Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

"Vědci jsou přirozenou elitou národa" a proč tahle část vědců potom všem,  prokazuje že ohledně občanských postojů a zodpovědnosti k příštím  generacím tihle co podepsali tou rozumovou elitou rozhodně nejsou, že tady je rozumnější a zodpovědnější i uklízečka co jim uklízí laboratoře.

Abych byl konkrétní pokud cokoliv hodnotit kolem migrantů tak je rozhodně nutno vzít v úvahu ta nejpodstatnější fakta, v tomto případě jsou těmito fakty zcela strašlivé zkušenosti s africkými a mohamedánskými migranty za posledních 25 let v EU a USA. Já nechápu že v té petici o tomhle není nic ani to není zohledněno nikde v textu, je to naopak vědci a vědkyně nás naprosto nevědecky a iracionálně nabádají,  že na žádné takové zkušenosti nesmíme hledět, tedy na nějakou etnickou nebo náboženskou příslušnost migrantů, přitom racionální rozum říká opak, tyhle zkušenosti jsou tak důležité,  že na tohle při přijímání hledět musíme, pokud hledět nebudeme tak tady našim potomkům připravíme život v jakési afroarábii odkud oni jednou budou muset prchat před africkým a mohamedánským násilím a terorismem.

Opravdu nechápu jak lze s těmito postupy kdy si vypnu levou polovinu mozku něco vědecky vyzkoumat nebo vybádat. 8-o

0 0
možnosti
JL

Nemohu posuzovat nasi "elitu naroda", minim tim nase "ucene vedce". Jiz zaklad naseho statu, jeho prvni zakon - USTAVA, je prekrasna ukazka pro mne, jak neschopna je nase pravni a filosoficka "elite" naroda. Proto necekam po teto elite neco rozumnejsiho, pri takovem dulezitem a hlubsim problemu. Vim, ze nic takoveho se nemohu dockat!!!!

0 0
možnosti
JK

To byl jen úvodník šéfredaktora. Letitý princip časopisu REFLEX - prezentovat názory ze všech pohledů (proto ho mnoho radikálně orientovaných jedinců nesnáší). V tomto čísle jste se ovšem mohl dočíst i informace z druhé strany - partnerský život jisté čs, spisovatelky s Nigerijcem v komunitní oblasti v Londýně.:-) O tom to je... nejen ten časopis, ale celý život a naštěstí demokracie, co tu dnes máme. Každý má právo vyjádřit svůj názor. Měli bychom se ovšem ještě hodně učit, jiné než vlastní názory neodsuzovat, ale respektovat. Takový JXD, magor, kterému se můžete smát... ovšem musíte mu dát za pravdu, že je na jednotlivá témata perfektně připravený a jeho závěry (byť někdy ujeté) mají logiku... Když čtu zde nějaké blafy pánů Kulhavého či Raštici, chce se mi zvracet.;-)

0 0
možnosti
PLB

Mohu Vás ubezpečit, že jsem přečetl celý časopis a protože jsem nesouhlasi s úvodníkem, tak jsem prostě zareagoval a vypsal se z toho. Právě proto, že bychom měli naslouchat různým názorům se mi nelíbilo, že místo argumentů se pustili do vědeckého stavu. A JXD za magora vůbec nepovažuji, nemusím s ním souhalsit, ale je to vystudovaný psycholog a informace si poctivě ověřuje. A na neochotu si informace ověřovat vědci také upozorňovali.

0 0
možnosti
JS

Učení pánové si někdy před sto lety vymysleli, že nejlepší bude lidi  zušlechťovat a "pěstovat lepší lidi". A byla z toho genocida a vraždění celých národů. V Číně pak nevzdělaný vrah a tyran vyhlásil na základě "vědeckých poznatků" svých soudruhů a takzvané "lysenkovštiny" v kombinaci s marxismem "veřejné komuny". Jeho komunističtí "vědci" mu dodali argumenty pro "Velkou kulturní revoluci", kdy miliony zemědělců za svými chatrčemi stavěly jakoby "tavící pece", aby dohnaly a předehnaly imperialisty. A aby se zvýšila úroda, nad rýžovými poli tleskali a mávali tak dlouho, až vrabci padli mrtví k zemi. Čímž se mělo zabránit, aby zaostalí vrabci zobali zrníčka. Tak oni nezobali, a to nejen zrníčka, ale ani mouchy a jinou havěť. Takže ti pišišvoři tu rýži sežrali. Prý to stálo "jen" asi 40 milionů lidských životů, tahle "vědecká" myšlenka.

Evropská unie a Spojené státy americké se nacházejí ve fázi, kdy se ve vědeckém blbnutí a magoření snažíme dohnat za každou cenu jak soudruha Maa, tak jeho pilného žáka Pol Pota. Ten zase na základě studia na francouzské Sorbonně vymyslel se svými žáky systém vybudování lidského štěstí na základě toho, že se vrátíme k rurálnímu životu. A budeme motykami okopávat pole, abychom si zajistili čistý život plně žitý ve splynutí s přírodou a s ekologickými potravinami. Pak se ty motyky používaly na moderní výchovné postupy. Kdo nesouhlasil s "vědeckou myšlenkou", byl ekologicky zlikvidován rozseknutím hlavy nabroušenou motykou. :-P

0 0
možnosti
JL

Vas prispevek je pro vetsinu ctenaru asi genialni. Hlavne proto, ze jste se zminil a pouzil "Spojene staty" ke svemu diskuznimu prispevku. (Hlavne v negativnim smyslu)!! Pro mne je to ukazka "blabolu". Tak hodnotim vas prispevek v jeho druhe casti.

0 0
možnosti
PT

Pokud část vědců a vědkyň sami sebe pasují na jakési předurčené správně vidět a chápat situaci s migranty tak je to nevkusná arogance a nadutost.

Pokud tato část vědců a vědkyň nás jako malé děti nabádá že při posuzování migrantů nesmíme hledět na etnický původ nebo náboženství, tak nás vlastně nabádá zcela nevědecky k tomu abychom zapomněli na všechna fakta o tom,  jak strašlivé jsou problémy s africkými a mohamedánskými uprchlíky a jejich potomky ve starých zemích EU a USA za posledních 25 let. De fakto nás nabádají k tomu,  abychom si jak hlupáci skočili na stejnou rozžhavenou plotnu na jakou si skočili před desetiletími staré země EU.

Co k tomuhle říci,  člověk zírá v němém úžasu a říká si, jak proboha tihle lidé mohou něco vědecky zkoumat,  když se jim takto stává při posuzování něčeho že si zapomenou zapnout levou polovinu mozku.  Řekl bych že mnoho z těch podpisů má stejné pozadí jako podpisy např. pod antichartou, vědci a vědkyně zkrátka mají obavy,  že když nepodepíší tak budou mít pracovní nebo karierní problémy.

Této naší husákovsko normalizační části našich vědců a vědkyň, kteří se nemohou stále zbavit  petičních bolševických manýrů,  rozhodně netleskám, tito lidé podle mě nepatří k těm o kterých lze prohlásit "toto je čestná žena nebo čestný muž"R^

3 2
možnosti
PLB

četl jste jejich výzvu? Kde se tam pasují do "nějaké" role?

0 0
možnosti

Pletete si pojmy. Vzdělání a charakter nejsou v přímé úměře. Ke vzdělání je nutná inteligence. Inteligentní zločinec je mnohem nebezpečnější než zločinec primitiv.

4 0
možnosti
LS

Jak si mám vážit "inteligence" vědce, který vůbec není schopen ani analyzovat bezpečnostní situaci ve starých zemích EU, není schopen  z toho vyvodit závěr a co je vlastně příčinou tohoto tristního stavu? Nebo oni si myslí, že se tam vůbec nic neděje a situace je tam normální a běžná např. Francie a její už téměř neřešitelná situace s terorismem? Takový vědec ať si bádá ve své knihovně o čem chce, ale ať nepoučuje o realitě, když má problém ji pochopit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 269x
Jsem člověk s průměrným IQ a jsem s tím spokojen. Nebrání mi to vyjadřovat s k tématům, které mě zaujmou.

Seznam rubrik