Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IF

Tady je právní názor na jeden starší případ, kdy si policajti také udělali živý štít z civilních aut i s lidmi uvnitř (tehdy se ovšem naštěstí nic nestalo):

http://www.autoweb.cz/smi-policie-pouzit-ridice-a-jejich-auta-jako-zive-stity/

A ještě jeden článek ze stejného webu:

http://www.autoweb.cz/rakovan-honicka-na-d1-kdyby-neuhorel-meli-ho-zastrelit/

6 7
možnosti
FL

Nechápu proč někdo k tomuto příspěvku dává mínuska. Někomu vadí, že je přístup policie podroben diskuzi? Jsou tu dnes nějací policisté?

6 8
možnosti
JN

Kdysi jsem absolvoval autoškolu a mimo jiné se tam probíralo, jak vypadá policajt a co znamenají některá jeho gesta, takže dokážu celkem spolehlivě rozeznat, kdy strážník stojící uprostřed křižovatky ukazuje, kdo zrovna teď má jet a kdo stát a kdy strážník stojící na okraji vozovky plácačkou dává znamení k zastavení.

Jak je tomu v Americe se v české autoškole neučí.  Ten chlapec byl čech, jel po dálnici v Česku, ale holt neabsolvoval autoškolu.  Je to snad chyba těch policajtů?

8 1
možnosti
FL

Co se píše že dělají policisté v USA , totéž provádí i u nás. Zatavovali mne úplně stejně - jeli za mnou s blikajícím majáčkem. V úzké části tunelu mne nemohli předjet, tak jsem zrychlil abych nezdržoval. V rozšířené části tunelu jsem zajel ke kraji, zpomalil a divil se proč mne nepředjedou. Pak mne napadlo jestli náhodou nehoní mne? Tak jsem zastavil a vynadali mi proč nezastavím, že prý mají na střeše rozsvíceno STOP . Opravdu měli , ale toho jsem si nevšiml a kdybych si všiml, jak mne má napadnout, že zastavují rovna mne?

2 6
možnosti
JS

Vážená Hermíno Harker,  pokud nepoznáte to že Vás policie zastavuje měla byste absolvovat vyšetření u očního lékaře kombinované s psychiatrem. Jezdím víc jak 40 let a pokud mě někdy policie stavěla tak to bylo vždycky korektní a nikdy mi nepřipadali směšně nemohu říci že jsem byl nadšený protože tu a tam jsem si byl vědom že jsem porušil dopravní předpisy a pokud mne stavěli bez zjevné příčiny tak se to dá omluvit tím, že selektivně se snaží odchytit nebezpečné pošuky kteří jezdí pod vlivem čehokoliv a navíc bez řidičáků a pod vlivem nešťasné události která se stala minulý víkend tak mi popravdě řekněte co si má myslet rodina do které ve 200 kilometrové rychlosti narazil pošuk protože mu překáželi v honičce s policisty

6 7
možnosti
HH

Prosím?

Zkoušel jste na to nějaké prášky? Nebo nejdřív absolvujete to Vámi doporučované vyšetření?V

6 7
možnosti
VH

Ještě absurdnější situace se nám stala v Arizoně. Na silnici s nejvyšší povolenou rychlostí 60 mil nás zastavil policista protože jsme jeli příliš pomalu - 40 mil/hod a tím jsme zdržovali provoz. Jeli jsme liduprázdnou krajinou, kde za půl hodiny jsme potkali jediné auto a to byl ten policista.

1 6
možnosti
JR

J10a90r51a 52R44a34n70k

5. 3. 2013 5:51

Tak to Vam pane Hlavacku neverim, mozna, ze se chteli zeptat, jestli nepotrebujete pomoc.....tady se fakt stavi malokdy.

3 0
možnosti
HH

Opět skvělé.

Všude zastavují různě podivně, jen český policista je směšný, skákající panáček.R^

7 3
možnosti
JV

J23i50ř81í 56V89o42l26k59a

4. 3. 2013 12:30

Není to autoritou dopravní policie? Zkuste některé pitominy řešit v BDR a jste jasnej. To, že novelizaci zákona střídá okamžitě další, to ti inteligenti nahoře hodnotí ku prospěchu věci. Abych se přiznal, kolikrát jsem si tak říkal, kdybych nechodil na to školení řidičů v naší autoškole, tak by mi manželka asi dala za uši. Máme tam klubovnu Starých dědků.

3 0
možnosti
JM

Nějak vám nerozuním...

Když budu chtít jezdit autem v Nigerii nebo Americe, tak musím znát jejich předpisy a samozřejmě to platí i naopak.

Neznalost zákonů neomlouvá, natož Čecha v Česku.

10 0
možnosti
AT

Ještě něco inspirativního z těch spojenáčů ... prosíííím :-)

Kromě honění tedy

6 0
možnosti