Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Fakt už zbývá jen rezignace?

0 0
možnosti

máte pravdu v tom, že žádné nezávislé zprávy o čemkoliv složitějším (než např.  zpráva o srmti někoho či zahájení žní) prostě neexistuje. Natožpak zpravodajství o konflitku v Ukrajině nebo o práci parlamentu. A to proto, že takovou zprávu nesestavuje robot, ale člověk - a každý novinář, ať si tvrdí cokoliv, je při podávání zprávy ovliňován tím, co si myslí a jaké jsou jeho názory a emoce. To je ovšem něco jiného než to, co máte v titulku - tedy důvěryhodné médium, protože to existovat může...

2 0
možnosti
Foto

Nikdy neexistovalo žádné médium, které by svou důvěryhodnost získávalo díky zveřejňování pravdivých informací a zasvěcených kritických komentářů. Na základě zkušeností, které mám z četby periodik tak zhruba za stopadesát let, tak situace je dnes lepší než dříve. Mediální realita doslova válcovala životní realitu.

Je to dáno tím, že v době před internetem měla mass media na informace monopol a třeba daleko více se v nich objevovaly účelové informace, které měly za cíl ovlivnit veřejnost v jménu toho i onoho.

To, co zde tvrdím, tak se týká veškerých massmédiií, nejenomi komunistických, ale zkrátka všech.

A spolehlivost informací, které tato masmédia podávala, tak dobře vystihl Jaroslav Hašek ve svých povídkách.

2 0
možnosti
Foto

Ač s Vámi v drtivé většině případů nesouhlasím, jsem si jist, že nastudováno toho máte opravdu hodně, a věřím, že jste toho přečetl spousty. V tomto máte u mě R^

0 0
možnosti
JC

To byl za komunistů takový vtip, který je už zase zcela aktuální:

V novinách jsou tři druhy zpráv. Pravdivé, pravděpodobné a nepravdivé. Pravdivé je datum a pravděpodobná předpověď počasí.

8 0
možnosti
Foto

Tak ten vtip byl velmi, velmi optimistický. Ve vztahu k dnešku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.