Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

29. 11. 2011 22:48
Napsal jste to správně

všichni to sice víme, ale hovořit se o tom nemá.To není "politicky korektní".  Na vypráskání těch šupáků co nám vládnou už nebudou stačit klíče.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

29. 11. 2011 23:16
Re: Napsal jste to správně

Vypráskat někoho není ten největší problém. Ale než se do toho pustíte, měl byste vědět jedno - co bude potom? Abyste za pár let zas nelamentoval, že je potřeba někoho odněkud vypráskat.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

29. 11. 2011 18:00
Demokracie je idea, která má různé implementace

je pravda, že naše aktuální implementace demokracie má k původní myšlence hodně daleko. A myslím, že je to tak úmyslně, opravdu současní vládci zneužívají tuto ideu a vydávají za její implementaci něco, co jim vyhovuje.

-

Nesouhlasím ovšem s vaším tvrzením, že demokracie nikdy nebude existovat. Můžete to nějak argumentačně podpořit? Já jsem tu kdysi napsal blog, kde jsem popsal systém, který by byl ideální demokracii hodně blízko: http://edmundcerny.blog.idnes.cz/c/123054/Navrh-nove-implementace-demokracie.html

0 0
možnosti
EP

pokaseda

29. 11. 2011 16:08
Dnes cinkání klíči není k ničemu

Je to proto, že demokracii máme. Bohužel máme velmi málo demokratů. . Být demokratem není moc složité, ale některým lidem se do toho moc nechce. Je jim milé, že se šíří strach, že se vymýšlejí kauzy, že žurnalistika je založena jen na získání konzumenta a ne na hledání pravdy, , že zloděj je frajer,  že stále faulující fotbalista to je řízek, že opisující student to je fiškus,  že lékař vyhrožující pacientovi smrtí je bojovník za svá práva, že zvolení poslanci jsou hlupáci, že naše vlast je bordel, že není možné aby úspěšný podnikatel nebyl zloděj, že pýchou nafoukaný člověk je patřičně sebevědomý atp atp

 Být demokratem to znamená málo, prostě být tak obyčejně slušný. To má mnoho podob,  stránek, projevů. Nechci je ani vyjmenovávat. Jen zdůrazním, že ve vztahu k demokracii jde o to, že mohu volit koho chci, že ten kdo volit nechodí ani není demokrat, protože pohrdá svým právem . A když jsou zvoleni jiní než které volil on, respektuje to.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

29. 11. 2011 16:07
Současný systém je geniální zejména v tom

že ti lidé ve funkcích mají nulovou odpovědnost - mohou kdykoli odejít a říci sorry, tak čau. To komunisté nemohli Rv

0 0
možnosti
JH

ExPat

29. 11. 2011 19:41
Re: Současný systém je geniální zejména v tom

Máte pravdu.

Kdejaký neschopný lempl zůstaval ve funkci a u koryta napořád, pokud byl tedy hlavně dobrým a uvědomělým soudruhem, samozřejmě.

0 0
možnosti

Ottis300

29. 11. 2011 13:41
Právě protože existuje vláda lidu, tak tam různí "mafiáni"

jsou. To nejsou snad lidé, ti v parlamentu atd? Přišli z Marsu? Podívejte se kolem sebe, kolik živnostníku bere peníze načerno, kolik lidí pracuje taktéž načerno a pobírá nějakou podporu od státu. Kde hledáte morálku? Ve společnosti, která dlouhá léta právě žila a přiživovala se více či méně rozkrádáním, úplatkářstvím a zvýhodňováním? Takže příště se spíše ptejte, kde jsou ti mravní, ti andělé. A začněte u sebe, to bývá nejlepší. Ani já nejsem anděl, i když se toho hodokvasu neúčastním. Jsem prostě součást této společnosti a tak jsem opatrný s posuzováním.

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 11. 2011 13:15
v demokratické společnosti pochopitelně nemůžete

jít cinkat klíči nebo se zúčastnit nějaké nepovolené demonstrace. Za toto by jste byl nezávislými soudy za porušení demokratických zákonů potrestán. Tak snad až u nás bude končit nějaká totalita...:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.