Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemyslím, že USA si udrží svou kulturní pozici. A pokud, tak jedině v upadlé, kulturně nenáročné Evropě. Asie zrovna nevypadá na to, že je zvědavá na nastupující, mnohdy pokleskou a prostoduchou afro-latino kulturu USA. Indie má svůj Bollywood, Afrika zase svůj Nollywood. Čína je svět sám o sobě, s více než 1 mld. lidí a jak se v Asii říká - Čína je tu několik tisíciletí, ale není jisté, jestli tu ještě za 100 let budou USA. Ona ta americká soft power má problémy již dnes. Sledovanost CNN ve světě upadá a nahruzuje ji televize čínské, ruské, ale i arabské (al-jazeera) atp. Ne nadarmo ještě Clintonová žebrala o peníze před komisí Kongresu na podporu upadající soft power USA.

0 0
možnosti

P.S. Síla americké kultury celá desetiletí nestála na kvalitě, ale hlavně masovosti a mediální převaze USA ve světě. To se však rychle mění. Zatímco Hollywood má svá nejlepší léta za sebou, Bollywood a Nollywood  prožívají zlaté časy.

1 0
možnosti
Foto

No já nevím, ale USA v pozici světového hegemona velice upadá. Dokonce natolik, že se hovoří o hegemonii USA už snad jen ze slušnosti. Na tuto pozici aspiruje Čína, Indie a Rusko...

Ono by bohatě stačilo, aby Čína přestala používat US dolar jako mezinárodní platidlo a USA se může jít vyklouzat ;-)

1 0
možnosti

No, na koment nebudu reagovat, ale ten pes se mi libi...

1 2
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 768x
Hodlám psát s nadhledem, ale nemám na to.
Rád bych psal pravidelně, ale nebudu to stíhat.
Chtěl bych psát zajímavě, ale obávám se, že to posoudíte sami.


Webová stránka:

http://iracionalita.net

Seznam rubrik