Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

downey

27. 2. 2012 22:37
Věta

pár delfín - Češka mě totálně odrovnala ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JJ

jita

24. 2. 2012 10:07
bravo

To, že se někdo nechová jako člověk, neznamená, že není inteligentní. I o psech se povídá, že mají inteligenci na stupni 6 let starého dítěte - ale stejně jako mezi lidmi někteří jsou chytřejší a někdy ten pes je absolutní b...c. Proč by delfíni nemohli být stejně inteligentní(nebo více), jako lidi.  Přinejmenším v tom, že svým životem neničí své životní prostředí - to jim ničíme my lidé.

Že se s nimi neumíme domluvit neznamená, že jsou hloupí. Dřív si to všichni mysleli o hluchoněmých.

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

22. 2. 2012 22:04
jednou se dočkáme

že i můj oběd bude mít lidská práva;-D ...zatím jsem ale rád, že nám chutná;-D

1 0
možnosti
JB

baranka

22. 2. 2012 19:57
Za lidská práva kytovců!

To by je ale mohlo zabít.:-/

0 0
možnosti
B

Bobrufka

22. 2. 2012 18:51
Žít a nechat žít

0 0
možnosti
MR

iluminat

22. 2. 2012 18:23
kytovci si nedovoluji nic, a lze zaridit humanni chovani

k nim bez velkych cavyku. Nic proti tomu aby uz jsme nevideli zvirata v cirkusu, napriklad. Ale nechci vam brat iluze o tech "bojovniku" za prava tech ci onech, to byvaji, bohuzel, plna koryta a nic vic. Ty cavyky okolo jsou smesne. Delat z toho ruzne zakony spise budou buzerovat lidi, a brat za to prachy a kytovci to nepochopi i kdyby uz jsme s nima mohli komunikovat. A kdyby to pochopili, tak si asi ploutvi zatukaj na celo.

0 0
možnosti
GD

Gertruda Dagmar

22. 2. 2012 21:03
Re: kytovci si nedovoluji nic, a lze zaridit humanni chovani

Ono nejde ani tak o "bojovníky" jako spíš zabránit lovu pro tzv.vědecké a jiné účely.Japonci se svého zažitého jídelníčku (a dlouhověkosti) jen tak nevzdají.Já pojídat delfína,připadala bych si jako nějaká forma kanibala.Koninu a psinu bych vědomě také nepozřela.Chovám psy a žila jsem u koní.Nemám zkušenost s kytovci..A NEJSEM VEGETARIÁN.Kde najít tu hranici mezi názorem "co nejde sežrat není užitečné" a "všichni tvorové rovni si jsou"? Nepolidšťuji své psy,myslím tím že jim neposkytuji to,o čem si mnozí majitelé mazlíků myslí,že je fajn,ale není.Protože pes má zůstat psem i v lidské společnostiParadoxně jsme u psů zavedli běžné lidské civilační choroby..A my máme povinnost svým psům poskytnout to,co psí jest.Pro mě je základním parametrem smysl pro humor.Z mého dlouholetého soužití a pozorování mnoha druhů tvorů jsem si vyvodila jedno:Pokud je nějaký tvor schopen této jedinečné schopnosti,je mi úplně fuk,zda má ploutve,dlaně,kopyta či tlapy.Rozhodně se dobře pobavím :D Gertruda Dagmar

0 0
možnosti