Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Turecký prezident usiluje o důrazné odturčení německých poslanců tureckého původu

Spor ohledně postoje německých poslanců Bundestagu tureckého původu ve vztahu k projednání rezoluce  o masakru  arménského obyvatelstva Osmanskou říší jakožto genocidy se dostal do zcela maniakálních rozměrů

Obětí se stali paradoxně nikoli rodilí němečtí poslanci, ale politici  tureckého původu. Jedná se o o  Özana Mutlu (Zelení), Mahmuta Özdemira (SPD), and Cemile Giousoufovou (CDU) a dalších dohromady 10  německých občanů, kteří se dostali do hledáčku tureckého prezidenta Recepa T. Erdogana. Tito němečtí poslanci totiž rezoluci za uznání arménské genocidy podporují. Na prezidentův  podnět je nyní vyžadováno, aby těmto německým politikům s tureckými kořeny byl proveden krevní test, jenž by zpochybnil jejich tureckou identitu, protože jejich krev dle mínění mnohých Turků údajně  není čistá.

Od té doby německým poslancům tureckého původu, kteří mají buď dvojí občanství anebo už jen německé občanství, začaly chodit výhrůžky smrtí, včetně vrcholného představitele strany zelených Cemu Özdemira.  

Své si schytala i německá politička Sevim Daghelemová, jež si  stěžuje, že jí někdo hrozí, že by měla sama být poslána do německého koncentračního tábora na prázdniny a že by na ni měla být vypsána odměna 25 000  za její hlavu. Cemovi i jí byla přidělena ochranka. 

Chápu, že se jedná pro Turecko o hodně bolestné téma, jež vyvolává vlnu emocí a Recep T. Erdogan může být tlačen k přejímání těchto plamenných projevů ještě extrémnějšími nacionalisty, než by byl za normálních okolností on sám. Měl by ale jakožto hlava státu, jež by si přála vstoupit do EU, používat více svůj mozek, anebo se radit s fundovanými  poradci, kteří mohou tušit, jak je tvořen lidský genom a jaké jsou zásady  genetiky. Z tureckých univerzit vychází tisíce inteligentních mozků, které mají doktoráty z fyziky, chemie, molekulární biologie,  a podílejí se po celém světě na výzkumu chování například rakovinných buněk. Dobře vědí z prvního anebo druhého ročníku, jak je předávána genetická informace z generace na generaci. Tak proč nenaleznou odvahu a tuto prostou pravdu svému prezidentovi nesdělí? Z testu genomu konkrétní osoby zaměřené na jeho předky  zjistíme při všeobecném kočování národů v minulosti, že stoprocentním Turkem není v jeho vlasti skoro vůbec nikdo. 

To už je v Turecku až taková nesvoboda, že tamní genetici nesdělí prezidentovi krutou ale jasnou pravdu?

Prezident Recep T. Erdogan nepochopil některá základní fakta. Vypadá to, že neví,  co zakládá nárok na občanství jeho státu a z toho vyplývající automatické turectví. Jasně je v turecké legislativě řečeno, že dítě, jež se narodí tureckému otci a turecké matce v Turecku  je automaticky po dosažení patřičeného věku občanem Turecka. Rovněž tak se občanem Turecka stává dítě, jež je adoptováno tureckým občanem  a podle tureckého práva je tento občan automaticky brán jako Turek. Tureckým občanem a tudíž Turkem se rovněž může stát cizinec, který může může  po pěti letech pobytu v Turecku při dobrém chování a znalosti místních reálií a jazyka, pokud o to zažádá. Jiná definice Turka není a z toho vyplývá, že se tureckými občany a tudíž i Turky mohou stát občané zcela jiných národností, pokud respektují legislativu Turecka.    

Turecko rovněž uznává duální občanství, a tak může dojít k tomu, že si někteří naturalizovaní Turci v Německu ponechají duální občanství, anebo se překloní k jedné variantě, v Německu je ale vždy výhodné pro člověka, jenž je tam dlouhodobě usazený, zažádat o německé občanství. 

Bývalý europoslanec za Německou stranu zelených Cem Özdemir, jemuž byla v Německu přidělena ochranka,  je sám  potomkem přesídleného čerkeského kmene, jenž utekl před rusko-čerkeskou válkou v roce 1864 z oblasti Kavkazu. Vzhledem k tomu, že rodičům bylo uznáno turecké občanství, je legálně považován za Turka, je jeho kauza ohledně krevních testů jeho údajného turkovství bezpředmětná.  Na toto ale nejsou potřeba žádné krevní testy anebo například odběry slin,  toto se dá doložit z genealogie a rodných listů. Němečtí poslanci tureckého původu se od tohoto požadavku tureckého prezidenta distancovali a sdělili, že krevní testy byly v Německu zrušeny v roce 1945. 

Pochybuji ale, že by v Německu měli v roce 1945 natolik dokonalé krevní testy, jež by byly schopny rozklíčovat genom člověka, v němž se snoubí informace o jeho předcích. Ten se podařilo dešifrovat  až v našem století s pomocí moderních laboratorních a počítačových metod. Národnosti v nacistickém rasistickém Německu, jež usilovalo o vyhubení všech podřadných neárijských  ras, popřípadě o násilné poněmčení poněmčitelných údajně nadřazenějších Řeků a Italů anebo podřazenějších Slovanů, se poznávaly pomocí primitivnějších metod, nežli krevních testů.

Osoby musely doložit národnost a náboženství s pomocí rodných listů a když byly pochybnosti, prohlížely se tyto osoby nahé a posudkoví lékaři bádali na základě studia tvaru obličeje, nosu, barvy vlasů, obřízky, zda se jedná o nadřazený germánský typ anebo o podřazený typ židovský anebo romský. Německo se od těchto metod po svých vlastních genocidách přísně distancovalo a odmítlo třídit obyvatele podle ras, kmenové příslušnosti  anebo podle jejich náboženského vyznání.  

Recep T. Erdogan v tomto případě ťal  do živého a snad si to při svém jako vždy emocionálně plamenném projevu, v rámci něhož se mu daří zhypnotizovat při volbách pro svou AKP desetitisíce nacionálně cítítích Turků, ani neuvědomil, jakou vlnu emocí vlastně Německu svým výrokem o krevních testech pravého turectví vlastně rozbouřil. Hřebíček tomu nasadil, když obvinil  členy legitimních německých stran ze spolupráce s Tureckem zakázanou Kurdskou stranou práce PKK a z terorismu.  

Víme, že představitelům Erdoganovy strany AKP jde v rodné zemi a po celém světě hodně lidí po krku a že to ve své zemi nemají jednoduché. Síru na ně může dštít a podrážet jim židli vydíráním může například islámské a dosti zkorumpované hnutí  Hizmet, jehož zakladatel Muhammed Fethullah Gülen tlí v Pensylvánii ve svém luxusním sídle, je rovněž v Turecku obviněn z terorismu a  čelí podezření  ze spolupráce se CIA. Že je tento samozvaný a vlivný  imám loutkou v rukou amerických zájmů se domnívá známá americká whistleblowerka íránského a tureckého původu Sibel Edmonds.

Chápeme, že hlavní  představitelé AKP trpí paranoidní ale  dosti oprávněnou obavou z následků  vzniku tzv. paralelní polis, jež se táhne tureckou politikou od roku 2013. Víme, že  řada soudních a dalších funkcí pomořená sympatizanty hnutí Hizmet, které vykazuje velké množství sektářských, manipulativních rysů, zároveň ale zakládá po celém světě  řadu  škol s příměsí jejich údajně tolerantní. údajně multikulturně přátelské islamistické  ideologie, jejíž ideologie byla dle spekulací ukuchtěná více nežli v Turecku v USA.

Spojenectví s tímto hnutím  vyneslo AKP k vůdčím postům právě islamistické hnutí Hizmet, jenž je dáváno do souvislosti s kalvinismem a jež si přijíždí do Turecka sledovat zahraniční pozorovatelé z celého světa, kteří  bádají, zda je toto hnutí dobrosrdečné anebo nedobrosrdečné, zkorumpované anebo nezkorumpované.

Vzhledem k tomu, že toto hnutí ohýbalo   mínění milionů lidí dle názorů svých po celém světě,  má sílu podrazit pod Erdoganem židli, zvláště, když jejich leader sídlí v USA. Pro spolupráci tohoto hnutí s islamistickým periodikem Zaman bylo toto periodikum nakonec oficiálně ukončeno a nyní může působit maximálně v rámci samizdatu anebo přijmout jiná stanoviska. Zcela necharismatický zakladatel hnutí Hizmet je rovněž označen za teroristu. Spíše je už ale nyní už  neškodnou, ačkoli pohádkově bohatou,  patrně hodně nemocnou loutkou v cizích rukou. 

To vyvolává v AKP zvláštní pnutí, pocit paranoie, mezinárodního pronásledování, pocit, že se proti němu spikává celý svět. Před celým světem ale AKP nemůže tvrdit, že bojuje s hnutím Hizmet, jež ji vyneslo k volebním úspěchům, a tak se vše svádí na PKK, Kurdskou stranu pracujících, protože ta je dána v Turecku  do ilegality a tuto ilegalitu respektuje i celý svět. Kdežto hlava poťouchlého náboženského hnutí Hizmet, jež ovládá desítky milionů mozků lidí po celém světě, sídlí v USA  a má v Turecku výhodný byznys, podráží hnutí AKP ještě více nežli PKK. A tak obviňuje AKP německé poslance primárně ze spolupráce s ilegální PKK. 

Pak se do toho zamotá genocida Arménů v roce 1915 a němečtí poslanci tureckého původu, kteří hlasují v cizím státě v nesouladu s oficiální doktrínou Edroganovy  AKP, jsou označeni pravicovými a nacionalistickými představiteli Turecka za zrádce, teroristy, kteří by měli být zbaveni svého turkovství, tedy tureckého občanství, které už možná ani nemají, ale hlavně  mají být označeni za hanbu celého tureckého národa. Této linie se drží vášnivý představitel AKP a starosta Ankary  Melih Gökçek, jenž hlásá ve svých twitterových zprávách, že by všichni žurnalisté v Turecku, kteří kritizují vládu, měli být označeni za zahraniční agenty. 

Tento nápad asi okopíroval od Ruska, kde velice přísnou formu zákona o zahraničních (cizích) agentech měli, ale byl spíše určen k zamezení  dotací protirežimních politiků ze zahraničí a postihl i řadu relativně neškodných neziskových občansko-právních organizací, které musely být vždy schválení prorežimními orgány.  Až nedávno byl v Rusku tento zákon změněn tak, že neziskové zahraniční organizace, jež nepodporují politické aktivity v Rusku týkající se nezákonných demonstrací a referend, nebudou už muset být v Rusku takto důkladně lustrovány.

 A Turecku se pojem zahraniční (cizácký) agent u opozičních novinářů  po vzoru  Ruska, jež si koncept  s velkou slávou zrušilo, zalíbil. Faktem je, že v Rusku zas až tak moc po žurnalistech, pokud se vyloženě nešťárají v korupčních aférkách politiků, nejdou a pokud mají odlišná stanoviska, jsou obvykle necháváni, aby psali do svých novin anebo twitterových účtů, protože v Rusku  je těchto novinářů moc a nestíhali by to vše cenzurovat, pokud by nechtěli zavést firewallovou cenzuru jako v Číně a zavést hlídací psy v rámci internetových diskusí na serverech.   

Ale tak ano, ať se Turci vyžívají v relativně neškodných diskusích o odturčení zahraničních Turků, zbavení je práva být nazýváni Turky. Z legislativního hlediska Turecka to sice není možné kvůli jednomu hlasování v Bundestagu, z hlediska bujné imaginace mnohých, jejichž rétoricky obratný Recep T. Erdogan musí stát někdy i nedobrovolně hlásnou troubou, to údajně možné je.  Ať už ale v AKP neštvou potutelně svými projevy další Turky, aby těmto německým Turkům vyhrožovali smrtí!  Výhrůžky Cemu Özdemiriovi, neklidnou situaci spletitých turecko- německých vztahů nějak nezklidní. Omluvou nemůže být ani to, že řada členů AKP trpí oprávněnou paranoiou.

Centrální mozek lidstva v podobě obřího centra NSA pracuje na plné obrátky a má zde shromážděna veškerá dostupná fakta, jež si často nezákonně NSA zjišťuje s pomocí špionážních počítačových programů o všech lidech na světě. Tam je to vše uložené a rozšifrovává se to tam dle určitých klíčů. Obranou může být ale AKP jen založení svého alespoň polovičně inteligentní centrálního mozku Turecka, kde se rovněž budou shromažďovat kompromitující informace o všech, o kom to jen jde na světě  a tiše tyto lidi vydírat. Turci zaspali dobu. Místo tichého vydírání, jež použije v určitou chvíli NSA, kdy se jim to hodí, třeba za desítky let, okázale v AKP řvou na svých sněmech.  Angele Merkel byl napíchnut NSA telefon, ale nikdy se nic neprovalilo, v tom je právě síla NSA. V tom, že je tam vše skryto,  pokud se jim nenabourají whistlebloweři a Angela Merkel stále sedí na svém místě, i když byla NSA odposlouchávána a mají na ni určitě řadu kompromitujících informací. 

AKP  jde ale úplně jinou cestou. Bez důkazů označuje německé poslance za teroristy veřejně na svých shromážděních, což budí jednak hrůzu a jednak výbuchy smíchu nad jejich naivitou oproti mazanějším stratégům z USA.   

Krevní testy německých poslanců rozhodně nic nevyřeší. Právě naopak. Pokud by byl na základě testů, ale i genealogie předseda hnutí Zelených zbaven občanství, že by se přišlo složitě na to, že je Čerkesem, mohlo by se, pokud by se tato metoda v Turecku uchytila a byly testy takto masově prováděny, dospět k tomu, že někteří poturčení Turci, kteří volají po odturčení nelokálních Turků na základě krevních testů, mohou zjistit, že oni sami nejsou původem vůbec žádnými Turky, kteří odjakživa žili na půdě nynějšího Turecka. Dozvěděli by se,  že jsou po prapředcích, kteří se zastavili u Vídně, Vídeňáci, ačkoli to nebylo deklarováno v rodném listě a našlo by se tam plno kostlivců ve skříni. 

Dospělo by se například k tomu, že by některý turecký otec nebyl otcem, ale jen paroháčem, jemuž nasadil při boji s Vídeňáky parohy úředník Svaté říše římské. Rozdal si to s Turkovou manželkou, když on poctivě stínal hlavy tamním obyvatelům.  A to by potom byly doma plamenné boje! To by bylo pláče, to by bylo deziluzí.

A toho chce AKP Cem uchránit a proto všichni v Německu křičí, krevní testy jsou nesmysl.  V AKP na to ale  nedají a stále budou na Angele Merkelové vyžadovat, aby dala nařídit, aby byly provedeny jejím občanům krevní testy, stejně jako nařídili, aby byl soudně stíhán její státní občan za satiru v prestižní německé TV a slavný proces se rozjel, ačkoli byl německý ministr zahraničí a celá jeho strana zásadně proti. Angela si na přání svého velkého přítele Recepa T. Erdogana vymohla jeho stíhání a nyní má na klíně po plamenném projevu svého velkého kamaráda Erdogana twitterové výhružky smrtí svých poslanců a neví, co k nim říci. 

Angela Merkelová  se k celé kauze okolo krevních testů svých občanů vyjádřila oficiálně opět se zpožděním v řádu dnů, kdy už byla poslancům přidělena policejní ochranka. A to dost divně. Jen zopakovala při setkání s ázerbájdžánským prezidentem Ilhamem Aliyevem slova svého mluvčího, Steffena Seiberta z neděle a sdělila, že zákonodárci v dolní komoře jejich parlamentu jsou zvoleni svobodně a to bez výjimky a  osočení a prohlášení turecké strany se jí jeví jako nesrozumitelná.

Nechápu, co je  nesrozumitelné na označení německých poslanců Dolní sněmovny  parlamentu za teroristy, za to, že považují masové vraždy arménského obyvatelstva Turky  za genocidu,  hlavou tureckého státu Recepem  T. Erdoganem. Toto je více než srozumitelná výzva  pro řadu Turků, kterým to v hlavě nepálí a neví, že za teroristu v AKP označují už kdekoho, a to může být nepsaný pokyn, aby tyto teroristy sejmuli. Možná ne zbraní, zatím jen skrze email, Twitter anebo Facebook, pokud nikomu nerupne v bedně. Pokud!

Autor: Petra Havelková | úterý 7.6.2016 21:29 | karma článku: 25,61 | přečteno: 992x
  • Další články autora

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma: 18,86 | Přečteno: 1456x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma: 13,02 | Přečteno: 650x | Diskuse| Ekonomika

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma: 12,95 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Ruský vliv

Protřásla si bezstarostně své tmavé dredy v podzimním větru a nechala se pohladit posledním zábleskem babího léta. Cítila se svobodná.

1.3.2021 v 18:24 | Karma: 6,82 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Mercury a malí Čecháčci

Zpěvákova raná 80. léta strávená v Mnichově ve společné domácnosti s německou herečkou Barbarou Valentin, která jej zasvětila do tamní LGBT scény, byla v dětem přístupném filmu Bohemian Rhapsody zcela opomenuta.

10.3.2019 v 9:57 | Karma: 11,16 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.