Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co se týče EET:

Jsem zásadně PROTI!!

1 0
možnosti
Foto

Já osobně nevidím žádný problém ve vedení účetnictví dle způsobu B. Naopak, zdá se mi to průhlednější než účtování v "Áčku", kdy se musí průběžně při každé tržbě ihned tzv. "vyskladňovat".

"Béčko" je pro mne i pro případnou kontrolu z FÚ jasné jak facka. (Nemohu mít na nákladovém účtu více než na výnosovém.)

Co se týče rozkradení nakoupeného zboží a surovin, dělá si snad každý tzv. "zrcadlo", a to dost často - dle potřeby (třeba i denně). S účetnictvím (pro daňové účely) to nemá nic společného.

0 0
možnosti
PLB

Průhlednější není ani náhodou. A to mám opravdu stovky inventur za sebou. Zrcadlo si můžete dělat, až do chvíle, kdy se začnete rozvíjet a budete nabírat lidi. Správně říkáte, že nemůžete mít na nákladovém účtu víc než ve výnosech? No jo, ale co když to tak po provedené inventuře dopadne: Nebo, když Vám FÚ vypočte podel zůstatku průměrnou marži a chce ji doložit. B ano, ale je potřeba ta evidence. Nikdy jsem se nedostal do problémů u A, ale u B to bylo často na slzy.

0 0
možnosti
FD

Na řádné vedení skladových zásob a jejich rozepisování je třeba dalšího pracovníka.A kdo z živnostníků na to má.A stejně je takové vedení účetnictví do značné míry na vodě.

2 0
možnosti
Foto

Nechápu v čem je problém, pokud někdo během roku vleze do kuchyně a postupně odnosí celou krávu, pak je to problém majitele. Stát sice částečně škodný bude, ale vzhledem k tomu, že rozhazuje plnými hrstmi, nijak nešetří a vlastně roupama neví co by, tak není třeba ho litovat, když přijde o celkem nepatrný daňový výnos. Daňová zátěž běžných občanů je v současné době obrovská a nehospodárné vynakládání státních prostředků dostoupilo vrcholu, takže trápit se nějakým drobným daňovým únikem je zbytečné. Nejhorší, co se může stát, je, že nebude na podporu tisíců zcela zbytečných neziskovek nebo nedej hrůzo nezbyde na dotace některým velkým firmám, a to většina běžných občanů přežije bez problémů.

2 0
možnosti
PLB

Váš příspěvek je, řekl bych, skoro typický. Dokonce jsem ho slyšel právě od toho, kterého ho to nakonec zlomilo. Stát dělá špatné rozhodnutí, tak má můžu taky. Jenže stát zato nikdo obvykle nepotrestá. Naopak Vás stát může zlikvidovat.  Zapomínáte, že do té kuchyně Vám může vléztzaměstnanec, po něm jeho kamarád a po něm celá jeho rodina. Při fluktuaci jakáv pohostinství existuje to může být manko s prominutím jako „prase“.A v tom je ten problém, při kontrole totiž všechno padne na provozovatele,možná trochu naivního a důvěřivého, co mávnul rukou se slovy „ale my si tupřece věříme ne?“ . Na konci mu nezbude nic ani za ty zásoby a na pokutu si budemuset půjčit a skončí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 269x
Jsem člověk s průměrným IQ a jsem s tím spokojen. Nebrání mi to vyjadřovat s k tématům, které mě zaujmou.

Seznam rubrik