Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Ježikača

29. 2. 2012 13:11
ale jo,

máte pravdu. psa si v bytě taky nepředstavím. kočku v klidu i s variantou ve městě bytová, na chalupě venkovně-domácí. mám to štěstí, že bydlím tak, že můžeme mít oba. a nedovedu si život bez nich představit. ano, je to přemýšlení a starost navíc, ale bohatě to dostáváme zpět. a, samozřejmě, tak jak já neobtěžuji okolí, protože chodíme s pytlíky a nestrašíme nikoho, čekám od slušných lidí nekonfliktní vztahy. když na mě někdo bezdůvodně vříská (pes jde u nohy a vůbec si ho nevšímá), obvykle se dočká odpovědi, že choleriky nežere, že jsou těžký do žaludku.:-)

0 0
možnosti
ED

chavah

23. 2. 2012 10:34
Majitelé psů

- nikdy neslyší uši a nervy drásající vytí a štěkot svých miláčků, když nejsou doma

- nikdy nevidí tisíce psích exkrementů různých velikostí a barev všude kolem (sbírá opravdu málokdo málokdy a málo kde)

- nikdy nepochopí, že spousta lidí netouží mít smradlavé, oslintané, špinavé a roztrhané oblečení, když si pejsánek chce hrát

- nikdy nepochopí strach dítěte i rodičů, když na ně příšera větší než dítě vrčí, cení zuby a štěká ...

A tak můžu pokračovat dál. Pro majitele psů, je pes prostě bohem, který přece musí okouzlit každého. Ne, je to šelma, která má žít v lese a živit se lovem menších živočichů. V lese se jich budu bát klidně, ale ve městě se jich bát nechci.

1 0
možnosti
L

ladyevil

19. 2. 2012 15:36
Nebrečet

u Vinetúa, to musí být určitá forma sociopatie ;-DR^

1 0
možnosti
D

dialektik

19. 2. 2012 11:05
Pes a poplatky

Zajímavý přístup v této věci mají obce / i města, zákon o obcích se vztahuje i na města/, Vybírají a zvedají poplatky za psa. Proč ? Chtějí omezit chov psů ? Nebo chtějí, abychom ve společném domě ušetřili za osvětlení ? Je velmi pravděpodobné, že pejskaři mají lví podíl na tomto nákladu. Ale na druhé straně nám tyto peníze nevracejí ?   Nevím, každopádně na vybíraní  mají zákonné právo. Nebo jde o úklid chodníků ? Nevím, dnes má většina pejskařů pytlík nebo jdou do parku. Žádat po městu nějaké konkrétní vyjádření by bylo asi bláznovství.

0 0
možnosti
AP

AlesPresler

18. 2. 2012 19:02
Mně je divné jen uvažování,

že pes v panelákovém bytě trpí. To by znamenalo, že lidé a hlavně jejich děti mají nižší nároky než pes. I vlkodav se může v garsonce cítit dobře, pokud s ním jdete alespoň 3x denně ven, z toho jednou na delší procházku. Tohle je největší problém při pořízení psa. Ty osatní věci jsou podružné a dají se celkem jednoduše řešit. Pokud si pořídíte menšího psa, bude požehnáním pro vaše děti. Pokud s ním půjdou odpoledne na tu hodinku ven, je to daleko lepší, než když ji prosedí u počítače...

3 0
možnosti
JV

Myš Lenka

18. 2. 2012 20:16
Re: Mně je divné jen uvažování,

Za studentských let jsem bydlela svého času na jednom privátě. Byl to dům s celkem prostornou zahradou. S přítelem jsme měli psa, nalezence vlčáka - odmítala trávit čas sama na zahradě, vždy se nějak dostala dovnitř a byla nejradši s námi v tom malém, 15m pokoji, popřípadě nám v době naší nepřítomnosti ráda vyhřívala postel.

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

18. 2. 2012 15:05
mám to stejně :-)

vyrostl jsem na koťatech, ale teď jsme bez zvěře neb jsem každou chvíli někde služebně a na dětech to nechat nelze. Zvířata mám dodnes rád, ale někdy mě ta psí posedlost dnešních lidí připadá až jako nemoc. :-)

0 0
možnosti
JV

Myš Lenka

18. 2. 2012 20:18
Re: mám to stejně :-)

Nevím, čím to je, ale mně ty kočky nikdy nepřirostly k srdci ;-)

(ale Vy jste výjimka)

0 0
možnosti
G

giftig

18. 2. 2012 14:16
Ta bezohlednost vůči

sousedům je pořízení si všeho co produkuje hluk. Rádio, dítě atd. Ten pes, když se přepočíta na hlukohodiny je ještě nejsnesitelnější.

2 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

18. 2. 2012 14:27
Re: Ta bezohlednost vůči

No já nevím, ono nejde jen o hlukohodiny, ale taky o intenzitu. A o denní (nebo spíš noční) dobu, kdy se ten hluk rozléhá. Ale je fakt, že ke zvukovým projevům "chovu" dětí, se kterým mám vlastní zkušenosti, jsem tak nějak tolerantnější...

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

18. 2. 2012 13:58
od té doby,

co máme psa, už si nedokážu představit život bez psa;-) Když nám provního zajelo auto, za 14 dní jsme si přivezli durhýho, protože ten byt byl prostě prázdnej (i když prostý chlupů;-D)...

1 0
možnosti
IH

ivahut

18. 2. 2012 15:07
Re: od té doby,

R^;-D

0 0
možnosti
IH

ivahut

18. 2. 2012 12:46
No, ono je opravdu trochu jinak

Pes potřebuje hlavně svoji milující smečku. A je mu jedno, jestli přes den, kdy je doma sám,  spí v třípokojovém bytě, nebo v zateplené boudě na zahradě. Jako většina šelem, spí mnimálně 18 - 20 hodin denně. No, a my si zase život bez psa vůbec představit nedovedeme. Dá to prácí ho vychovat, aby, jak říkáte vy, neomezoval sopusedy, ale námaha se vám vrátí: Ale pro vás karma! Takoví lidé jako vy, by si rozhodně jakéhokoli, byť sebemenšího psa, pořizovat neměli. !

2 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

18. 2. 2012 14:23
Re: No, ono je opravdu trochu jinak

Já vím a žádného si nepořizuju. Právě z toho je nejlíp vidět, že mám psy opravdu ráda;-D

1 0
možnosti
TJ

bodlinka

18. 2. 2012 12:41
No vidíte

začala jsem podobně jako vy, jenže mě to nepustilo a místo toho jsem vystudovala veterinu. Takže nosím koťata a jiné tvory v havarijním stavu domů dodnes a rozdíl je v tom, že mám zároveň schopnosti a zdroje na to, dát je zase dohromady, nebo je poslat za duhový most, podle toho, jak na tom jsou.

No a co se psa týče... je to o volbě životního stylu, dovolená bez psa by mě stejně nebavila. Mám ráda turistiku a to není bez psa to ono.

Zbytek je o ohleduplnosti a to se netýká jen zvířat, lidi se dokážou navzájem obtěžovat nejen tím, třeba soused topí snad pet-lahvemi, další jezdí po lese na tříkolce, kuřák se zapáleným cigárem co se postaví proti větru je taky super no a když na ZKO pod barákem nějaký dobrák zavře psa v odkladačce v sobotu v sedm ráno, přestože ten pes neumí být sám a hodinu tam řve, tak to bych taky vraždila. Jenže některým lidem to prostě nedochází a nedojde. Je zbytečné se tím zlobit.

3 0
možnosti