Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Na počátku devadesátých let platily v ČR firmy 55% daně ze zisku a horní příjmové kategorie 47%.

Takže firmám kleslo daňové zatížení o 2/3 a nejvyšším příjmovým skupinám fyzických osob o polovinu plus došlo ke zastropování pojistného.

Tohle dlouhodobé a značné snížení daní je vám málo?

Kolik byste si představoval že je dost?

0 0
možnosti
Foto

Existence daní znamená existenci neefektivně využitých zdrojů a porušování vlastnického práva. Takže ano je to málo.

A jinak nepočítáte všechny daně, ale jen ty kde se vám to hodí.

1 0
možnosti
Foto

Které jsou ty kapitalistické strany a které jsou ty nekapitalistické. Možná jsou ty, které jsou pro trh, tržní hospodářství a ty které se tomu brání. Já sám mám lépe než za doby komunismu a nechápu, proč bychom měli chudnout. Z jakého důvodu.

0 1
možnosti
PK

Chudnout budete (budeme). Samotné tržní hospodářství to nezachrání, trh mají všude. Evropa dosáhla vrcholu a bude upadat. Není velmoc, i když si říká EU, nemá suroviny a práce je drahá, musí zbrojit. Kde je dnes bývalá sláva Albionu a Francie a bohužel tahoun Německo též čeká pokles.

0 1
možnosti
Foto

Z dani se plati i veci, ktere jsou zcela zbytne. Napriklad zahranicni pomoc nebo dotace pro politicke nevladni organizace. Plati se i clenske poplatky v organizaci pro ochranu velryb. CR je pry clenem cca 400 mezinarodnich organizaci.

1 0
možnosti
Foto

Mezinárodní byro pro výzkum vodních ptáků a mokřadů, Mezinárodní velrybářská komise, Mezinárodní tribunál pro mořské právo, Mezinárodní úřad pro mořské dno, Organizace pro přípravu těžby z mořského dna, Dohoda o ochraně netopýrů v Evropě, Globální ekologická stopa či Evropská jižní observatoř ...

1 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 9,07
  • Průměrná čtenost 387x
elektrikář, investor začátečník (7let), student "rakouské" ekonomiky ....

Seznam rubrik