Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Promiňte, ale věřit v to, "že se najdou ti praví, které nebude zajímat převážně vlastní blaho", je stejná naivita jako věřit ve spravedlivou beztřídní společnost, kde se všichni budou mít stejně dobře :-) Lidi jsou jací jsou, každý si převážně hledí toho aby přežil on a jeho rodina, a vláda, která hledí jen na blaho lidu, zde nebude nikdy. Stejně jako nikdy nevznikne skvělý a spravedlivý socialismus ani na tisící pokus :-)

0 0
možnosti
Foto

Víte, to je právě ten rozdíl mezi totalitou a tím co máme nyní. Možnost stále dokola volit, ozvat se, něco udělat.. Ale souhlasím s vámi, že je velice obtížné najít někoho, kdo nebude myslet pouze a jen na své zájmy.

1 0
možnosti
Foto

J40a65n34a 38M59a60j53o26v41á

11. 3. 2014 18:12

Karma. Velmi jsem si na ní dala záležet.

2 0
možnosti
Foto

Doslova jsem to vaše záležení viděl ;-)

2 0
možnosti
JN

J92o49s88e21f 86N35o20v10a67k

11. 3. 2014 18:01

pamatuji komunismus, kadrovani, cenzuru, kriminaly, ruskou okupaci, rodice pamatuji kolektivisaci a vrazdy. komunism us patri na smetiste dejin, vsude na svete.

6 0
možnosti
JM

Stačí si přečíst několik diskusních příspěvků pana Řezníka a stává se ze mne "vulgární" antikomunista.;-)

8 0
možnosti

Mou ctížadostí naopak je, abyste se stal přímo intelektem nabitým antikomunistou. Jde mi vážně toliko o úroveň antikomunstické argumentace.

Neb kdyby to byl zde samý komunista, tak by naopak  ze mně byl zuřivý antikomunista, který se snaží pozvednout intelektuální úroveň, což uznáte, je ještě nesnadnější úkol než ve Vašem případě.

0 3
možnosti
Foto

Dokonce se nám zde antikomunismus vtipně rozdělil na „primitivní“ (a jaksi není zmíněno, který je ten „ne-primitivní“). Zřejmě je to ten, který říká, že nějaké drobné chybky se sice staly, ale v globále to bylo skvělé.

Antikomunismus je jen jeden a ten říká, že komunismus je svinstvo.

Nepochopím absurditu situace, že poslanci za komunistické teze blokují křesla v Parlamentu, že je možné vůbec je volit.

5 0
možnosti

Nevím, jestli ti, kdož hlasují dnes pro KSČM,tak chtějí komunismus jako svinstvo. Musíte se zkrátka vyrovnat s tím, že jsou jedinci, kteří komunismus za svinstvo nepovajují. Těžko, to byste za svinstvo musel považovat i dýchání. Dýchate podle svých potřeb zadarmo? Jste komuistou každým dechem a nádechem. A navíc ukazujete,že komunismus  je možným způsobem hospodaření se statky. Pokud byste byl důsledným antikomunistou, okamžitě byste přestal dýchat.

0 4
možnosti

Pozor!!! Odříkaného chleba největší kus

Malíčká poznámka:

"Kdo chtěl něčeho dosáhnout, byl odkázán na jejich zlovůli. Chtěls být ředitelem školy, úřadu, fabriky či pracovat v zahraničním obchodu, musels jejich režimu posluhovat a nesměl jsi plavat proti proudu. Pokud ano, tak tě utopili. Nikdo nikdy nedosáhl ničeho, aniž by neměl za zády oddaného soudruha. Člověk byl vězněm komunistů a jejich režimu"

Je zajímavé, že někdo něco vůbec chtěl dosáhnout. Je to, jako byste ve vězení  Vaší jedinou ctížadostí bylo stát se kápem. A vám vadilo, že to závísi na vězniteích.

Pokud někdo hodnotí komunismus jako koncentrační tábor, tak v zásadě, pokud je trochu poctivým alespoň vůči sobě, nemůže mít ambice o něco usilovat. Jakmile v tom systému o něco usiluje, tak je s tím režimem prostě jedna ruka. A protože s ním je jedna ruka,tak si nemůže na nic stěžovat, protože pouze díky tomu může být těmi komunisty ovládán, být na nich závislý. A pouze díky takovým jedincům ten komunismus fungoval a mohl fungovat.

Je mí lito, jste komunistou, aniž o tom víte, Sdílete jejich hodnoty.

0 6
možnosti
Foto

Jak sleduji diskuze pod články, tak jsem si byl jist, že se zcela určitě ozvete. A také vím, že s vámi a vašimi názory se nemá cenu přít.

7 0
možnosti
Foto

Komunismus se velmi poučil. Zjistil, že klidně může povolit svobodu slova, protože to nemůže ohrozit jeho podstatu, a několik pisálků jej nerozhází. Dnes si tedy můžeme psát, co chceme. A komunista si říká: „a co má bejt?“

4 0
možnosti
VK

Karma. Ale mam trosku obavy, na zaklade posledniho vyvoje zde na blogu, ze se na vas zdejsi bolsevicti supi vrhnou.

6 0
možnosti

Poučení z krizového vývoje? ;-D

0 4
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.