Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Jsou tady fantaste, kteri veri, ze Ukrajina nad Ruskem vyhrat. To co tam je, je realna valka a ne hospodske povidani. Vojaci nemaji zadne "health pack" jako v pocitacovych hrach, ale maji realna zraneni a na ne realne umiraji.

Ukrajina nad Ruskem nevyhraje, protoze na to realne nema. To je soucasny stav, se kterym sebelepsi propaganda ukazujici, jak Ukrajinci sestreluji po stovkach ruska letadla a vrtulniky a nici stovky ruskych tanku nic neudela. Zajimave je, ze i pred ta uzasna vitezstvi Ukraijncu Rusove porad postupuji.

Ukrajina ma jedinou sanci, a to se s Ruskem domluvit.

S timto s vami nesouhlasim. Ono totiz Rusko, a to si o nem muzeme myslet co chceme, hleda dlouhodoba reseni a nejede podle "demokratickeho modelu" ve tretim roce vlady vyvolat vvalku, dosahnout vitezstvi a na vitezne vlne byl zvolen znovu. A po nas potopa. To je scenar docela hodne valek, ktere vedly USA. Rusko diky jinemu politickemu systemy tohle nedela, jejich reseni jsou dlouhodoba. To same s Ukrajinou. Rusko ma zajem mit dlouhodobe udrzitelnou situaci na Ukrajine a tak zajem Ruska (mohu se samozrejme mylit) neni obsadit Kijev a zapadni Ukrajinu. S timto s vami nesouhlasim, ale mozna mate pravdu vy a ja se mylim.

a nemyslím si, že se zastaví po obsazení doněcké a luhanské oblasti. Bude chtít víc a půjde si pro víc.

Zdroj: https://petrbriza.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=788518

Ono obsazeni obrovskeho uzemi je jedna vec, a Rusko by to asi dokazalo za velkych ztrat vojaku a civilnich obyvatel, ale pak by toto uzemi muselo drzet a to je uplne jina liga. K cemu muze ale dojit, je po obsazeni Donecku a Luhansku take na obsazeni Charkova a pasu kolem cernomorskeho pobrezi az k Podnesteri a to pripojit s Rusku.

Cim drive se Ukrajina zacne bavit s Ruskem bez fantasmagorickych predstav o stazeni Ruskych vojsk z Luhanska, Donbasu, Krymu a Novorossije, tim lepe. Jo, je to spatne, ze to Rusko dobylo, ale je to tak. Prikladu, kdy neco podobneho udelali nasi spojenci je hodne. Bohuzel.

Hezky den.

1 0
možnosti
PB

Díky za komentář.

Pokud říkáte, že Rusko hledá dlouhodobá řešení, tak jak si vysvětlujete, že se Rusko svými akcemi dobrovolně odřízlo od exportu ropy a plynu do Evropy? Evropa byla závislá a nevadilo jí to, nehledala řešení. Teď hledá. Rusko vědělo, že se to stane.

Mohl byste blíže popsat, jak si vykládáte to "dlouhodobé řešení"? Čeho to je řešení? Doufám, že tím nemyslíte to, že Putinovo zdůvodnění "operace" je myšleno vážně, tedy že řeší "utiskování Rusů", "boj proti nacismu", nebo "obrana před NATO, které se téměř vrhlo na Rusko"?

Jinak ano, že možné, že si nevezme Ukrajinu celou, protože na to prostě němá sílu, ale důsledek bude stejný. Je to jen otázka času, dál půjde později. Bylo by velmi naivní se domnívat, že se Putin zastaví a spokojí se. Nespokojil se s Krymem. Nepokojil se s Donbasem, ani po uznání "samozvaných" republik. Nespokojil se s tím, co dobyl už teď. Jakékoli příměří a zastavení bojů je jen přestávka před další agresí. Vy si to nemyslíte?

0 0
možnosti
Foto

Pane autore, nejjednodušší cesta je Rusko porazit. A tím pádem bude po problému. Porazit = odstranit současnou vládu.

3 1
možnosti
JZ

Bulharsko nahradilo ruský plyn dovozem levnějšího LNG z USA.

3 0
možnosti
JN

J30o28s55e30f 22N35i10k70l

19. 6. 2022 11:25

To je pěkné, ale zatím to bohužel nejde aplikovat na celou EU...

0 0
možnosti
AT

Tady to strašení máte asi z té doby,

když fašistický Sovětský Svaz nedodával plyn ani ropu západním imperialistům a po sametovém šaškecu a po perestrojce jsme teprve zjistili, jak jsou tyto zemně na západ od Naší republiky o proti státům pod křídly socialismu a komunismu zaostalé. Teprve z fašistického RuSSka teprve dodávaný plyn a ropa je zachránili od úplného marasmu a chudoby, v kterém se tolik let nalézali a nebo že by........něco zde zcela není v úplném pořádku, již po dočtení Vašeho BLOGU?

0 0
možnosti
JL

Vase uvaha, pane Petre Břízo, je nedomyslena. Ano , mnoho spatneho prijde na ty, kteri riskovaly na jednu kartu. Co tim minim?

Vite, investuji a jeden z tech nejdulezitejsich zakonu je, nedavej penize do jednoho hnizda (mini se, nekupuj akcie jednoho podniku).

Pan Putin je dnes na vrcholu sve moci. Ano, ma za co potahovat. Nevim zda vi, na te druhe strane jsou take hraci a to velmi zkuseni. Ti najdou tu spravnou balanc ve vyberu trhu v zasobovani energii a to i v jine podobe. Take geologicky pruzkum jinych casti planety bude mit vice penez a tim vetsi moznosti.

Nejvetsi otazkou u kterehokoliv statu jaci budou jejich politici. Ti rozhodnou jaka ta budoucnost skutecne bude a jak dlouho to bude trvat.

1 0
možnosti
Foto

O budoucnosti světa rozhodují velmoci a politici kterýchkoliv států mají jen na výběr, ke které se přikloní. Většinou vyhrávaly velmoci, které přišly s lepší nabídkou. V poslední době se však začaly používat drastické tresty pro špatně nakloněné a tak vyhrává ta, ze které jde větší hrůza.

0 0
možnosti
Foto

Musel bych toho napsat mnoho, proto Vám raději odpovím zítřejším článkem, který jsem si načrtl včera. Myslím, že toho není málo, na čem se shodneme.

Předznamenání : Panáčkuje mnoho let mnoho zemí. Pátá kolona se oddává perverzní zábavě a doufá, že její opora - Putin neumře předčasně smíchy nad tím, jak mu svět ustupuje.

1 0
možnosti
Foto

Je fakt, že vývoz plynu tvoří jen asi 6% ruského exportu.

Mnohem víc bude Rusko bolet omezení exportu ropy, která se na ruském výbozu podílí více než třetinou.. Na druhou stranu může vydělat asi procento celkkového vývozu navíc na obilí, kde díky sklizni z ukrajinských sil očekává rekordní úrodu. Zemí, kterým nebude vadit, že je kradené, se asi najde dost.

2 0
možnosti
Foto

J19a70n 82Š76i78k

18. 6. 2022 21:46

Na vámi už Putin vyhrál, z článku o tom není pochyb. Klidně si panáčkujte a brečte nad katastrofou, která vás čeká. Za mě nemluvíte. Hezký den

17 3
možnosti
JN

J82o47s85e46f 41N58i83k63l

19. 6. 2022 11:24

Neřekl bych, že jde o nějaké panáčkování. Je to autorova úvaha o tom jaká bude naše "nejbližší" budoucnost v této bezvýchodné situace a jak z ní ven.

2 1
možnosti
Foto

Mrznout budou ti, kteří na vyšší cenu otopu nebudou mít.

2 0
možnosti
Foto

Tady platí: pijte méně vodky, noste teplé spodky.

1 1
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1649x
Nikdy nelituji toho, co jsem udělal, ale toho, co jsem neudělal.

Seznam rubrik