Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K67a46r49e48l 61D34u35b

12. 6. 2014 8:34

Vítězství Israele ukázalo, že kvalita obyvatel váží víc, než kvantita. Kvalitativně viděno, jeden Israelec má větší cenu než tisíc arabů. To také pochopili plastelinci, a uplatňují tento poměr při výměně unesených za teroristy. Bohužel je to jedinné, co pochopili.

0 0
možnosti
Foto

V této válce se setkaly, dvě vojenské doktríny. Západní (Izrael, Jordánsko) a východní (Egypt, Sýrie), západní je stavěná na kvalitě jednotlivých vojáku, zatímco východní je především o kvantitě. U krátkodobého konfliktu mívá obvykle navrch kvalita a dlouhodobého zase kvantita. Rozhodně nelze říct, že jeden Izraelec má cenu tisíc Arabů. Jordánci byly co se týče kvality výcviku na prakticky stejné úrovni, do dokazuje boj arabské legie (s britským výcvikem a výzbrojí), která byla pro Izraelské výsadkáře v Jeruzalémě rovnocenným soupeřem, rozhodla především letecká převaha. Navíc přibližně 20% Izraelců, jsou také Arabové.

0 0
možnosti

Izrael šestidenní válku prohrál. Není všechno zlato, co se leskne. Rezoluce RB OSN č. 242/1967 nařídíla izraelským v ozbrojeným silám stáhnout se z okupvaného území šupito presto. Na co vám jsou góly v brance soupeře , když je vám sudí neuzná?

0 2
možnosti
Foto

To bych neřekl, Izrael počítal, že nějaká podobná rezoluce vznikne, tak to bylo i v minulosti, tato rezoluce totiž mluvila o uznání všech států, tudíž i Izraele. To bylo přesně to Izrael chtěl, původně počítal s tím, že dobyté území stejně vrátí. Rezoluci nakonec odmítli Arabové, ne Izrael.

1 0
možnosti

K29a83r21e26l 84D33u48b

11. 6. 2014 13:13

Israel udělal velkou chybu. Nevyčistil dobytá území od všeho arabského. Dnes by byl pokoj. Žádná Gaza, žádný Wesbank,...

1 0
možnosti
Foto

Chápete doufám, že to by byla skutečně genocida a následky by byly nesmírné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 807x
Politolog a moje motto je: Nemusím s tebou vždycky souhlasit, ale přesto tě můžu mít rád a respektovat tě.

Seznam rubrik