Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

5. 11. 2008 19:34
takový mladý a takové názory !!!

Pochopil bych 75 letého vysloužilého straníka, který byl v roce 1968 vyloučen ze strany, že našel novou novou ideu, které by se mohl kořit. Při svém mládí se věnujte něčemu zábavnějšímu  - třeba prohánějte děvčata,

Pokud se přesto chcete věnovat politice, tak pro začátek úplně postačí když budou rovné podmínky na přerozdělování daní. 

Zemské zřízení sice v okolních státech funguje, ale je to spíš systém na zaměstnávání dalších politiků - a to myslím nepotřebujem. my se těch politiků spíš potřebujeme zbavit. 

0 0
možnosti
P

Pernesjr

6. 11. 2008 1:44
Re: takový mladý a takové názory !!!

Děvčata prohánět nebudu, to by mi má slečna dala ;-) Co je špatného na mých názorech? Záleží mi na mé vlasti a chcu udělat něco pro změnu k lepšímu.

0 0
možnosti
P

Potápka

4. 11. 2008 1:20
Proboha, proč pořád ublíženecky fňukáte..

Proč je tedy v Čechách tolik moraváků? To o tom, jak zlý češi žijí z potu a krve moravanů  jsi nemyslel vážně..?!  Vaše proklamovaná bodrost a upřímnost je taky dost velký sebeklam, zkušenost s moraváky v obchodování - největší procento kombinace arogantních blbů a křiváků.A ta oblíbená srdceryvná historka o dálnici ( světe div se, po té kodrcající části musí jet i čech..) jen dokazuje, že na tvrzení, že za řekou Moravou začíná Asie, něco pravdy bude.

0 0
možnosti
KK

Stone_Pilot

18. 10. 2008 13:19
ČR

Proboha, proberte se!  Česko samotné je v rámci Evropy region! Proč se jeětě mezi sebou rozeštváváme? Samospráva Moravy? Na co? V dnešní době, kdy se vzdálenosti relativně zmenšily a v Praze jste za 2-3 hodiny, fakt nemusím mít další byrokratické centrum v Brně.  Chápu, že za Žerotína trvala cesta na nějaký úřad několik dní, ale dnes už žijeme v jiné době. Vláda je v Praze, kraje fungují, tak o co jde??? Ubrečení Moravisti, reprezentujete jen sebe a maximálně své rodinné příslušníky. Podle toho vypadají vaše volební výsledky a nevěřte tomu, že to tento víkend dopadne jinak. P.S. Ty kecy z druhé strany barikády, jak jsou Moraváci neschopní, líní apod,. a jak se naplavují do Prahy a prudí "rodilé" Pražáky beru taky jen jako menšinový názor zakomplexovaných chudáčků.

0 0
možnosti
O

opl

20. 10. 2008 13:20
Re: ČR

Že je ČR malá, to je samozřejmě pravda, nicméně po vyčíslení, o kolik levnější je zemské uspořádání než to současné pragocentristické by každému zastánci zjihl úsměv, jsou to desítky milionů Kč. V roce 1993 bylo pro obnovu Země české a moravskoslezské se zvláštním statutem Prahy jako země metropolitní na Moravě 67% obyvatel, takže ne pouze rodinní příslušníci, atd. Jde zde především o skutečnost, že Morava na mapě Evropy, kde byla po staletí schází, stejně jako Čechy, ale pro jistotu se Praha snaží za asistence a spoluúčasti Slováků i Poláků výraz Čechy pro celou ČR implantovat. A že jsou Čechy pouze část ČR, o tom není zapotřebí vést jakoukoliv diskuzi. Mapa by měla korespondovat se státním znakem ČR, ale není tomu tak.

0 0
možnosti
E

expat47

18. 10. 2008 12:43
Moravska otazka...........

........by se nikdy nestala aktualni, kdyby byl po roce 1989 obnoven v Brne Zemsky snem a republika se prejmenovala na Federaci Cech-Moravskych zemi a Slovenska pod zkratkou FCMS. Po odtrzeni Slovenska v roce 1993 by nam pak zbyla federace Cech a Moravskych zemi ve skratce FCM. Vyreseno, podtrzeno podepsano, zalozeno a nadosmrti dobry.................  

0 0
možnosti
RK

Radek0075

20. 10. 2008 7:00
Re: Moravska otazka...........

Ta zkratka je dobrá. Nemusela by se za ní stydět žádná fotbalová asociace, ani chemička:-).

0 0
možnosti
O

opl

18. 10. 2008 11:51
Autor má pravdu (2)

Jako příslušník starého rodu z moravské Hané si ještě dovolím několik poznámek, nemusím představovat studenta MUC. Jana Opletala, že ne? Čechy mám velmi rád, ale od ašského výběžku po Vysočinu, kde končí a začíná Morava, z níž pocházíme, nad Moravou ještě Slezsko, což jsou staletá fakta, která nikdo nemá právo vyvracet ani zpochybňovat, poslance parlamentu ČR nevyjímaje!!! Má-li někdo z moravských občanů pocit, že není Čechem, má na to právo dle listiny práv a svobod, moravský národ je v Bruselu řádně registrován, první zmínka o Moravanech již roku 822, tedy před Čechami a to dosti dlouho. Soušasný pragocentristický systém je systém zpátečnický, Evropa se vrací k historickým regionům. Funkcionáři z Moravy(Topolánek, Julínek, Langr a spol) jsou členy pragocentristických stran a jen málo lidí na Moravě si jich dnes váží a považuje za příkladné reprezentanty. O rozdělení republiky zatím hovoří pouze občané z Čech, když začne jakákoliv poznámka o zemském uspořádání, které je jinde funkční.

0 0
možnosti
B

Bucharovic

17. 10. 2008 16:15
Tak si tak poslouchám rádio

a tam ve zprávách říkají, že dnešním volbám nesvědčí počasí. U vás na té vaší zlaté Moravě je prý krásně a to tak, že to zcela zhatilo účast ve volbách. Všichni raději makají na vinohradech a na volby kálejí. Takže asi tolik k té vaší ,,Moravské" uvědomělosti vy šašci. Raději chlastáte, než volíte, ale jen kdyby to bylo v Praze, to by bylo keců. Tak hezky sbírejte a lisujte, my hnusný Pražáci vám to přijedeme vychlastat;-D;-D

0 0
možnosti
E

Edelweiss

18. 10. 2008 9:28
Re: Tak si tak poslouchám rádio

Jediný šašek široko daleko jsi ty ta primitive,zjevně ti nepostačují argumenty a intelekt tak tu provokuješ.FREE MORAVIA!!!(Y)

0 0
možnosti
M

milanalois

16. 10. 2008 17:48
Tím vysavačem nejsou Čechy,

ale Praha.

Praha vysává nejen Moravu, ale i Čechy. A to dost odporným způsobem, zejména centralizací manažerských a vyšších odborných posic ve všech oborech podnikání a dále drsnou centralizací a koncentrací orgánů veřejné správy do Prahy.

0 0
možnosti
O

opl

16. 10. 2008 17:14
Autor má pravdu

Článek "Slyšte Moravané" je psán jak se říká od srdce, píše ho mladý člověk, který má Moravu rád a nesmíří se se skutečností, že se na ni jako takovou  v ČR zapomíná a že je ignorována jak historicky, tak současně. Mohu Vás ubezpečit, že jsem se již setkal s řadou krajanů, kteří se ptají, kam že se to Morava ztratila? Myslíte si, že by někde jinde bylo možné, aby se tato největší slovanská veličina uprostřed Evropy propadla do dějin? Když parlament v  roku 1990 slíbil nápravu totalitních křivd vůči této zemi, co ho vedlo ke skutečnosti, že ji od roku 1993  naprosto ignoruje? A to je jako špané, že Moravané chtějí spolkové uspořádání jako je v Rakousku, Německu či jinde? To si tedy nejsem tak docela jistý. Domníváte se, že je v pořádku, když ČT jednou oznámí že magistrát Prahy má k dispozici 41mld Kč a Ostravy tři? Není to nevyvážené? Zatím to v ČR nejde a hlavně to k ničemu nevede, jen podvody, sprostota a arogance. Proti Čechám nic nemám, nicméně Morava byla na mapách vždy !!!

0 0
možnosti
RK

Radek0075

16. 10. 2008 17:54
Re: Autor má pravdu

Nezdá se vám ta nevyváženost poněkud zvláštní? Magistrát v Praze vykonává zároveň činnost KÚ, takže by bylo vhodné, abyste k těm třem miliardám připočetl ještě dotace, které má MSK. To už by to ale nevypadalo tak krásně, co? Ale jinak souhlasim. Třeba se od nás oddělte a hlavně si s sebou vemte ty vládce, kteří ač z Moravy, tak Praze dělají pořádnou ostudu.  Až zmizejí z Čech takový individua jako Topolánek, Čunek, Paroubek, Nečas, Sobotka a další, tak nám bude dobře. :-)

0 0
možnosti
B

Bucharovic

16. 10. 2008 16:38
Něco mně uteklo :-)

 Chtěl jsem napsat, že autor si zahrává s hanobením národa a s nacionalismem. Byl bych rád, aby mně taky vysvětlil, proč, když jedu u nás ve ,,všivé" Praze třeba v metru, slyším kolem sebe spoustu moravského dialektu. Prý máme v Praze vše špatné - proč tu tedy máme tolik ,,naplavenin" z té ,,zlaté" Moravy?! Praha vám smrdí, ale prachy, které sem jezdíte vydělávat vám nesmrdí co?!  Je vás tady jako máku. Jediný co nemáte u vás na Moravě je někdy soudnost a rozum. Ještě, že tam máte ombucmana Motejla... Odvolávat se na historické hranice je blud. To by taky mohl přijít Avar, nebo Říman a nakopat vás na té vaší Moravěnce do řiti, že je tam doma on, tak opatrně s tím historickým dělením...:-©

0 0
možnosti
P

Pernesjr

16. 10. 2008 22:47
Re: Něco mně uteklo :-)

No, dáme Avarům a Římanům ještě chvílu, aby se o naše území přihlásili a když tak neučiní, budeme předpokládat, že už nemají zájem.

0 0
možnosti
B

Bucharovic

16. 10. 2008 16:28
Autor si zahrává

0 0
možnosti