Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je právě ten problém. Kvůli vysokým platům manažerů a zlatých padáků stále se měnících lidí ve vedení, nezbývají peníze na provozní pracovníky. Šetří se pracovní síly, zrušili se manipulatni, zaměstnanci zavazadel a spěšnin, tedy už nemáte možnost vlakem nic posílat. Místo průvodčích se ve vlaku objevili vlakoví revizoři, kteří fungují jako kontrola vlakvedoucího, tedy rozhodně ne jako služba cestujícím. Takže se můžete obrátit jen na vlakvedoucího, který je tam děvče pro všechno. Na jeho hlavu se snáší stížnosti, které by si měli správně vyslechnout ti nahoře, kteří za tento stav zodpovídají. Když se náhodou k jejich uším něco dostane, zase osolí toho, kdo je přímo v provozu, pro sebe z toho žádné závěry nevyvodí.

Jsou u nás již vlaky které obsluhuje sám strojvedoucí a v budoucnu se dále plánuje jejich počet rozšířit. Už ani na vlakvedoucího, který je tam jediný, na koho se mohou lidé se svými problémy obrátit, nebo žádat radu a pomoc, nezbývají finační prostředky.

 Hlavní důvod proč vznikla tady tato instituce se nějak vytratil. České dráhy měly býti kvalitní službou pro cestující, ale nyní jsou hlavně dobrý zdroj příjmů pro jejich vedení.Rv

1 0
možnosti
Foto

těm cenám nerozumím, Leo a Jančura budou ČD žalovat, za ceny, které jdou pod náklady, a teď se dozvídám, že jsou ještě levnější:-)...snad ještě dodám, i když článek o tom přímo neni...soukromí dopravci na trase vyzobávají nejlepší časy, tak neni divu, že v noci nejezdí....ostatně neberou ani kola, kdo by se s tím otravoval.:-/

2 0
možnosti
JN

Myslíte, že oba soukromí dopravci dohromady obsáhnou alespoň 1% z rozsahu služeb, které poskytují ČD?

1 0
možnosti
Foto

Stále stejný problém. ČD si dosud nepovšimly, že Rakousko-Uhersko se rozpadlo.

Neschopný státní moloch stojící na dotacích.

2 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Máme výbornou síť kolejí, dráhy mohou být naši chloubou, ale všichni spoléhají jen na to, že vše nějak funguje.

1 0
možnosti
JN

Nějak jsem z vašeho článku nepochopil, proč Českým drahám máte za zlé, že Leoexpres ani Regio Jet v noci nejezdí. Prosím o objasnění.

1 1
možnosti
Foto

Potom ještě by bylo dobré upřesnit, jakým způsobem mohly České dráhy za sebevraha na trati nebo za popadané stromy. To ví asi jen autor.

1 1
možnosti