Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

A17l48e55š 40N42o56v79á63k

16. 6. 2020 22:10

černoši tvoří 13% obyvatel USA, ale 50% kriminality... efektivní komunita, v této oblasti :-)

0 0
možnosti
MB

Nezbývá než souhlasit a dát karmu.

1 0
možnosti

Pane Peleška, pokud se mluví o vraždění, tak se mluví o zabití občana policistou aniž by k tomu byl důvod.

Například pokud dojde k přestřelce s drogovým gangem, a policie zjevně nepostupuje nepřiměřeně, nejde o vraždu.

Naopak pokud policie nepřiměřeně postupuje, například způsobí smrt již zajištěného podezřelého, zvolí postup který vede k za daných okolností zbytečné smrti podezřelého(nebo i jasného pachatele), jde o něco co lze vnímat jako vraždu.

Za vraždu lze (bez ohledu na barvu pleti oběti) považovat například zde případ Floyda ("zajišťování" pachatele který je v bezvědomí a dokonce po smrti), nakráčení policistky do obýváku a zastřelení člověka v jeho vlastním bytě na jeho vlastním gauči bez jakéhokoliv důvodu), výjezd k psychicky narušenému který se ocitl bez léků a žádá policii o pomoc končící jím mrtvým s ústama plnýma hlíny jelikož ho policajti natlačili do země, šikanovali a smáli se mu (a už jsou zase ve službě), policie dávající pokyny jejichž plnění vede k pocitu ohrožení policisty vedoucímu k použití zbraně a smrti podezřelého(který jinak vůbec nic nezpáchal a měl tuším odřený blatník), policie dávající zbytečně komplikované pokyny které dotyčný evidentně nezvládá a následná poprava, případ kdy obrovský počet policistů je najednou ohrožován zmateným mužem bez jakékoliv informace že by měl být ozbrojený, načež je dotyčný rozstřílen jako rešeto.

Pokud chcete tedy dělat statistiku "vražd", je potřeba se podívat na události případ od případu, což by samozřejmě bylo nad vaše síly (to nemyslím nijak negativně, bylo by to na několikaměsiční/několikaroční studii).

Kromě případů mrtvých jsou pak i případy kdy dojde k použití zbraně, ale dotyčný to nějak přežije.

Konečně, diskriminace (ať už skutečná nebo tak vnímaná) není otázka pouze mrtvých, případně postřelených.

Tedy: váš příspěvek, který mimochodem bere pouze jeden rok (aby to bylo trochu reprezentativní měli byste vzít průměr aspoň 10 let) nedokazuje absenci častějšího vraždění.

0 0
možnosti

Pokud jde o zavírání, samozřejmě zavřou pouze toho koho chytnou. Narazil jsem třeba na statistiku podle které:

-Černochy zastavují častěji než bělochy

-Procento zastavených bělochů u kterých najdou drogy je vyšší než procento zastavených černochů kteří mají drogy

-Tedy ve vězení skončí za drogy více černochů než bělochů, ale nikoliv proto že by měli více drogy, ale proto že je zastavují více.

Tyto statistiky, stejně jako ty které jste si vybral vy, mají jistě řadu problémů, stejně jako celý systém zákonů, policie, justice a vězeňské správy v USA. Dokonce si ani nemyslím že rasová diskriminace je sama o sobě největší problém tamní legislativy/policie/justice. V kombinaci s dalšími faktory to ale obrovský problém je.

0 0
možnosti
PV

P26a41v96e57l 47V37é97b76r

10. 6. 2020 12:31

Být vámi, tak bych více šetřil slovy "vražda"...

2 0
možnosti
MP

Přesně, to je stejné jako třeba ve Francii s muslimy ve vězení - také jich je tam nadproporčně větší množství než činí jejich podíl ve společnosti, ale moderní člověk musí mluvit o perzekuci vůči náboženské menšině a samozřejmě ho nesmí ani napadnout, že by třeba se třeba příslušná skupina vyznačovala velmi zvýšenou kriminalitou oproti ostatním složkám obyvatel.

V USA se zase neustále mluví o perzekuci černochů, ale zase nikdo nepřišel s nějakou analýzou, proč jsou více zatýkáni, zda je to tedy proto, že si na ně policie "bezdůvodně" (=rasisticky) zasedla, a nebo zda to není charakterem jejich naturelu, chování, společenského prostředí v ghettech apod., tedy s racionálním základem.

8 1
možnosti
Foto

Tak, čísla hodně napovídají a hlavně nemohou být nazvána rasistou..

3 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Život je jedna velká legrace. Myslete si to taky a užívejte si ho! Jistý Jack Kerouac napsal větu, kterou jsem se vždy řídil: Když cesta je cíl.. Byl jsem problémové dítě, nevšední student, "a young man on the long way up", jednal jsem s ministry, premiérem, prodavál jsem společnosti za stovky miliónů i vlastní výrobky na ulici a... a nikdy jsem se nevzdal!  Náš život je prostě cesta. Unikátní a nezaměnitelný... Ať vás Jack a jeho síla provází!

p.s. Věnováno vedoucím na poště, v samoobsluze i absolventům MBA ( mladý, blbý, ambiciózní)

Seznam rubrik