Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

14. 12. 2011 8:56
Tak vidíte, autore,

co jste způsobil. Jen podle rohlíků jsme identifikovali nepřátele socialismu. Socialistická pekárna prostě dobrý rohlík upéci nemůže ;-D

0 0
možnosti
PB

Petr Burian

14. 12. 2011 12:08
Re: Tak vidíte, autore,

Taky koukám :-)

0 0
možnosti
VP

věrnostní program

14. 12. 2011 5:26
Čerstvé pečivo strčte do mrazáku

Po rozmrazení je opět čerstvé.

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

13. 12. 2011 21:12
Nejlepší je péci si chleba sám

Je to náročné na čas, ale pochutnáte si.To co se dnes prodává je ostuda českého pekařství.

0 0
možnosti
DM

Aretta

13. 12. 2011 20:25
...

... fakt si nepamatuju, že by socialistické rohlíky byly druhý den poživatelné... A vlastně ani ten první.

1 0
možnosti
JS

Kolumbo

13. 12. 2011 21:59
Re: ...

Musely se rozpéct... ale to by zřejmě zafungovalo i na ty dnešní.

1 0
možnosti

jarinka

13. 12. 2011 18:12
Také nejsem žádný

odborník přes pečivo, ale myslím si, že ty dnešní rohlíky jsou oproti těm dvacetihaléřovým (v roce 1989 čtyřicetihaléřovým) horší proto, že neobsahují tuk. Dříve se možná nepeklo tolik druhů, ale to co se peklo, bylo poctivé a velmi dobré. Vemte si dřívější loupáčky a jejich dnešní alternativu, jakési makovky, naprosté gumy už odpoledne. Dnes si ani z dvaceti druhů prostě nic dobrého nevyberu. Tmavé a celozrnné pečivo je večer už také všechno tvrdé. A navíc příšerně drahé.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

13. 12. 2011 22:01
Re: Také nejsem žádný

ten dnešní rohlík zřejmě tuk obsahovat bude, jeho oficiální název je přece "tukový rohlík". Navíc si myslím,  že tuk a cukr je to čeho přebývá proto je potravináři cpou všude, kam to jde v přehnaných množstvích.

1 0
možnosti
IB

isabell

13. 12. 2011 13:20
...

Pokud nám někdy rohlíky zbydou (navíc je moc často nekupujeme), dávám je do lednice. Druhý den jsou naprosto stejně křupavé, jako den předtím, a je prakticky jedno, kde jsou koupené. Ale už to opravdu nejsou TY někdejší rohlíky, ty jsem totiž jídávala tak, že jsem buď ukousla špičku a nejdřív vydlabala vnitřek a pak dojedla kůrku, nebo jsem je rozmotávala a utrhávala si kousky, ani jedno tohle drobící nadělení s těmi dnešními udělat nejde... :-(

2 0
možnosti
ŠA

s.m.

13. 12. 2011 13:25
Re: ...

taky jsem rozmotávala:-)R^

Druhý den, když už jsou gumové, je dávám rozpéct do toustovače...jen tak se dají jíst...Jinak má autor pravduR^

A někde už stojí 2,50:-/

0 0
možnosti
JD

pedr64

13. 12. 2011 13:17
nepřehánějte

rohlík byl druhý den nepoživatelný vždycky, teď jako před 20ti lety. A když si jich koupíte víc, strčte je do mražáku

2 0
možnosti
TH

Gmurr

13. 12. 2011 13:49
Re: nepřehánějte

Souhlas!!!

Rohliky byly stejne jako dneska nepozivatelne.

1 0
možnosti
JB

pafffka.obet.kroupova.bonzovani

13. 12. 2011 13:16
Za všechno může

Samet, co udusil oheň v ohništi na zahradě pana Peka.....;-) (viz blog V.Kroupy)

2 0
možnosti
HK

hystoryk Koranda.

13. 12. 2011 14:13
Re: Za všechno může

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.