Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
@

@ja

21. 3. 2008 20:49
Srovnani

Prijde mi trosku zcestny Vase srovnani klimatu Evropy, Calgary a Irkutsku. Sice jsou na stejny zemepisny sirce a hlavni roli tam hraje, jak spravne uvadite, vliv oceanu (mori), ale spis nez teplota proudu hraje roli vzdalenost od techto vodnich teles. Zatimco Evropa (pominu-li evropskou cast Ruska) je v podstate velky poloostrov obklopeny ze tri stran morem, ktere znacne ovlivnuje mistni klima, tak od Calgary je nejblizsi ocean cca 700 km na zapad, o Irkutsku, ktery to ma k nejblizsimu oceanu kilometru nekolik tisic, ani nemluve. Jen tak pro zajimavost Vancouver je taktez na stejne zemepisne sirce jako Praha, jen na rozdil od Calgary lezi primo na pobrezi a podnebi velmi podobne Praze.

0 0
možnosti
JM

Hucul

21. 3. 2008 18:02
Pekne, vecne.

Zadne vykriky o vire a nevire v globalni oteplovani ci varovani o zkaze lidstva, proste jen fakta. Mimochodem, muj zamestnavatel se v jednom z projektu zabyva i sledovanim vlastnosti a pohybu ledu v cele oblasti kolem Gronska, takze se tam pristi mesic chystam na expedici s vrtakem na led. Dam vedet, na co prijdeme.

0 0
možnosti
RF

Radek Folprecht

21. 3. 2008 19:34
Re: Pekne, vecne.

Souhlas

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

21. 3. 2008 16:54
Výborně

mořské proudy ovládá zelený pár s rozžhavenými líčky Žak a Bursík. Studovali je onehdy u večeře, bratru za 12 tisíc, přece nejsou hej nebo počkej, jak říkávala Laďka Kozderková. Možná jsou jen hej, ale počkej určitě ne. Teď bych omlátil o hlavu jimi neschválený projekt tunelu pod Červenohorským průsmykem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Amatérský astronom, historik, civilizátor ...