Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jackherrer

20. 5. 2010 16:15
moje dobrá kamarádka...

je na tom s procenty zbylého sluchu ještě hůře. A jak se jí žije?

Včerejší záznam z jejího profilu na FB:

Tak jsem se poprve v zivote setkala s diskriminaci. Kdo by to byl rekl, ze to prijde od fyzioterapeutky, ktera by mela na ruzny postizeni byt zvykla, a vedet jak k takovym lidem pristupovat. Doslova jsem byla vyhozena od zkousky za to, ze neslysim otazku.

 

0 0
možnosti
J

jackherrer

20. 5. 2010 16:15
Re: moje dobrá kamarádka...

a jedeme dále:

pry mi nebude nic ulehcovat, ze budu mit podminky jako vsichni ostatni, a kdyz neslysim otazku, je to pro ni jako bych ji nevedela. Ze si mam zaridit nakou vyjimku nebo asistenta. Na moji reakci, ze asistent by mi to beztak taky musel napsat, tak proc by nemohla ona? nevedela co rict. Uz podruhe - kdyz pocitam i zimni semestr mi vnucuje zadost o nejakou vyjimku. Tak jsem sla na studijni a podala zadost o vyjimku u Mgr Hajkove, aby mi otazky pri ustnim zkouseni napsala. Zvlastni, o co si clovek musi zadat..

0 0
možnosti
S

scenero

20. 5. 2010 14:47
trapné komentáře tady všude

chtěl bych vidět většinu z Vás, kdyby začli přicházet o sluch....

0 0
možnosti
RD

nerzhul

20. 5. 2010 14:30
Slečno slečno

Vy nejste postižená. A pokud ano tak opravdu jen velmi minimalne. Postizeny clovek vypada jinak. Viz Nick Vujicic. http://www.loupak.cz/video/ze-sveta/4226-nick-vujicic-zivot-bez-koncetin a celkově mám k Vasim clankum jiste vyhrady(jak po pravopisne tak i hlavne po obsahove strance). Zatim jsem pro to nenasel to spravne prirovnani. Az ho najdu tak ho urcite napisu

0 0
možnosti
TN

Pacholik

20. 5. 2010 15:02
Re: Slečno slečno

az ohluchnes tak si popovidame brachu;-€

0 0
možnosti
O

Oerteplur

20. 5. 2010 14:17
Postižené považuji za zcela normální lidi

vyjma těch mentálně postižených. Narozdíl od společnosti, která má pocit, že postižení jsou zřejmě něco méněcenného a proto jim vytváří různé nadstandardy, čímž na jejich postižení ještě více upozorňuje. Mám za to, že většina postižených po takovém exhibicionismu vůbec netouží. Sám jsem byl přechodně postižený a připadal jsem si velmi trapně, když jsem slyšel ty poznámky lidí o výhodách, kterých jsem dočasně požíval. Bohužel měli v ledasčem pravdu...

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

20. 5. 2010 14:02
Pardon ale nenapado vás....

... že jsou povolání, kde hluchota ať už částečná nebo úplná vadí, a kde ne? Zrovna prodavačka, která neustále mluví se zákazníky asi bude ten první příklad.

A vůbec se mi nelíbí už váš nadpis. Ano v otázce sluchu (a tak jste to zřejmě myslela) jme my, slyšící, normální BEZ ironických uvozovek. Ty byste měla dát spíše k tomu "versus", protože takhle to vypadá jako, že chcete skutečně slyšící a neslyšící stavět proti sobě.

0 0
možnosti
AA

alig agil

20. 5. 2010 13:21
milá slečno, nenechte se znechutit!

Bohužel blbců či netolerantních omezených lidí chodí po světe spousta. Mě trápí problémy se sluchem od 6ti let (zítra mi bude 26), prodělal jsem přibližně 5-10 operací na každém uchu, plastiku bubínku, trvale mi píská v jednom uchu (tinitus), ztráta sluchu 30-40%.. Ano, lidé na mě koukají někdy jak na exota(občas mám problémy odhadnout kdy mluvím moc nahlas, v závislosti na okolní hladině hluku), ale přece se z toho neposeru.. držím Vám palce a všem s podobnými problémy, není to lehké.

0 0
možnosti
AA

alig agil

20. 5. 2010 13:22
Re: milá slečno, nenechte se znechutit!

ještě taková perlička.. na orl v motole mám suverénně nejtlustší kartu pacienta:)

0 0
možnosti
PU

Neonym

20. 5. 2010 13:13
paní/slečno Petro

mohl bych vás požádat abyste se mi ozvala na email Neonym@seznam.cz? Rád bych se zeptal na něco k začátkům vašeho neslyšení, pokud vám tedy nevadí o tom mluvit

0 0
možnosti
V

vsamotar

20. 5. 2010 13:03
Je to někdy k dobru

Manželka je nedoslýchavá a jsem rád. Občas mi ulítne uštěpačná poznámka, kterou pak nemusím vysvětlovat a tak nám manželství díky její vadě sluchu klape. ;-D;-)

0 0
možnosti
DL

D_L

20. 5. 2010 12:45
Divný

Já jsem na tom podobně jako Vy, nastalo to u mě zpozvolna během posledních asi 6 let a "úspěšně" jsem se dohrabal na ztrátu 64% sluchu. Mám taky naslouchátko, taky z Karláku, ale stálo jen cca 4000 po příspěvku pojišťovny a baterie mi v něm vydrží přes týden (je to to "neviditelné", ne "potrubí" kolem ucha). A není to žádný extra šmejd, jsem muzikant a dá se s tím dobře i poslouchat muzika (na hraní si ho musím vyndávat, zkresluje a houká). Pokud byste chtěla další info, napište na listyz(at)centrum.cz a když tak napíšu, co přesně mám, tady by mi to asi kvůli reklamě smázli.

0 0
možnosti
LBSO

Lájosz Bács, sponzor ODS

20. 5. 2010 10:56
Karma za odvahu!

Je velmi dobře, že jste článek napsala. Zdraví lidé si jen málokdy uvědomují, jak hodně vlastně mají. Držím pěsti a přeji hodně síly. V

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6074x
Jsem normální občan ČR

Seznam rubrik