Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Děkuji, paní Pekárková, za skvělou exkurzi do jinak téměř tabu tématu. Obzvláště to "srovnání" halal a košer porážky je...k nezaplacení. Jen se obávám, že jste mě asi maso jíst neodnaučila :-)

0 0
možnosti
IP

díky... jsem ráda, že se vám kvůli mně neudělalo špatně! Já taky jím maso, ne moc, ale vegetarián rozhodně nejsem.

0 0
možnosti
JC

Pamatuji dobu, kdy se poráželo prase u tety na venkově. Řezník vykrmené prase omračoval palicí, po té prořízl tepnu (nechápu podle čeho soudí autorka, že prasata nejsou vykrvena, z čeho by pak byla jelita nebo krvavá tlačenka, o polívce zvané prdelačka nemluvě) a krev byla zachycována do hrnce, aby po šlehání pro vychladnutí bez sražení, byla použita do dalších produktů (jelita, tlačenka, polévka). Předpokládám, že i na dnešních jatkách jsou prasata vykrvována, neboť i dnes je možné koupit výše uvedené výrobky. Jak se zabíjela kráva pravda nevím, teta krávu nikdy neměla.

1 0
možnosti