Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Původně jsem chtěla napsat, že mi to přijde idealizované, protože nakupovat sice chodily ženy, ale chodily taky do práce a nakupovat chodily v pracovní době, protože se zavíralo v pět:) Ale pak mi došlo, že myslíte ženy na mateřské:) Můj bratranec takhle jednou z kočárku vylezl a odkráčel:) Naháněli ho v Kolíně po náměstí:)

0 0
možnosti
Foto

:-):-) já už se parkuju sám...podle otvíračky:-)

0 0
možnosti
Foto

Já si na to vyrůstání...faakt...nepamatuji :))

0 0
možnosti
AO

A46l92e70n75a 46O61u55z57k53á

27. 8. 2013 14:06

Andreo, Vy jste pořád stejně skvělá.. úžasně humorná.. :) Díky za vzpomínku, neb  v takovém kočárku mě moje maminka taky vozívala..... co já se na ně navzpomínala.... jen jste mi připomněla ty úžasné komunistické fronty - tak ty jsem coby pěší capart fakt nesnášela... ale ...... připomněla jste mi, jak jsem taky ochotně houpala kdejaké prtě, zaparkované v kočárku před obchody.... to jsem milovala.. :))) Moc hezké :)R^R^

0 0
možnosti
FF

Hele Aničko, mně tu něco nesedí. Píšeš, že "Vyrůstala jsem v době, kdy se chodilo do krámu: sámošky, masny, pekárny, zeleniny a atd. Každý takový krám stál samostatně, v různých koutech města nebo vesnice.".....ale co já pobýval na vesnici, tak tam byl akorát krámek se smíšeným zbožím:-)...a sem tam dojížděla pojízdná prodejna s masem, ta tedy stála fakt samostatně;-D

0 0
možnosti
PS

Tak na kočárek (na fotce jsem v podobném) si nepamatuji, jen trochu na školku (ta byla tehdy bez problémů pro všechny).

Ale pak už jako školák jsem musel to uhlí a dřevo na zátop do třetího patra (výtah nebyl) nanosit já - "seš už dost velkej, abys to zvládl" říkal otec "přece to nebude tahat maminka" (před tím to nanosil večer on). A taky jsem obíhal část nákupů - nejzajímavější bylo pro mléko do konvičky, a pak jsme se s klukama předváděli, jak umíme konvičkou točit a neukápneme ani kapku. A byly i další povinnosti - časově skoro bezvýznamné, šlo jen o to nezapomenout  a vyřídit (tehdy jsem používal termín odbýt si) povinnosti nejprve a pak teprve vyrazit za klukama (na střední pak už za holkama, ale to už nebylo dětství, to už patří do mládí). Asi by to dnešnímu dorostu neuškodilo, kdyby museli něco pro rodinu pravidelně dělat.

A taky na nás měli rodiče spoustu času - denně a poměrně dost věděli co, kde s kým  děláme (na rozdíl od řady těch, co si libují, jak nakoupí v supermarketu za hodinu >amarouny< na týden).

0 0
možnosti
PP

Volit budete komunisty, nebo ČSSD?

0 0
možnosti
JK

Karma za milou vzpomínku na poválečná léta R^

3 0
možnosti
PP

Doba je holt taková.

Já jsem naopak rád, že můžu hodit jedno dítě do sedačky, druhému půjčit vozík "autíčko", a vyřídit nákup na celý týden najednou. Manželka je jistě taky raději, než kdyby musela objíždět krámy a stát fronty... takhle máme za hodinu nakoupeno, a zbytek týdne můžeme věnovat dětem, namísto abychom je odkládali v kočárku před obchod.

3 0
možnosti
AAP

Abych řekla prabadu, počítám, že se asi do roka stanu babičkou a vnoučátko si do sedačky budu muset vložit též, ale 100% s ním budu trávit čas jinak než korzováním ve skleněném pekle zvané: supersupermarketovécentum ;-)

2 0
možnosti
Foto

Pěkné, Přitom popisu poflakování jste ovšem ještě zapomněla zmínit nepřizpůsobivé (to byste nevěřila svým očím kolik toho ještě dokážou vylovit z odložených táců v McDonalds)... dále poflakucící se dospívající mládež všech ras a národností.

Budete-li dnes povlávat s kočárkem před krámkem u soukromníka, brzy se jej zmocní nějaký šikula - kořárku, ne soukromníka; do parku aby se člověk bál pomalu vyjít... no a na to maminčino vaření v lepším případě postačí pytlíková polévka a nebo nějaká hotovka, když už se teda nejde do fastfoodu. Na jedno chodí dneska jen socky po šichtě nebo kravaťáci o pauze, pokud se nejedná o nadirigovanou firemní poradu.

Doba je zkrátka někde jinde. Vy Vaše potomstvo jistě také opečováváte jiným způsobem než Vaši rodiče Vás.

A zkuste si na závěr představit, jak pečovaly o potomstvo Vaše babičky a prapabičky. A abych byl konkrétnější - a Vám to bude jistě bližší - zkuste si představit jak o potomstvo pečuje a na svého manžela čeká třeba Barbora z Jirotkova Saturnina. ;-)

1 0
možnosti
AAP

Zkouším, ale bohužel netuším, jaká to byla doba, ale mohu se mé babičky optat ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6676x
miluji život a humor

(andrea.peldova@seznam.cz)