Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Osobnostní poruchy hrají velkou úlohu.Také jak zmínil jeden pán,po okupaci někteří lidé přicházeli o práci(blbá nálada).Ale nyní přicházejí někteří lidé o práci také(blbá nálada),takže oba režimy z tohoto pohledu vyjdou nastejno.Novodobě další faktory,rozpady rodin,podvodníci oberou finančně méně gramotné apod.Je všeobecně známo,že je méně jistot a doba je tvrdší.

0 0
možnosti
VH

Co přesně je podle Vás (diskutujících) špatného na sebevraždě? Nechme stranou boha a berme člověka bez závazků (dětí). Tohle myslím vážně pouze jako zvídavou otázku

3 1
možnosti
LS

je to útěk, nidky se nic nevyřešilo útěkem... a po  většině sebevrahů zůstanou problémy at dluhy , tak třeba i nezl. děti (ty nejsou problém ,ale zamává to s jejich životem a psychikou pořádně) Sebevražda je sobecké řešení , které si může dovolit nezdaný člověk , který je bez jakékoliv rodiny. Jinak já osobně věřím v reinkarnaci a ty samé problémy budete mít v příštím životě opět  až do  doby kdy neutečete

0 0
možnosti
Foto

R^ nejhorsi ale je, ze okoli vlastne nemuze nic delat. psychicky nemocny clovek jejich pomoc nevidi ...

2 0
možnosti
PK

No nevím, spíš mi přijde, že okolí nevidí psychicky nemocného člověka, že se s takovým člověkem třeba setkává každý den a to, že je psychicky nemocní o něm ani neví. Navíc v dnešní době, kdy se všeobecně vyhrocují mezilidské vstahy, je atmosféra běžných životních situací stresující a jako taková na nemocného člověka doléhá dvojnásob.

1 0
možnosti
Foto

Jste idealista. Člověk s psychickou poruchou Vám může tvrdit, že si sáhne na život každý druhý den. A jak poznáte, kdy to skutečně udělá? Budete ho neustále sledovat a hlídat? Ve většině případů o tom pouze mluví, protože je to způsob, jak na sebe upozornit. Psychiatři se spoléhají na léky. Ale jak skutečně budou zabírat je sázka do loterie, když toho o mozku až tak moc vlastně nevíme. Je to tak složitý mechanismus, že Vám nikdo neřekne, co to s pacientem udělá a jak ho to může nevratně změnit. A nakonec, kdo se léčit nechce, nemusí, takže devastaci blízkého sledujete v přímém přenosu a NIC nezmůžete. Pokud s někým takovým žijete, potřebujete extrémní dávku tolerance, protože stačí jedna špatná věta a psychika se změní. 

Takto velkou tolerancí bohužel nedisponuje každý.

1 0
možnosti
VH

Člověk, který o tom mluví, určitě nějakou psychickou poruchou trpí, ale moc nevěřím, že depresí. Člověk s depresí nemá potřebu s kýmkoliv o svém stavu mluvit.

1 0
možnosti
Foto

Nutné určitě nejsou. Nutně se jistě zabít nikdo nemusí. Pominu-li fanatiky... A pokud to někdo udělal s větou : Musel/a jsem... Nedozvíme se to.

Ale jen tolik, že ne všichni, kteří k tomuto kroku sáhnou se léčí s depresí... Někdy to je jen vyvrcholení potíží, které se nakupily... Možná by bylo řešením užívání antidepresiv    ( když není ve vlastních silách to zvládnout ), že člověku v důsledku těžkého životního období chybí chuť do života, motor, vidina trošky štěstí... Tak by potřeboval most přes onu krizovou dobu...

0 0
možnosti
Foto

Onen krok k vlastní sebedestrukci je vždy vyvrcholením procesu, nicméně ten vrchol je většinou krátký a pokud se podaří člověka v tomto okamžiku zachránit, je dost velká šance, že už později k němu nesáhne. 

Dnes se deprese dají celkem úspěšně léčit, moderní léky nemají tolik vedlejších příznaků a je možné pod jejich vlivem i pracovat v původní profesi. 

Na Vaši otázku v nadpisu lze odpovědět záporně.

3 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím s vámi. Děkuji za názor.

1 0
možnosti
Foto

Četl jsem jej R^

0 0
možnosti
JK

J13a68n 26K68v80a43p95i82l

6. 5. 2014 16:46

Část sebevražd páchají lidé s nějakou psychickou poruchou. Ale jsou i tací, kteří to učiní

po zralé úvaze a jako pro ně nejpřijatelnější východisko. Kritici, jděte se podívat do různých zařízeních pro nemocné a přestárlé, bezbranné, zoufalé a zanedbané lidi. Myslíte, že by hodně z nich nezvolila dobrovolně konec? Kdyby měla možnost?   Celé generace byla pro většinu lidí sebevražda smrtelný hřích. Dnes pomalu ztrácí smysl rodina, většina je nevěřících  a myslím, že počet sebevražd  bude stále narůstat.

Neznám řešení a je mi z toho smutno,

4 0
možnosti
LS

včera, někdo na novinkách napsal, že jeho Rakouský přítel po  žití zde vidí Čechy jako vystresovaný národ..souhlasím, jsme čím dál horší a tím roste i počet sebevražd

0 0
možnosti
Foto

Asi bych střízlivěji používal zažitý výraz: „spáchat sebevraždu“. Klonil bych se k tomu, že „páchají“ se vraždy, násilí proti jiné osobě, která není schopna se ubránit. U osobního rozhodnutí (i když je zaviněno nějakou psychickou anomálií) bych nepoužil ani termín páchat, ani vražda.

1 0
možnosti
JD

Jestliže sebevraždy podle vás páchají z 90% lidé s psychickou poruchou, jak vysvětlíte, že nejvíce sebevražd se (od konce 2.svět.války) v ČR odehrálo těsně po ruské okupaci v letech 1969 - 1980, cca pokles z 2700 postupně na 2000, a po roce 1989 jich klesalo na 1600 i na 1400 ročně?

1 0
možnosti
Foto

Aniž bych chtěl nějak autora hájit, tak vysvětlení může být prosté...počet psychicky nemocných je relativně stále stejné procento, nicméně hraje logicky i roli i síla motivu pro "konečný" krok :) Třeba :) 

Anebo...i procento psychických onemocnění se mění v souladu s ... sílou motivu pro propuknutí nemoci a proto se i zvyšuje či snižuje počet sebevražd :) Třeba...

Těch logických kombinací se dá najít i více :)

3 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.