Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Ano, vláda má vytvořit takové podmínky, aby náš průmysl nezkolaboval a lidé, kteří nejsou členy ODS, TOP, STAN a KDU-ČS, nebyli žebráky a mohli si doma i přes zimu, občas zatopit.

;-(

1 0
možnosti
JL

Naivita, pane Zavadile. Takovy stat neexistuje. Ani za komunismu. Ten prumysl vlastnil. Nebylo cim topit? Tak se skoly zavrely a basta. Nebyla elektrika? Musel jsem chodit na nocni (bez pridavku). Tonda Novotny sliboval na podiu 1 maje, ze veprove bude, kdyz jen Cina nedodala. Roztrska s Mao. Chcete vice, pane Zavadile???

2 0
možnosti

A snad ještě jeden vstup- Vaše pohádky stran pšenice jako Váš projev rusofobie na základě českého mainstreamu, chcete-li ČT, jejichž tvrzení berete jako fakt - a skutečnost.

A pak mi Vy vyprávějte o tom, že Vy žádnou protiruskou hysterii netrpíte. Nedivte se, že jste ji nikdy neviděl, když Vás fakta nezajímají a povrchně vezmete za pravdu cokoli, co se Vašim emocím hodí.

Čtěte. https://thesaker.is/grains-of-deceit/

Mějte se, Vy znalče toho, co to je ta protiruská hysterie - a dál tomu říkejte kritika.

0 0
možnosti
Foto

Rusofobie.... Co to je? Kdybychom zili v Jemenu, mame SA fobii. Kdybychom zili v Lybii, mame USA fobii, kdybychom zili v Kataru, tak jsme radi, ze zijeme... Ale takto budeme podporovat obchodem tyto casto hruzne rezimy, ktere maji na svedomi statisice mrtvych. Jediny duvod jejich uprednostneni je, ze jsou daleko a myslime si, ze Rusko oslabime. Navic obrovsky i diky soucasne situaci poroste moc Ciny. A to je zeme, jijiz vlivu se opravnene boji hodne zemi.

Uz ted se ekonomove shoduji, ze v zime (az dobehnou smlouvy) cca 1/4 lidi nebude mit na energie. Na covid ci nestovice nebo neco jineho a souvisejici narizeni radeji nemyslet...

Fiala muze rikat sice neco o odpojeni, ale my zadne smlouvy s Ruskem nemame. Jsme zavisli na preprodeji z Nemecka. My jsme ve vleku EU potazmo USA.

0 0
možnosti
AM

Co je tedy smyslem existence této nabobtnalé vlády ?

Vysílání signálů ?

1 0
možnosti

Víte pane Břízo Vaše mnohé teze jsou buď takovým zjednodušením, až se stávají nesmyslnými a nepravdivými. Už jen úvodní věty stran státu. Takže žádná sociální politika na jedné straně a na druhé straně žádné strategie v hospodářství státu? Jistě jinou věcí je přiměřenost dle stavu financí. Charakteristika kapitalismu je hezká, ale opomíjí ekonomické zájmy jednotlivých zemí a politiku států prováděnou prostřednictvím ekonomiky a finančního sektoru. Hodně lidí si neuvědomuje, co se vlastně děje. V tom zásadním máte pravdu, sazby úroků ČNB nic neřeší. Je třeba rázné řešení u těch enegií. Emoce mnoha zdejších blogerů a agresivně diskutujících nic nezmění na skutečnosti, že náhrada za ruský plyn a ropu v Evropě není. Ono stačí nesledovat ČT, ale třeba stránky Bílého domu a odborných renomovaných specializovaných webů. A z nich se dovíte věci. 2x už varovala ministryně financí USA, aby EU nepřijímala onen 6. balíček sankcí týkající se ropy. Ne kvůli Evropě, ale kvůli inflaci v USA. Na webu Oilprice.com se dovíte, že stačilo onen sankční balíček v EU nepřijmout a ceny by klesly o cca 40%. Kdopak z Vás ví, že v USA je Bidenem vyhlášen stav nouze stran elektřiny. Kdo ví, že Biden se ukecl s dokonce přímým nákupem ruské ropy, americké rezervy min. a Biden je naprosto neúspěšný stran požadavků na zvýšení těžby dotčených ropných zemí. Přitom je to jak díte, Rusko na tom vydělává. Ten stav je o to tristnější, že země OPEC a OPEC+ se defakto přiklánějí k Číně a Rusku svými kroky v této oblasti. Paní Šichtařová tu napsala blog, že plyn a ropa budou. Jen nenapsala kolik a za jakou cenu. Ruská ropa i od Indů či Číňanů dovezená loděmi. Ono je fajn vykřikovat za rubly ne, jako finská vláda, jež jako vlastník německého gigantu Uniper začala platit mezi prvními. Podobně to dělají všechny vlády v Evropě. Orbán zcela veřejně. Politici se stali vězni vlastních narativů vyplývajících z hysterické rusofobie. S Fialy a Leyenovými likvidujeme sami sebe a podporujeme Putina na Ukrajině.

2 0
možnosti
PB

Ale jistěže zjednodušuji a jistěže věci jsou vždycky složitější. Jenže na druhou stranu, když se nimráte v detailech, zase ztratíte nadhled. Proto je třeba si připomínat ty nejzákladnější principy. Třeba že plošná(!) finanční pomoc je úplně k ničemu.

O "hysterické rusofobii" si myslím své. Nikde jsem si nevšiml, že by nějaká existovala. Rusko si naprosto zaslouží veškerou kritiku, která se na něj hrne, svými akcemi. Není to žádná rusofobie, ale naprosto oprávněná zloba. Sám jsem naprosto zásadně pro sankce a veškerou vojenskou pomoc Ukrajině, nicméně proti ruským občanům nic nemám – alespoň do té doby, dokud nezačnou schvalovat agresi na Ukrajině. Tady ale nejde o to, že je rus, jde o to, jaké má názory.

Takže s "hysterickou rusofobií" na mě nechoďte. To je narativ, který vytvořil Putin, aby obhájil své akce, aby dostal lid na svou stranu, aby jeho lid byl ochoten snášet sankce. Je to nesmysl, který se rozšířil jako mor a možná dostal i vás.

1 1
možnosti
Foto

Priciny inflace: 1)obrovsky tisk penez vcetne dolaru. 2)castecna stagnace ekonomiky, placeni nahrad a nedostupnost zbozi kvuli covidismu, 3) green deal=zdrazeni energii, emisni povolenky, 4) zdrazeni energii,zbozi,ropy a PHM kvuli sankcim.

Na inflaci vydelaji dluznici. Na inflaci prodelaji ti, kteri byli pracoviti a maji uspory.

Duchodce nebo rodina s detmi s tim neudela vubec nic. A ti co nepracovali budou mit davky nadale. Je treba ukoncit priciny chudnuti a to je na politicich a ne na obycejnych lidech. Drahe vstupy zpusobuji, ze se uz zaviraji firmy, roste nezamestnanost a sporit na duchod nema smysl.

2 0
možnosti
JD
JK

Autore, nají si lepší práci, říct si o lepší peníze je u mnoha lidí mýtus. Ne každý má dané schopnost v lépe placených pracích pracovat i když jsou dotyční pracovití, tedy žádní flákači. A říct si o lepší peníze může jen ten u kterého není zaměstnavatel lakomý, nebo to ani být nemusí, ale na přidání prostě nemá. Když jste třeba v pracovní agentuře, tak si o otm můžete nechat rovnou zdát. Také záleží jestli je nějaká ekonomická krize nebo ne.

1 0
možnosti
JD

Být v agentuře je hloupost dotyčného jedince. Jinak souhlasím.R^

0 0
možnosti
MS

Zapomněl jste na několik let intervencí ČNB. Jestli je rolí státu pouze vytvářet podmínky a vytváření bohatství je na občanovi, měla by ČNB povinně odškodnit všechny občany, kterým svými intervencemi znehodnocovala to vytvářené bohatství.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^ Já razím zásadu, že stát není zaopatřovací ústav a každý zdravý člověk by se měl o sebe postarat sám. Pomoci by se mělo pouze lidem, kteří toho nejsou bez vlastní viny schopni. Tedy seniorům, nemocným, matkám samoživitelkám atd.

4 0
možnosti
LH

Souhlasím, ale chtěl bych část mých dani směřovat do oblasti které chci a zakazat jejich použití na jiné oblasti... Bohužel nelze..

1 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1649x
Nikdy nelituji toho, co jsem udělal, ale toho, co jsem neudělal.

Seznam rubrik