Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Nevím kterého zadluženého Američana máte na mysli, ale dluh USA jako státu stoupl na tehdy rekordní úroveň právě až v průběhu druhé světové války.

0 0
možnosti
Foto

Nikde jsem se v této souvislosti nezmiňoval o 2. světové válce. Uvedl jsem pouze za světové války. Ale uznávám, že jsem pro vás mohl uvést číslovku jedna s tečkou.

Válka však přesto přinesla mnoha americkým investorům velké zisky. Obrovská poptávka válčících států po amerických zbraních vyvolala zakrátko v USA nový hospodářský boom.

Zdroj: http://www.penize.cz/15895-svetova-valka-a-deprese-v-usa-19201921

0 0
možnosti
Foto

I92v34o 70C78i84l26i44c53h

26. 2. 2014 16:00

Švejk se napil důkladně a pokračoval:

"Vy myslíte, že to císař pán takhle nechá bejt? To ho málo znáte. Vojna s Turky musí být. Zabili jste mně strejčka, tak tady máte přes držku. Válka jest jistá. Srbsko a Rusko nám pomůže v té válce. Bude se to řezat."

Švejk v té prorocké chvíli vypadal krásně. Jeho prostodušná tvář, usměvavá jak měsíc v úplňku, zářila nadšením. Jemu bylo vše tak jasné.

"Může být," pokračoval v líčení budoucnosti Rakouska, "že nás v případě války s Tureckem Němci napadnou, poněvadž Němci a Turci drží dohromady. Jsou to takový potvory, že jim není v světě rovno. Můžeme se však spojit s Francií, která má od jedenasedmdesátého roku spadeno na Německo. A už to půjde. Válka bude, víc vám neřeknu."

2 0
možnosti
Foto

I43v14o 25C76i11l70i51c47h

26. 2. 2014 16:01

PS: Neodolal jsem, ale neznamená to že bych se trochu neobával, aby to nepřerostlo v něco většího - v minulosti kolikrát stačilo i mnohem méně :-/

0 0
možnosti
TK

A co když si dáš mokrý hadr na hlavu, k tomu zakousneš kyselou okurku a dáš si chvilku šlofíčka ?

2 0
možnosti
Foto

Lidi, kteří se snaží zesměšňovat a myslí si, jací jsou frajeři jsem měl vždycky rád. A pokud mi takovýto začne samovolně tykat, aniž by našel dost odvahy a uveřejnil v profilu své foto, tak jsem ještě radši. A hlavně když ještě zjistím, že to není bloger, od kterého bych si mohl cokoli přečíst.

1 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.