Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lexamila Prozacová

15. 8. 2012 3:06
Dobre napsano, hezky se to cetlo

Svizny, lehky ton, zadne spletite souveti, ze kterych se clovek nevymota...Svezi vanek na blogu Idnes. Kdyz je clovek mlady a ma idealy a kdyz ma svedomi, je tezke prodavat neco, v co neverite. Napsal jste to dobre, chapu vas a opravdu se tesim na vase dalsi clanky. :-)

2 0
možnosti

Aretta

15. 8. 2012 21:16
Re: Dobre napsano, hezky se to cetlo

R^

0 0
možnosti

Jana Ma

15. 8. 2012 1:44
Rada od veterána

Lukáši, je mi jasné (jako blogovému veteránovi), že nemáte dostatek těch jejich přiblblých dukátů pro diskutování a budete muset dlouho čekat, než je naklikáte. Napište (tedy diplomaticky - požádejte) nějakému adminovi, asi Dvořákovi, že chcete reagovat pod svými blogy hned a oni vám ty jejich "nugáty" připíšou. Alespoň dříve to tak fungovalo.

1 0
možnosti

Jana Ma

15. 8. 2012 1:47
Re: Rada od veterána

PS: Vy jste asi neměl u matury problém se slohovou prací, že ne? :-)

1 0
možnosti

Levicovy.Pravnik

14. 8. 2012 16:42
Pane Pelcmane

děkuji za článek. I když na netu je mnoho podobných výpověí o práci v call centru,tak vždy rád si každý nový přečtu. Chápu, že po studiu práce prostě není a je třeba vzít skoro cokoliv než být na pracáku.jako zkušenost je to jistě dobrá. A překvapuje mne,že jste nešel z modou jít na VŠ. bud už jste toho učení měl plné zuby,nebo jste se nikam nedostal.

0 0
možnosti

Lukáš Pelcman

15. 8. 2012 18:39
Re: Pane Pelcmane

Je pravda, že jak práce, tak brigáda se shání špatně, a když už něco vyjde je to něco jako callcentrum. Taková práce ale zkrátka není pro každého... A s dobou přeci jen jdu a na vysokou školu se chystám. :-)

0 0
možnosti

bananovy_mugacek

14. 8. 2012 9:41
pochvala

Znam spoustu lidi, vcetne mych velmi blizkych, kteri chodi do prace 20 let s tim, ze jejich firma stoji za kulove a sef je debil. Veskery volny cas venuji nadavani na praci. Tak preju, at ses i nadale schopen delat neco, v cem budes videt nejaky smysl

1 0
možnosti

Jana Ma

14. 8. 2012 5:39
Parádní článek - fejeton!

A to jen tak něco nechválím, jsem o generaci starší, lehce nas..iritovaný chlap. Umíte psát a na mladíka vašeho věku ... - Fakt dobré. R^

1 0
možnosti

Jana Ma

14. 8. 2012 5:43
Re: Parádní článek - fejeton!

PS: z profilu - "vědět, že nejsem jediný, kdo si přečte, co jsem napsal"

tak teď už to víte, těším se na další ... psaní.

1 0
možnosti

žepré

14. 8. 2012 2:00
Hm, zajímavý, poctivý přiznání

nedostatečné loajálnosti vůči dárci chleba! Možná trochu nedotáhnuté vysvětlení, proč zrovna kreditky z té širokoširé palety bankovních produktů autor považuje za obzvláště zavrženíhodné. Pro mě jako čtenáře je vyznání proti kreditkám spojeno s vyznáním proti bankám vůbec, což by mohlo byt zajímavý téma, ne?! -- Ovšem ještě taky musím studenta upozornit na skutečnost, že provádění nechtěné, ba nenáviděné činnosti se s dosti vysokou pravděpodobností stane náplní jeho života.

0 0
možnosti

Lukáš Pelcman

15. 8. 2012 18:30
Re: Hm, zajímavý, poctivý přiznání

Jen abych uvedl věci na správnou míru, v tom článku ani tak nešlo o to, jaký bankovní produkt jsem po telefonu nabízel. Nebylo to namířeno proti kreditním kartám obecně. Zmínil jsem to tam čistě kvůli dokreslení představy, celý článek měl popisovat spíše moje dojmy a zkušenosti. V zásadě proti kreditním kartám nic nemám, naopak si myslím, že v případě, že člověk ví, jak s ní zacházet, může jít o užitečnou věc. Tady je ale ten problém, většina lidí má nedostačující představu, jak taková karta vůbec funguje nebo k čemu jsou její funkce. V takovém případě jde snad o nejrychlejší možnou cestu se zadlužit. Jinak toho, že moje budoucí práce bude dost možná obdobného charakteru a bude na mě působit stejně jako tato brigáda si bohužel jsem vědom. NIcméně, i kdyby to tak mělo být, čím později to přijde tím lépe. Myslím si, že není nutné si na takový režim zvykat už takhle "brzo".

0 0
možnosti

romualda

14. 8. 2012 1:28
Také

jsem byl student a jsem rád, že jsem nikdy nemusel nic takového dělat a brigádně jsem pracoval vždy rukama - trhání jahod, poklízení krav v zemědělském družstvu - tam  člověk viděl, že jeho práce k něčemu je a neměl pocit, že dělá něco, co sám nemá rád.

1 0
možnosti

Lord Havelock Vetinari

14. 8. 2012 0:50
Nechtěl bych

Také jsem student bez stálého příjmu a bez brigády (nějak přežiju, i když ty prázdniny někdy za moc nestojí....), nicméně skoro raději bych předstíral, že nemám ruku nebo nohu a šel somrovat do podchodu, než dělat aktivní telemarketing. Na to já prostě nejsem. Už dost dlouhou dobu se řídím dle věty: Co nechceš, aby jiní dělali tobě nedělej ty jim. A já nechci, aby mě někdo vytahoval ze sprchy nebo z postele, nebo mě při přednášce ve škole vyrušoval s nabídkou produktu, o který já nestojím a nepotřebuji ho. Nebo mě otravoval zvoněním, když čekám telefon nebo zprávu od nějakého děvčete. A je smutné, že studenti, aby si vydělali aniž by měli ty správné známosti, musí dělat právě takové neproduktivní práce, protože nic jiného nezbývá- průmysl byl tady zlikvidován. Doufám, že tato doba jednou přejde.

1 0
možnosti

svedek casu

13. 8. 2012 23:27
Karma

R^ nedávno tady jeden mádlovec tuto práci doporučoval jako východisko z nezaměstnanosti;-D;-D

0 0
možnosti

hryhryhry

13. 8. 2012 22:40
bravo

jsem jako vy, přes kopírák. Proto karma. I když je mi tak třikrát víc. Napsáno skvěle, dobrý fejeton.;-D

1 0
možnosti

Lukáš Pelcman

13. 8. 2012 23:10
Re: bravo

Děkuji :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 766x
Sám bych se označil za člověka přemýšlivého, tvrdohlavého a se slabostí k teoretizování. Mezi mé zájmy patří sport, četba, film a mimo jiné jsem také velikým milovníkem dobré whisky, hlavně té skotské. 

Moji další tvorbu můžete také sledovat na http://blog.lukaspelcman.cz