-D https://www.opu.cz/wp-content/uploads/2020/06/OPU_Vyrocni_zprava_2019-1.pdf

4 0
možnosti
Foto

Možná je to zbytečně, ale v rychlosti Vám odpovím, než se Váš smajlík přestane smát.. O tuto neziskovou v mém článku vůbec nešlo, ale to je jedno. Vy asi moc nerozumíte pojmu NEZISKOVÁ organizace a její financování že. I nezisková organizace má náklady na mzdy, a věřte, že jsou pod hranicí republikového průměru. Má náklady za energie, cestovné, údržbu, povinná vzdělávání apod. Až sem je to úplně stejně jako v každé jiné firmě. NEZISKOVÁ organizace nevytváří zisk. Nemá z čeho. Já bych také nejraději pouze pracoval v pomoci lidem nemocným, ohroženým vším možným. Ale dobrá třetina mé práce je shánění dárků, financí. Vy taky nepracujeme zadarmo, nesvítíte v práci zadarmo atd. Nehodnotil teď organizací, o kterou stě se opřel, ale vězte, že nebýt sociálních pracovníků, nadával byste pro změnu na to, že nikdo problémy s problémovými, nemocnými, neřeší. Pokud tato nezisková vykazuje nějaké dary, tak je to "firma", ktera získala více, než potřebovala a pomohla těmi penězi tam, kde Vás by ve své zaslepenosti ani nenapadlo. A hlavně, plete si NEZISKOVOU organizací s nadačním fondem. A to je velký rozdíl. NEZISKOVKA z darovaných peněz funguje jako běžná firma. Nadační fondy získané peníze rozdělují potřebným.

0 0
možnosti
LB

L15i14b50o16r 66B80í96l46e56k

25. 5. 2021 13:44

Tady je půl miliónu Úkaček, to nikomu nevadí, sakra Češi, kde jste

1 2
možnosti
VV

Nevim jak sedreni po smene jsou. Na atentaty mame vlastni lidi, ale oni ti vychodni pracovnici maji vecer jeste tolik sily, ze posilneni alkoholem se dokazou podrezat a pobodat mezi sebou. Kazdou chvili ctu v novinach jak se na Plzensku nebo Mladoboleslavsku servali.

V tech zemich puvodni EU to bude asi statni tajemstvi, protoze se o tom pise jen malo.

1 0
možnosti
LB

L27i43b53o55r 14B55í64l69e97k

25. 5. 2021 14:18

Přesně, tady chodí dárci krve darovat krev, že se pak dává těmto pochybným bytostem, kteří určitě neplatí zdravotní, to je výsměch všem zde lidem žijícím, kteří nezaplatí zdravotní, ejhle zde máte penále

1 0
možnosti

Imigranti z jiných kultur nejsou hloupí. Mají dobře spočítáno, že naše životní úroveň a naše sociální síť jim neposkytnou takové zázemí, jako státy západní Evropy. Svou roli hraje i to, že určitě mají povědomost o tom, že u nás prostě nejsou populací vítáni, na rozdíl třeba od Německa, které je ústy Angely Merkelové vyloženě pozvalo (a dost tím na čas zavařilo celé Evropě:-)).

2 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, ale mám před sebou odpolední a noční službu. Na další příspěvky budu reagovat nyní minimálně, ale děkuji za všechny. I za ty budoucí.

0 0
možnosti
LB

L15i86b56o56r 51B32í72l22e34k

25. 5. 2021 13:21

Absolutní souhlas v tomto názoru, padesát miliónů Čechů jsou zase za slepce, jako obvykle podstatné věci lidem zde unikají, chláloleni tím, jak ví přesně, jak se věci mají

0 1
možnosti
PN

P91e89t90r 56N34e39d86v92ě61d

25. 5. 2021 11:36

Také jsem zřejmě slyšel stejný rozhovor. Pán na můj vkus trochu zlehčoval problémy, sváděl to více méně na to, že nezvládli integraci.....jenže kdo ví, zda ti dotyční mají vůbec zájem zapadnout. A taky, dle mého dojmu tak nějak míchal hrušky s jablky. Ten "populární" problém s migrací asi není o ukrajincích, rusácích a vietnamcích. Třeba ty ukrajinci, když se zaseknou doma, tak má půlka firem problém plnit závazky. S gustem jsou kontrolováni a kvůli "prkotinám" vyhošťováni. Řekl bych, že k nám jezdí makat. A zřejmě se nechovají k ženám jinak než my. Jedí to co my, víru mají podobnou, nebo žádnou. Mají se rádi jako my a nejspíš se neobětují pro lepší imaginární život s nezletilýma holkama...

9 0
možnosti
Foto

Máte samozřejmě pravdu s tím, že to nejsou žádní násilníci. Už to sem nebudu znova psát. Koukněte, prosím, na příspěvky níže, co jsem celým článkem myslel.

0 0
možnosti

J93a66k85u15b 75Š58o11l92c

25. 5. 2021 10:17

Argumenty jak ze základní (nebo pomocné) školy. I kdyby k nám nechtěli, tak nám musí záležet i na tom, jak to vypadá na západ od nás. Jsme na ty státy jaksi navázáni.

7 1
možnosti
Foto

Chápu, že jsem se Vám netrefil do vkusu. Každopádně si článek přečtěte ještě jednou. Je v něm, že si uvědomuji problém jiných států, a že jej neberu na lehkou váhu.

0 4
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.