Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Takže ještě jednou.

Problémem jsou migranti ekonomičtí. Těch je v celé EU 99,9 %. Žádní jiní migranti prakticky neexistují - kromě Cichanovské a možná ještě cca 20 dalších.

Je velké štěstí pro celou Evropu, že alespoň část z nich chce, nebo musí pracovat, jinak by jeli šupem, na vlastní náklady, zpět. V ČR prakticky všichni - a to je příkladem pro celou EU.

Na Západ od našich hranic je však pro migranty výhodnější pobírání sociálních dávek, než práce. Pokud by se náš systém výplat sociálních dávek a systém spojování rodin sjednotil s tím, které naivně zavedlo Německo, Belgie, Nizozemí, Švédsko ..... , tak by asi u nás přestali pracovat i ti, kteří pracovat mohou, což názorně vidíme na naší romské minoritě, kterým bohatě stačí náš současný systém.

Problémem nejsou Ukrajinci, kteří jsou u nás poměrně dobře evidovaní a sledovaní, ale naivní pohled na tolerování nelegální migrace, který byl zaveden v Německu a Francii - a ke kterému se připojily zejména staré členské státy EU.

Vinit z tohoto kardinálního problému podnikatele, kteří nabízí těmto lidem práci, je naprostý nesmysl. Podnikatelé ze zákona nemohou vyplácet mzdy těm, kteří nemají od státu povolení být zaměstnáni. Samozřejmě existují i kriminální případy zaměstnávání, ale to není kardinální problém.

Problémem je to, že nelegální ekonomickou migraci státy EU zlegalizovaly a navíc začaly umožňovat i tkzv. spojování rodin.

:-/

0 0
možnosti
JK

Migrace lidí se zastavit nedá. Je jedno zda jde o ekonomickou, politickou, humanitární, či nelegální. Jde jen o to mít nastavená pravidla, podle kterých individuálně každého posoudíme a rozhodneme. Pokud nejsme schopni se dohodnout na úrovni Evropy (což by bylo nejlepší), pak stanovme pravidla na úrovních států. Velmi se tím sníží to obviňování z nesolidarity a nehumánního chování. Stejně i pro zaměstnávání osob ze zahraničí (což s výhradami funguje). Základem je mravenčí práce s každou jednotlivou osobou a neudělování výjimek. Musíme být jasně čitelní pro partnery, sousedy i firmy a zejména pro migranty všeho druhu.

Země se nám smrskla, obchod i cestování lze fyzicky uskutečnit do několika hodin kamkoliv, elektronicky do několika vteřin a nevím proč se divíme, že v globálním světě je, nebo bude život multikulturní. Děláme si to sami, jedeme na dovolenou poznávat jiné kultury, ale komfort vyžadujeme podle kultury vlastní, včetně služeb. V obchodě chceme a vyžadujeme globální platnost smluv, ale respektujeme kulturní odlišnosti v obchodních vztazích. Prolínání kultur se zabránit nedá (teda pokud nepostavíme znovu zdi, ploty, opony). Když tomu už neumíme zabránit, tak to pojďme rozumně řídit. Snad je jasné proč je lepší řídit prolínání kultur, než podněcovat jejich soupeření a vnucování i prostřednictvím násilí. Soupeření kultur i náboženství dokáží hravě zneužít vládcové pro svůj prospěch a přetaví soupeření kultur v osobní nenávist.

Svět zachráníme tím, že zachráníme sebe, musíme si přiznat, že multikulturní soužití je realita, další možností je postavení zdi a uzávěra před světem (živná půda pro totalitní vůdce) a posledním je globální válka.

1 0
možnosti
Foto

S tímto se dá souhlasit. Jen si myslím, že je problém v tom, že oni se stěhují k nám. Ne my k nim. Oni "obohatí" ve velkém kulturu naši, ale my tu jejich ne.

0 0
možnosti
PB

P87e81t68r 25B44u33r79i51a77n

26. 5. 2021 23:35

Řekl bych, že jak v minulém tak i v tomto blogu jste dostatečně neoddělil gastarbeitry, skutečné uprchlíky (třeba politické apod.) a nelegální migranty, kteří si na azylanty jen hrají.

1 0
možnosti
Foto

Nechtěl jsem je oddělit Petře. Samozřejmě, že to je rozdíl, ale není rozdíl v tom, že se stát může velmi rychle, že můžeme mít neřešitelný problém jak s jedněmi, tak s druhými. A to opravdu nejsem proti příchodu migrantů. Já chtěl upozornit na ten nekontrolovatelný a neřešený přísun pracovníků.

1 0
možnosti
LK

L28u90b13o65š 67K58r30i45m40l

26. 5. 2021 17:42

Jak jsem si přečetl níže v diskusi, tak zde padlo mnoho argumentů na tu či onu stranu. Osobní zkušenosti jsou různé a mé jsou odlišné od Vašich. To mě vede k tomu, že se chci vyvarovat chyb, které udělali státy západní Evropy s migranty.

Největší chybou bylo, že podporovali multikulturalismus a ta vedla k rozpadu společnosti. To se projevuje vznikem "států ve státě". Příklaem budiž Německo, Francie, Belgie a další.

Jsem si vědom, že se jedná o zjednodušení problému stejně jako jsem si vědom, že existují výjimky, kdy jsou migranti vzdělaní. To ale neznamená, že se nesnaží přizpůsobit zemi svým náboženským pravidlům v pokračování výroku Kadáfího" "Porazíme vás vagínami našich žen". Je to možná lepší než pumové atentáty a násilí, ale výsledek je stejný.

4 0
možnosti
VV

Pane Krimle,

uvadite Belgii, Francii a Nemecko. Co o nich vite?

Vy v tech zemich zijete, nebo tak soudite z toho co jste se o nich dozvedel z tisku?

0 1
možnosti
LB

L88i55b40o68r 63B49í55l60e76k

26. 5. 2021 15:40

Pouze je škoda, že vždy se neocení věci, kdy si dá někdo s něčím práci a někdo udělá gesto k porozumění k dané věci, Hurá na další debility

0 0
možnosti
AM

Jestli to dobře chápu, tvrdíte, že problém je poptávka firem po cizí pracovní síle. V tom případě byste měl též ozřejmit, proč tyto firmy, které určitě nejsou státní ale mají konkrétní majitele ("chudáky, kteří drží stát nad vodou" dle opozice) chtějí cizí pracovní sílu, a) buď že neseženou zdejší pracovníky nebo b) aby více vydělaly. Pokud platí platí a) proč v tomto oboru podnikají a nepodnikají v jiném oboru pokud b) proč jsou jejich majitelé tak nenažraní "chudáci"

0 0
možnosti
Foto

V blogu jsem uvedl, že toto téma je na samostatný článek.

1 0
možnosti
LB

L49i42b84o92r 53B75í95l66e90k

26. 5. 2021 15:34

Vidíte, jak je člověk slušný, tak se s vámi nikdo nebaví a jak nejste hrubý, tak si můžete povídat s Bílkem, kterého vůbec neznáte, ani Rakie a Zavadilové se nepřipojili, z toho pramení, slušnost se v tomto divném uskupení nevyplácí, jak si člověk člověku nenadává, není o čem debatovat

0 0
možnosti
Foto

:-)) Třeba se tu ještě objevit.

0 0
možnosti
OD

No vida, jen, co jste upřesnil, že nejde o diskusi o muslimech, horká mnohé přešla.

Z vlastní zkušenosti (byl jsem ekonomickým migrantem) z Německa 90. let vím, že zásadní rozdíl je v tom, jestli je migrant subjektem pracovního trhu nebo objektem, který jiné dva subjekty (zaměstnavatel, pracovní agentura) obchodují mezi sebou.

Zkrátka, problém jsou "zaměstnanci" pracovních agentur, které pomáhají místním fabrikám obíhat pravidla platná na trhu práce - hodiny, min. plat atd.

Tito končívají v ubytovnách a ty se pak stanou tím, čím byla kasárna v posádkovém městě za dob povinné vojny.

Obecně platí, pokud jednáte s lidmi jako se zvířaty, začnou se tak chovat.

1 0
možnosti
LB

L43i36b78o69r 88B67í68l10e34k

26. 5. 2021 14:39

No a jsme u toho, takže kdo zato tady může, máte na to vysvětlení, že chudáci Ukrajinci a tady domorodci mají ještě jim mají děkovat za jejich bordel a že tady pracují, brávo

0 0
možnosti
JL

Babišova vláda příjem uprchlíků blokovala. Pokud tomu rozumím, Vietnamci a Ukrajinci tady přechodně bydlí, protože mají povolení k pobytu a práci. Něco jiného je dovoz levných prac.sil - bydlím momentálně v malém středočeském městečku, kde je v regionu velká průmyslová zóna a je tu hodně zahr.dělníků-dělnic (napohled podle řeči Ukrajina aj.) - ale evidentně ne natrvalo, netvoří ghetta, bydlí na ubytovnách. Nedávno: vidím, že pár dělníků izoluje domek, už napohled jsou to Albánci nebo Rumuni... - mohli by to udělat klidně čeští dělníci, ale vida - někomu stojí za to najmout si na to tyhle lidi, který zaplatí třeba 100 na hodinu a to kdoví jestli.

0 0
možnosti
LB

L94i89b87o51r 84B14í71l86e91k

26. 5. 2021 14:26

No nevím, nesídlí tam Foxconn?

0 0
možnosti
LB

L54i11b63o51r 37B98í14l38e32k

26. 5. 2021 14:13

Dobře napsáno, tohle se dá podepsat, pan Burian to napsal v absolutním taktu, aby se nikoho nedotknul a ještě dodržel slovo

0 0
možnosti
Foto

Pane Bílku, Vás vždy pod svými články rád uvidím. I díky Vám mi došlo, že bych to měl upřesnit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.