Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když se rabování stane způsobem života pro skupinu lidí ve společnosti, časem si pro sebe vytvoří právní systém, který to autorizuje, a morální kód, který to glorifikuje.

2 0
možnosti
JP

J31i45ř54í 38P78l96í60v51a

27. 3. 2021 13:23

Myšlenka je skvělá, Bastiat je skvělý! Ale dnešní autor ten článek (asi od prostředka) tak zamotává, tak se v tom matlá, že se v tom nikdo nevyzná. Bastiat neměl jen skvělé myšlenky, byl i dobrý spisovatel - radost ho číst.

0 0
možnosti
Foto

Tak to mě mrzí. ale reálný svět je hodně zamotaný.

Když jsem četl zmiňovanou knihu měl jsem osobně dost problem dočíst, bylo to na mě až moc rozpitvané (filozofické). Je ale dost možné že jsem se dost na to nesoustředil a nepřemýšlel.

Pro mě nejpřehlednější knížka je asi zatím: Ekonomie v jedné lekci od: Henry Hazlitta (kde jsou stejný myšlenky napsaný trochu jinak).

0 0
možnosti
Foto

Dávám si Vás do oblíbených bloggerů.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, snad se budou líbit i další. (nebo minulé)

0 0
možnosti
Foto

Utopie, co v této zemí brání komukoliv dostat se do pozice přirozeného, nebo i umělého monopolu a z této pozice v zájmu její obrany i expanze ovládnout stát.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji ti za tento blog. Je v tom hluboká pravda. Bohužel, dneska už jsme všichni zaměstnanci, a proto i většina z nás dává přednost demokratickému přidělování před vlastní prací. A to i na dluh. Vždyť dneska je i dlužník hrdinou a věřitel vyvrhelem!!!!!!

1 0
možnosti
ND

On někdy i věřitel nejdříve okradl dlužníka, i takové jsou případy ...

0 1
možnosti