Petr Pavel už prezidentuje, to je drzost

Média se naplnila fotografiemi Petra Pavla na bezpečnostní konferenci v Mnichově. Co tam dělá? Inaugurace ještě nebyla. Jakým právem už jedná Petr Pavel ve jménu našich občanů? Co si to vůbec dovoluje, pracovat napřed?

S Macronem mají právo scházet se pouze prezidenti. Je snad Petr Pavel prezident? Pokud vím, inaugurace ještě nebyla a Petr Pavel je stále ještě řadový občan v důchodu. Co mu dává právo podávat si ruku s francouzským prezidentem a mluvit s ním? Určitě tam plánuje mobilizaci!

Macron Pavlovi jasně vzkázal: V Paříži jste vítán. V Paříži! Copak Petr Pavel nezná zeměpis? Co dělá v Mnichově? Kdo ho tam pozval? Nemá na to mandát, protože inaugurace ještě nebyla a Petr Pavel je řadový občan. Nikdo nemá právo pracovat dříve, než mu započne pracovní doba, to by měl vědět.

A vůbec, ani Macron nemá Pavlovi co podávat ruku. Řekl mu někdo, že ještě není ve funkci? A on o tom ještě píše na sociální sítě a děkuje za záchranu vojáků! Taková drzost.

Když byl před volbami za Macronem pan Babiš, tak to byla naprosto legitimní diplomatická cesta. Pan Babiš měl jeho číslo už předem, a jako řadový poslanec a zástupce opoziční strany má samozřejmě silný mandát reprezentovat českou vládu a její zahraniční politiku. Také nezapomínejme, že naši zem reprezentuje stále ještě pan Zeman a Petr Pavel mu svou přítomností znemožnil, aby nás na této konferenci zastupoval. A já se ptám: kdo komu tady vykrádá pravomoce? Aha?

A to není to nejhorší – Petr Pavel totiž na této bezpečnostní konferenci není poprvé! Vystupoval tam před šesti lety, kdy byl v jiné funkci! Co si to dovoluje? Kdo mu vůbec půjčil mikrofon?

Já respektuji výhru Petra Pavlách ve volbách, ale co je moc, to je moc. Petr Pavel nesmí nikam jezdit a nesmí si s nikým potřásat pravicí, dokud mu to my, jeho nevoliči, nedovolíme.

K napsání tohoto článečku mě inspirovaly výživné diskuse pod články v hlavních zprávách. Více toho nemám, protože argumenty se víceméně opakují pořád dokola.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Bříza | pátek 17.2.2023 17:46 | karma článku: 35,62 | přečteno: 1470x
  • Další články autora

Petr Bříza

Obětní beránek

17.1.2024 v 14:16 | Karma: 16,44

Petr Bříza

Snad Ukrajina ví, co dělá

31.12.2023 v 14:04 | Karma: 24,87

Petr Bříza

Nejsem ani Čech, ani Evropan

14.11.2023 v 16:02 | Karma: 9,06

Petr Bříza

Jak vyhrát debatu

8.11.2023 v 20:20 | Karma: 11,02