Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Islam je jako ten vlk, co se snazil vloudit do chaloupky, aby je pak sezral. Copak vam to pane politologu nedochazi? Naco potrebuji ceske deti neco vedet o islamu. Je to nabozenstvi Evropy? Vas clanek jen podporuje to, co vetsina cechu nechce. Probudte se a zacnete byt pro cesky, ne pro islamsky.

3 1
možnosti
Foto

A na vic, kde Islam vstoupi, ani trava neroste, zustane po nich jen pisek. Pokud povoli na skolach tyhle "mirumilovne" lhani o islamu, pak bych doporucoval stejnym dilem povolit i prednasky, kde se ukazuje islam jako zdroj zla. Co vy na to? Oba vykady ve stejnych skolach at si deti udelaji vlastni predstavu. Jednostranna vyuka neni ferova k detem.

4 1
možnosti
JS

Pojem schizofrenie se nepoužívá jen jako lékařská diagnóza, ale také v přeneseném významu - jako rozštěpení či rozdvojení. 

Pan Matějka ve svém blogu kritizoval skutečnost, kdy na jedné straně chráníme a prosazujeme lidská práva a na druhé straně se ze stejné pozice snažíme chránit ideologii islámu, která je s těmito lidskými právy v rozporu. Žádná muslimská země nepřijala Listinu základních lidských práv a svobod. Proč? Protože řada jejích tezí prostě není slučitelná s ideologií islámu. Ani v Evropě nebo v USA není vždy snadné dosáhnout svých práv, které z této Listiny vyplývají, a země pod vlivem islámu se proti této Listině navíc vymezují, protože vědí, že její principy jsou v rámci islámu prostě nedosažitelné, doslova nemožné. Proč se tedy snažíme chránit ideologii, která se ve své podstatě proti lidským právům vymezuje?

Budou snad pedagogové vyprávět dětem o začátcích islámu, kdy například sám Prorok Muhammad nechal roku 627 našeho letopočtu useknout hlavu všem mužským členům židovského medínského kmene Bení Quarajzá (Banu Kurajza) a stal se tak zakladatelem islámského antisemitismu? Budou jim vyprávět o tom, jak Muhammad nechal vykopat podél medínského náměstí velký příkop, na jehož okraji probíhalo stínání více než sedmi set osob, načež po nich pozůstalé ženy a děti byly prodány jako otroci? Budou jim vyprávět o tom, jak první vojevůdci islámu téměř zcela vyhubili veškeré původní obyvatelstvo Egypta, severní Afriky a Blízkého východu až k Indii? Asi těžko, že... Za peníze z dotací budou dětem vykreslovat islám v tom nejlepším světle a klidně při tom budou ignorovat zřejmou skutečnost, že naprostá většina muslimských zemí se nachází v tom nejhorším sociálně-ekonomickém marastu, jaký si lze vůbec představit.

6 2
možnosti
Foto

"muslimské země" jsou diktatury zneužívající náoženství-diktatury / i nemuslimské / lidské práva neuznávají

Ostatně i my jsme byli před 25 lety v diktatůře, která naopak zneužívala ateismus

V demokratických zemích je normální tolerovat náboženství

0 0
možnosti
LC

Autore, znám tři Romy s vysokoškolským vzděláním.

P.S. Doporučuji vám si nechat blog pana Matějky, na který reagujete, od někoho převyprávět.

3 0
možnosti
Foto

Ať si každý propaguje co chce, ale za své peníze, ne za ty co nám stát uloupil.

1 0
možnosti
JC

A ne ve škole mým dětem.

3 0
možnosti
Foto

1) "Nejedná se o žádnou gendrovou kvótu, jak uvádí pan Matějka (to se gendru přímo ani netýká)." Inu, poučením budiž, že ani studium politologie a vysokoškolský diplom nepomůže k tomu, aby se člověk naučil chápat psaný text. ;-)

2) "Když se podíváte na stránky projektu (http://muslimove.cz/o-projektu/), tak zjistíte, že ne všichni její představitelé jsou muslimové a mají vysokoškolské vzdělání v daném oboru na prestižních českých a zahraničních univerzitách a mnoho vědeckých publikací." Ano, a všichni do jednoho to dělají za peníze z dotací, tudíž nemůže být o jejich nezávislosti ani řeč.

Chápu, že se nemůžeme shodnout, ale tenhle text jako reakce na můj článek je fakt hodně. :-)

Hezký zbytek dne.

4 1
možnosti
AK

...dostal jste peška.  :-)

0 0
možnosti
Foto

u každé přednášky lze předpokládat lanaření, zejména dělá li ji stoupenec. Děti jsou ovlivnitelné a zmanipulovatelné a proto jsem proti.

6 1
možnosti
Foto

R^karma-konečně rozumný názor:-)

0 2
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 807x
Politolog a moje motto je: Nemusím s tebou vždycky souhlasit, ale přesto tě můžu mít rád a respektovat tě.

Seznam rubrik