- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Děkuji, paní Pekárková, za skvělou exkurzi do jinak téměř tabu tématu. Obzvláště to "srovnání" halal a košer porážky je...k nezaplacení. Jen se obávám, že jste mě asi maso jíst neodnaučila
díky... jsem ráda, že se vám kvůli mně neudělalo špatně! Já taky jím maso, ne moc, ale vegetarián rozhodně nejsem.
Pamatuji dobu, kdy se poráželo prase u tety na venkově. Řezník vykrmené prase omračoval palicí, po té prořízl tepnu (nechápu podle čeho soudí autorka, že prasata nejsou vykrvena, z čeho by pak byla jelita nebo krvavá tlačenka, o polívce zvané prdelačka nemluvě) a krev byla zachycována do hrnce, aby po šlehání pro vychladnutí bez sražení, byla použita do dalších produktů (jelita, tlačenka, polévka). Předpokládám, že i na dnešních jatkách jsou prasata vykrvována, neboť i dnes je možné koupit výše uvedené výrobky. Jak se zabíjela kráva pravda nevím, teta krávu nikdy neměla.