Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Jeste v 50 letech zilo na uzemi Kosova malo Albancu. S rostoucim hodpodarskym rustem Jugoslavie, zacali Albanci v Kosovo rychle pribyvat a jrjich heslem bylo, delohy nasich zen porazi Tita. A to se povedlo a ucelovy zasah NATO to dilo dokonal !

A co se vyresilo, z Kosova hromadne utikaji lide, Kosovo je centrum obchodu s narkotiky a tato zcela zkorumpovana enklava, je zavisla na zahranicni pomoci. Ale USA tam maji nejvetsi zakladnu v Evrope.

4 2
možnosti
PLB

To co jste tu napsal, je přesně to, co já odsuzuji. Dojmy a smyšlenky místo relevance. V padesátých letech málo Albánců?? Měl byste si možná do Kosova zajet a neposlouchat jen údaje z Mitrovice a problémové severní provincie. Ale hlavně.... tohle je k ničemu. a vždycky bude.

1 1
možnosti
Foto

Kosova patřilo Srbsku od 7 století do 14 století. Do  roku 1918 patřilo Osmanské říši pak připadlo Srbsku,  do roku 1939. Od roku 1939, do roku 1944 patřilo Kosovu Italii. Od roku 1944 vzniká v rámci Srbska autonomní oblast Kosovo a Metohija. Už od počátku byla autonomie značně omezená a ze strany Srbů docházelo k častým perzekucím albánského obyvatelstva.Po celou dobu trvání v rámci Jugoslavie, chtělo Kosovo samostatnost a počet Albánců v Kosovu rostl a v Kosovu žilo 97 procent Albánců. Kosovo vyhlásilo samostatnost v roce 1998 do Kosova vtrhla armáda Srbska. Začalo  vzájmené vraždění a z Kosova začli prchat Albánci a hrozila humanitární krize. Veškeré diplomatické úsilí ka zastavení vzájemného vraždění odmítala zejména srbská armáda. To byl důvod proč si přistoupilo k bombardování civilních cílů Srbska a to vedl k ukončení války. Kosovo uznalo jako stát 63 zemí.

1 0
možnosti
PLB

nic nemohlo patři Srbsku, dokud to bylo Raški. Ale vy zase vidíte všechno přes prizma nebohého albánského utiskovaného obyvatelstva.. to také není dobře. Ale pro rozhodnutí na čí straně je víc oprávněných faktů je potřeba okleštit všechny emocionální aspekty, ty jen zatěžují. Připomínám, že i stanovisko Mezinárodního soudního dvora nebylo jednomyslné, ale bylo tuším 4:2 ve prospěch samostatnosti Kosova.

0 0
možnosti
TG

Bondsteel je náhoda?! Necítit, ale přemýšlet!

2 1
možnosti
JR

J92a58r89a 47R54a19n64k

2. 7. 2015 20:31

To jste si precetl od kanadskeho komunisty pisiciho za pomozi aeronetu globalni vyzkum? Vtipne, chce to pouze vedet vice, od pocatku:-P

0 0
možnosti
TG

Bondsteel je náhoda?! Necítit, ale přemýšlet!;-)

1 1
možnosti
PLB

Bondsteel může být cokoliv, ale ve vztahu k rozhodnutí zda byla samostatnost Kosova vyhlášena legitimně nebo je je to právě ten nesmyslný argument, který by přemýšlející měli absolutně vypustit.

0 1
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 269x
Jsem člověk s průměrným IQ a jsem s tím spokojen. Nebrání mi to vyjadřovat s k tématům, které mě zaujmou.

Seznam rubrik