Reprezentační marodka? Konečně je zase štěstí na naší straně....

Z pohledu diváka a nadšeného fanouška, si říkám "Díky bohu za marodku, štěstí je zase na naší straně". Proč vítám zprávu o zraněních hráčů jako to nejlepší před klíčovými duely o postup do Evropy?

Když Pavel Vrba převzal reprezentaci, čekal jsem zda práci s mladými nadějnými hráči po vzoru z Plzně přenese i do reprezentace. A stalo se tak, po pár přípravách se ukázalo, že fenomén Vrba pokračuje a pro nás fotbalové lajky, se z neznámého trenéra (do doby než trénoval Plzeň) stal spasitel českého fotbalu.

Necid? Plašil? Možná jsou šikovní, někde, ale rozhodně ne v reprezentaci 

Když já nevím, ale pro mě jsou hráči příliš pasivní oproti mladé krvi, která kvalifikaci rozjela ve velkém. Místo Necida bych možná raději vzal snad i gólmana navíc (ironie).

Kanonýr Lafata, který nějak...nestřílí

Také David Lafata pro mě trochu přeceňovaný kanonýr. Ať si každý říká kdo chce, co chce. Kanonýr je možná, že někomu dá hatrick v lize, ale v nároďáku dal v 5 zápasech z 11 gólů jen jeden jediný.

A samozřejmě, že není rozhodující, kdo gól dá, fotbal je přece týmová hra. Jenomže pořád je primárním úkolem útočníka dávat góly a Lafata je nedává pravidelně z vyložených gólovek.

 

Já jsem tedy optimista a těším se jaké eso vytáhne Pavel Vrba pro následující zápasy proti Lotyšsku a Kazachstánu. Věřím, že hru to rozhodně zase oživí :)

 

 

Autor: Jiří Pěnčík | středa 26.8.2015 10:09 | karma článku: 9,76 | přečteno: 556x