Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J14i76r54i 85T48i21c56h97y

4. 4. 2022 18:15

Byly doby, kdy lid se vsim souhlasil na 99,9%. Pak se to zmenilo, soucasne v "demokracii" se to casto rozdeluje na blizko 51:49 (prezidentske volby v USA i v Cesku, rozdily mezi "levici' a "pravici"). Bohuzel, strety mezi temito dvema rozdilnymi stranami dnes probihaji na urovni vymyslu, lzi, vyhruzek a sprostaren nejhorsiho druhu. Toto jasne ukazala na priklad Democraticka strana v USA pri nedavnych prezidentskych volbach, i predtim, nyni to silne proniklo i k nam.

0 0
možnosti
PB

Otázka, čím to je.

Normálně bych řekl, že je to prostě sociálními bublinami (ty jsou podporované i sociálními sítěmi) + obecně rozmělněním zdrojů informací, čímž dochází k názorovému štěpení. Plus zákon akce/reakce (když někdo něco moc tlačí, vyvolá to adekvátně silnou reakcí).

Nevěřil jsem dříve, že se vyplatí někomu skutečně "tlačit" svou pravdu pomocí peněz. Kromě očividných případů, kdy nějaký politik (ehm) vlastní nějaký mediální dům (ehm).

Poslední dobou ale narážím čím dál více zdrojů o skutečně existující informační válce dlouhodobě fungujících ruských trollích farmách, atd. A hlavně poslední dobou, jak vidím ty diskuse... velmi hezky kolují přesně ty názory, které jsou čirou náhodu přesně to, co by se hodilo Rusku... Že by na tom něco bylo?

0 0
možnosti
IC

I75v26o 87C82e53r49m40a23n

4. 4. 2022 17:12

co se týče té Ukrajiny jako říše nacismu, tak to jsem si dovolil jako historik zmapovat a vytvořil jsem pro obecné poučení tento chronologický přehled dějin [UA](i se zdroji): https://www.opera-historica.com/artkey/_sn-000000-0014_Milestones-of-Ukrainian-Indep.php

0 0
možnosti
PC

Jen na okraj. Píšete o lidech zmanipulovaných různými dezinformačními weby. Jak se to mohlo stát, když všechny dezinformační weby, které tak vláda označila, byly na její doporučení vypnuty? Jinak řečeno - že jsou přístupné jen ty dle vlády pravdivé?

0 0
možnosti
PB

Je mi líto, stal jste se další obětí proruských narativů.

1) "že jsou přístupné jen ty dle vlády pravdivé?" – hned v otázce podsouváte absurdní lež, jakoby vláda vyfiltrovala z internetu vše nehodící se. Na českém internetu je registrováno 1,5 milionu adres, a CZ.NIC zablokovalo pouhých 8 adres. To je 0,0008% všech adres. Chápete, jak absurdně jste to nafouknul?

2) "jak se to mohlo stát" – asi narážíte na svobodu slova, což je naše ústavní právo, mám pravdu? Tak si otevřeme Ústavu, příslušnou pasáž a najdeme: https://www.psp.cz/docs/laws/listina.html a najděte si článek 17, bod 4: "Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti."

Kdo o tom rozhoduje? Příslušné orgány, a ty rozhodly. Samotný akt protiústavní tedy nebyl. Byl oprávněný? O tom se diskutovat dá, ale odborníci se zhruba shodují, že krok je smysluplný, např.: https://www.forum24.cz/jakub-kalensky-lez-neni-nazor/.

3) Nevím jak moc cestujete, ale v hodně zemích je řada internetových stránek blokována. U nás se samozřejmě potírají stránky s pedofilním materiálem, nelegální sázecí portály, o tom se moc nemluví. Ale v zahraničí se blokují např. i pornostránky apod. Naše země je velmi liberální, na internetu jsou srovnání internetové svobody, např. zde: https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_censorship_and_surveillance_by_country

nebo tady, kde Česko chybí. https://www.statista.com/statistics/272533/degree-of-internet-freedom-in-selected-countries/

Tím nechci říct, že když ostatní blokují internet, tak my můžeme taky. Já jen ukazuji, že u nás je internetová svoboda na VELMI vysoké úrovni.

A znovu opakuji, že celý narativ je zjevně proruský, protože odvádí pozornost od reálné cenzury v Rusku, kde se blokují celé platformy, sociální sítě, Wikipedie apod. Viz. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_websites_blocked_in_Russia

0 0
možnosti
Foto

Paradoxem je, že právě Rusko má největší neonacistickou scénu v Evropě. Ne úplně se vším souhlasím, ale karmaR^

0 0
možnosti
JL

Včera jsem odchytil vysílání ezoterického webu, jistá paní Helena tam rozdává svá moudra spolu s paní Avou. Docela mě překvapilo, když pí Helena mluvila o dezinformační kampani a měla tím na mysli (zřejmě) normální zpravodajství neruské, evropské, čili viděno z hlediska Ukrajiny. Úžasné - když se mi něco nelíbí, je to dezinformace, protože já mám opačný názor. Fakta nehrají roli. Slovani, všech zemí, spojte se.

0 0
možnosti
Foto

Kazde zpravodajstvi je propaganda. To rekl uz Musk. A muj oblibeny dezinformacni web je CT. Neco si vybrat proste musite...:-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud jste měl na mysli toto:

Diagnóza: unipolární porucha. Esej Václava Bělohradského

pakR^

0 0
možnosti
JD

J25a98n 27D62o61u17š81e36k

4. 4. 2022 10:36

Přiznávám se, asi žiju na Marsu. Zatím jsem nenašel nikoho kdo by vyloženě hájil ruskou invazi na Ukrajině. A s prominutím, dejte mi svátek když se za obhájce vpádu označí málem i ten kdo má jen nějakou otázku nebo pochybnost která nekoreluje s obecným viděním. To se pak na něj úderka sesype jako hejno litých vos. Takže ne, z několika mála pošahaných jedinců se dělá obrovské haló, snad aby vůbec bylo na koho ukázat prstem a honit si ego v moři humanismu a lajků.

6 0
možnosti
Foto

No, mám jinou zkušenost. Lidé kolem mne jsou všichni naštvaní na Ukrajince. Ty ludry se brání a jejich fakani nás teď budou vyžírat, taková je to řeč. Můj pocit je ten, že takových 80, možná 90% Čechů+Moraváků je toho názoru, že by se Ukry měly nechat laskavě bez řečí Moskalama zabrat a nezdražovat nám živobytí. Možná že pražská kavárna v čele s dementním Zemanem to má jinak, ale kolem mne vládne pragmatismus a ten říká - ruce pryč od Putina, chceme mít laciný plyn. Já sám raději ani nepípám, bo by mne utloukli čepicema.

2 2
možnosti
Foto

:-) Trollí farmy nemají hotovo, hotoví jsou jejich oběti. Pořád se na tom velkém díle pracuje. I ve filiálkách na našem území. Ostatně sám o tom píšete.

Ale na první čtení vcelku souhlas.

0 0
možnosti
Foto

K covidu: pokud vlada tvrdila, ze covid je nemoci neockovanych a cilene verbalbe i narizenimi proti neockovanym bojovala s neskryvanym cilem je k ockovani donutit, pak nenavist vyvolavala vlada a take vlada stavela lidi proti sobe. Cetla a slysela jsem dost info od casti vedcu a lekaru, ktere se ukazaly jako pravdive. Kde vidite nejakou patou kolonu? Co a kdo to je ta pata kolona? Byl jeji soucasti i prof.Thon, Beran a rada dalsich?

Ono je to spis tak, ze kdokokiv neopakuje tvrzeni mainstreamu v cemkoliv, tak pata kolona protoze Putin... Ale to je preci velmi lacina propaganda, ne? Je velmi alibisticke svest nepohodlne nazory na novy termin pata kolona a prorusly trol...

Plati i s valkou...

2 0
možnosti
Foto

Kdokoli neopakuje...... Pozor na tu permanentní autosugesci:-)

1 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že už se blíží usmíření s ruskými fašisty. Nástupce IG Farben /koncern BASF/ už dal najevo, že k prosperitě je potřeba laciný ruský plyn - zkapalnělý plyn od arabášů nebo od amíků by znamenal konec prosperity skopčáků, je moc drahý. V Německu vždycky o politice rozhodoval chemický a strojírenský průmysl, za Hitlera, Adenauera i Merkelové, což trvá doposud. Už se objevují zmínky, že Putin má vlastně špatné informace, takže to vraždění na Ukrajině byl vlastně celé jen takový hloupý, trapný omyl. Podobně se bude interpretovat, pokud Putin hodí atomovku na Varšavu, na Prahu, a možná že i na Berlín /na Mnichov ovšem tedy ne!/. Jinak vlastně cokoliv. Putin je jen takový popletený malý chlapec, no. Nemějme mu to za zlé......

0 3
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1649x
Nikdy nelituji toho, co jsem udělal, ale toho, co jsem neudělal.

Seznam rubrik