Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

At the conference, Swanson addressed the Biblical mandate of the death penalty for homosexuality, "There are instances in which both the Old and New Testament speak to the matter with unbelievable clarity. You know what that sin is – it’s the sin of homosexuality. In fact in Romans 1 Paul affirms that this particular sin is worthy of death. The Old and New Testament, I believe both speak with authority and we outta [sic] receive it."[12][13] In the same speech, he also posed the question whether these biblical injunctions should be enacted by the magistrate in America, to which he answered “No,”,[14] because gays (and America itself) "need time to repent." [15]

en.wikipedia

Čili žádná výzva k zabíjení zde nebyla. Byla dokonce výslovně odmítnuta.

To že v 1. kapitole listu Římanům je psáno, že hříšníci jsou z hlediska věčnosti hodni smrti, platí o všech hříšnících ( i o mě ). Např. 30. verš jmenuje : " pomlouvači, zpupní, nadutí, chlubiví, vymýšlející zlé věci, neposlouchající rodiče." To je obecná diagnóza lidstva. A zbylých 15. kapitol listu je o Boží milosti. Samozřejmě, kdo věří, že fyzickou smrtí život končí, ničím z toho si lámat hlavu nemusí.

Někteří křesťané berou homosexualitu jako fyzickou danost, jiní nabízí pastorační pomoc ( viz. kniha M. Bergnera : Uzdravení lásky, která je zároveň jeho svědectvím, kterak se z homosexuála stal šťastný manžel a otec pěti dětí ).

Problémem je LGBT aktivismus, který nárokuje práva přirozených rodin a snaží se ovlivňovat děti již ve školách, případně se prezentuje na veřejnosti obscénními projevy.

1 0
možnosti
Foto

Poslechněte si co Swanson doopravdy na konferenci řekl, ne jen výtažky z Wikipedie. Hovoří o trestu smrti pro homosexuály a o tom, že by měli mít čas se kát. Neřekl, co se stane po tom, až se budou kát a pak budou stále homosexuály. Hovořil ale o tom, že on sám půjde do basy, takže asi chtěl zavést trest smrti, ale věděl, že se mu to nezdaří prosadit v Kongresu.

0 0
možnosti
PM

P57a76v88e42l 52M80a50c40h

16. 6. 2016 0:23

Nevim, jestli pani autorka zije tady v severni Americe nebo doma v Cesku, ale v kazdem pripade bych ji doporucil se trochu vice obeznamit s tematem o kterem pise. Neco z toho o co se s nami deli v jejim blogu je sice pravda ale co se rozsahu tyce tak nema ani jak se rekne anunk o tom o cem pise. Uvedomuje si napriklad ze homosexualove z celeho sveta i z Evropy se stehuji do Statu protoze tady maji vetsi ochranu a nakonec i prijmuti jejich zivotniho stylu od obycejnych lidi? Byla jste nekdy v San Francisco. LA nebo na Floruide mila pani ci slecno? Vite vubec neco o Republikanech? To, ze cast je jich nabozenskych fanatiku je sice pravda ale zase kolik procent strany to reprezentuje? Myslite, ze Demokrate tim netrpi? Take jich neni mnoho ale napriklad hodne cernych pastoru jsou tim znami. Proste autorka asi z nevedomosti prehani. Je to typicke kydani spiny na Americany. Znam je velice dobre protoze tady ziju a pravda je opakem toho vaseho vyplodu.

8 0
možnosti
Foto

Homosexuálové mají v USA práva, která si vydobyli, protože je to svobodná země. Ale pak se tam objevují tito exoti, kteří proti tomu káží a to se mi nelíbí. A že jsou napojeni například Republikánskou stranu.

0 0
možnosti
Foto

Víte, co je to fobie? Proč nazýváte fobií něco, co fobií není?

2 0
možnosti
Foto

Složené slovo například islamofobie anebo homofobie pochází ze zahraničí a kromě fobie, obavy úzkosti z něčeho, což znamená fobie v tomto kontextu bez přípony tato slova znamenají nenávist, či nesnášelivost k určité skupině anebo přesvědčení. Už se to tak ustálilo a tato slova se tak už delší dobu používají. V češtině ještě nevznikl výraz homosexuálo-pohrdař, až jej prosadíte v tisku a budete o tom horlivě psát ve všech novinách, tak se teprve povolí. Například Karlu Janečkovi se podařilo prosadit pojem zlojed a už se to používá.

0 0
možnosti
JS

Autorka opomela pouze jednu skutecnost, ze Republikani tez lyncuji cernochy. Obama je vsak klidny a ziskal podle zasvecenych komentaru z MSNBC dost "plusu".

1 0
možnosti
JR

J93a59r23a 19R92a95n45k

15. 6. 2016 22:56

R^slusne ohodnoceni a ze to The Donald svym hysterickym proslovem prave po Orlandu prjel, je jasne. Naopak B. Obama zustal klidny a ziskal dost plusuR^

http://www.newyorker.com/news/john-cassidy/donald-trump-steps-on-his-own-inflammatory-speech

0 2
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.