Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MW

asijske zradelny ty vari vsechno ..a nekomu to i chutna..!!

0 0
možnosti

Podíváte-li se na celý problém očima jedlíka masa, pak jistě lze v mnohém s autorkou souhlasit. Ale celý ten problém má úplně jiné pozadí a to tu skoro nikdo nebere  na vědomí. Posláním a funkcí zoologických zahrad není zabíjet zvířata, která vědomě chová. Důvodem zabití Maria byla jeho přebytečnost, nikoliv nutnost nakrmit lvy. A tak se naskýtá otázka etická a morální, tedy spíše filozofická .....a také otázka kam vlastně směřují zoologické zahrady a jaká je jejich budoucnost ?

0 0
možnosti
PH

Tahle společnost je kanibalismu blíže, než jsem si myslel.

0 1
možnosti
Foto

Jasně, také mi je žirafátka líto, ale chápu proč se tak asi muselo stát. Ředitel ZOO udělal jenom to, co by v přírodě proběhlo naprosto přirozeně. Jenom se obávám, že tohle lidi, kteří asi mají představu, že hamburgry se pěstují na stromech stejnak nepochopí. :-(

2 0
možnosti

Úplně jsem z toho blogu dostal hlad...R^

1 2
možnosti
Foto

Pani Pekarkova vklada do diskuze o zirafatku zajimava temata. Bohuzel, onim bagatelizovanim, sarkasmem, a moralizovanim nic neresi! Ani nemuze. To proto, ze dnesni doba je totalne postavena na ignoranci, pokrytectvi, samolibosti, lenosti, a vsem tem prisernym produktum moderni doby. Samozrejme, EU je dzungle sama o sobe, ale tou jsou i nescetne ceske vesnice, kde formy trapeni zvirat -- volnych, domacich i "chovnych" -- neznaji konce. Pekarkovou kritizovane 'nezdrave mysleni' EU-byrokratu ma hluboce zapustene koreny i po cele Ceske republice. Nejsem arogantni natolik abych tvrdil, ze mam nejake reseni....s vyjimkou pouze jednoho a totalniho: kompletni opusteni nasi zavislosti na pestovani a konzumaci zvireciho masa, at jiz masove industrialne chovaneho anebo i ekologicky pestovaneho. (O forme popravy zvirete nema smysl prilis diskutovat, t.j. humanni vs. industrialni, nebot to bylo bylo jako diskutovat fosilni emise u benzinovych automobilu vs. hybridnich. To proto, ze z hlediska impaktu na prirodu neni mezi zadny podstatny rozdil.) Myslim, ze pani Pekarkova ma na to posunout onu diskuzi o nekolik pater vyse, a predevsim se pokusit celkove zhodnotit ciny reditele one Zoo kdesi v Dansku nebo Holandsku, jinymi slovy, dat jeho ciny do kontextu temat jez zminuji vyse. A pri tom vsem se navic kriticky podivat na nas zivotni styl. Pani Pekarkova, prosim!

0 0
možnosti
PH

Takže ještě jednou: proč se tedy jedni živočichové (prase, kráva) zabíjí a jedí a druzí živočichové (člověk, žirafa) se nezabíjí a nejí? :-P

2 0
možnosti
JM

J58a79n 62M84o93h80y67l81a

20. 2. 2014 20:35

Člověk, stejně jako jiní savci, prostě nebude kosit svůj vlastní druh na jídlo, nehledě na obejktivní zdravotní rizika takového počínání. A co se týče rozdílů mezi např. žirafami a prasaty? Prostě lidé přišli na to, že chování prasat je jednodušší. Dalšími faktory bude mimo jiné asi i geografie, neboť tam, kde žijí přirozeně žirafy, je velmi náročné, ne-li nemožné se trvale usadit na jednom místě a zemědělčit.

2 0
možnosti
PM

Pani blogerka nejak nepochopila zaklad cele veci. Samozrejm, ze jime a tudiz predtim i zabijime zvirata, ale tyto jsou chovany prave pro maso, mleko, vajicka apod. Pokud by si ji ulovili masajove v Africe, nikdo az na par extremnich vyjimek by z toho nedelal vedu a mnohym by to prislo i vcelku normalni. Problem je v tom ze Zoo vsude po svete jsou staveny pro emoce, aby lide videli zvirata, ktera jim za humny nebehaji a mohli delat uzasle wow, teda, oooo apod. se podivovat nad rozmanitosti prirody a v pripade zirafy i eleganci a krasou. Pak prijde "osviceny" reditel evropske Zoo a vtrhne do toho s chladnou logikou obchodnika s masem a verejne utrati zirafu  pred navstevniky Zoo, udela z toho show a pak se hrozne divi ze je z toho poprask. Ve chvili kdy jsou tu zvirata pro emoce a ne pro nakrmeni populace, lze jen tezko souhlasit s chladnou logikou utracenim mladete, ktere se mohlo predvadet lidem v jine Zoo.

5 6
možnosti
JM

J96a75n 34M62o28h15y53l12a

20. 2. 2014 20:32

To se velmi mýlíte. První zoologická zahrada vznikla za účelem vědeckého bádání, nikoli pro dělání stupidní "wow", "ooooh" a podobně. Prvních skoro 20 let dokonce ani nebyla veřejně přístupná. Stejně tak v dnešní době, když se zeptáte ředitelů zoo, proč jejich zahrady existují, nepoví Vám něco o dětských slintajících úsměvech, ale o umožnění lidem poznat zvířata celého světa, udržovat a rozmnožovat ohrožené druhy a to vše pokud možno v prostředí co nejvíce blízkém jejích vlastním. Uznávám, střelit žirafu není moc přirozené, nicméně dát žirafu lvům nebo předtím ukázat veřejnosti (kterou tam nikdo nucením netáhl), jak funguje zvíře "vevnitř", to opravdu nepovažuji za jakkoli nevědecké, tragické, nespolečenské či dokonce pohoršující. Poněkud přímé, to ano, ale rozhodně poučující.

5 0
možnosti
MN

Plačme nad mrtvými zvířátky, dávejme vrahům měkčí polštáře a větší internety, abychom je mohli za 5 let pustit domů, kupujme místo masa "to růžové v plastu"....a pomalu vychcípejme. Přehnaný humanismus z nás děla přecitlivělá stvoření, sluníčkáři a jím podobní se nám snaží vštípit, že pravdou a láskou spasíme svět...kam až může tato zdegenerovaná společnost klesnout? Zabít, nebo být zabit, na tom tenhle svět stojí od nepaměti a nikdo na tom nic nezmění

3 1
možnosti
DT

opravdu? kdy naposledy jste se musel rvát o život... ? ... tihle internetoví "hrdinové"... hmmm

2 2
možnosti
HG

Myslim si, ze informace podavane nam medii jsou nedostatecne. ZOO se musi ridit urcitymi pravidly, jinak pozbyvaji status ZOO. Obavam se, ze prave tohle je ten pripad. Zirafy je mi samozrejme lito ( ma tak krasne oci) a je mi lito i kazdeho jineho zbytecne utraceneho zvirete. Ty zakony a predpisy si vymyslime sami!!!

0 0
možnosti
PH

V Norimberku by o tom mohli povídat... :-P

1 0
možnosti