Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Volá chlapeček v New Yorku do rádia: "Nemám rád lidi jiné rasy, jsem rasista?" Moderátor odpovídá: "No, asi takhle: jestli jsi Žid, tak jsi ortodoxní, jestli jsi muslim, tak jsi fundamentalista,  jestli jsi Japonec, tak jsi hrdý nacionalista, jestli jsi černoch, tak jsi nevinná oběť pozůstatků otrokářského systému a jestli jsi běloch, tak jsi rasistická svině

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že se jedná o zbytečnou démonizaci cikánské menšiny.

 Kriminály ve Velké Británii jsou přeplněny anglickými delikventy všeho druhu a rozhodně  nejde "jenom o Cikánku z České republiky".

 Tato země se zmítá v hlubokých, takřka neřešitelných sociálních problémech (viz IRA) a bylo by opravdu zcestné jí dávat za příklad České republice...

0 5
možnosti
Foto

jj, Synkáče, 11 a 18, ...R^

0 1
možnosti
JL

Zábavné, český cikán putuje do světa, a paní Pekárková o tom napsala podrobnou zprávu, jako by šlo o nějaký zajímavý druh ufona nebo nekontaktovaný druh indiána. Nevím, proč se nuselskými cikány zabývat, taky je dobře znám, i z tramvají, kde hojně pracovali celá 90. léta v Praze - okrádali turisty jedoucí na Hrad. Každý v tramvaji už je znal od vidění. Kriminalista z týmu Kapsa mi kdysi "out of record" vysvětlil, proč s nimi nemůžou nic dělat - nejsou důkazy, musí pořád svědčit sami, jiné svědky neseženou, a ženské, co kradou, jsou většinou těhotné, aby nemohly být zavřené dlouho atd. Byli z té bezmoci evidentně znechucení: neexistuje efektivní legislativa - okradení turisti samozřejmě koukali z Prahy vypadnout co nejdříve. Tak tomu chtěli čeští liberálové. Debil zůstane debilem i v Anglii, dalo by se říci zjednodušeně na story paní Pekárkové a tím komentář ukončit. Jen podotknu, že staletí tréninku naučila tohle etnikum a zlodějskou profesi (někteří kradou z profese, protože práce je špinavá, je to cosi jako zlodějský cech, prastaré řemeslo, poučil mě kdysi ten kriminalista), aby říkali pořád totéž: "Nic jsem neudělal, jsem nevinný, pusťte mě." Co s nimi? Ruce už se za krádeže nesekají ani v Anglii a na světě jsou důležitější problémy - tak třeba blížící se světová válka. :-) Great story, thanks!

3 1
možnosti
AS

Jen tak na okraj k bobíkům.

Ano. V Anglii zakázali lidem zbraně (a tím nemyslím jen palné nebo střelné zbraně, ale prakticky cokoliv, co se dá jako zbraň použít), protože přece to je pro všechny bezpečnější a tím zločince odzbrojíme! A výsledek je  ten, že policisté musí nosit neprůstřelné vesty. Neprůstřelná vesta, ale beze zbraně! To je typická logika sociálních inženýrů všeho druhu.

2 1
možnosti
RB

Je to určitě zajímavé počtení, ale přijde mi nefér shrnout celý ten aparát pod slovo Policie. Já si rozhodně nemyslím, že Policie je hlavním viníkem toho, že se postih téhle drobnější kriminality často nedotahuje do konce.

5 0
možnosti
DU

Paní Pekárková, jak policie s onou cikánkou zatočila? Po předem stanovené lhůtě ji stejně pustí, takže když říkáte, že je dobře, když takoví zlodějíčci mizí z ulic, tak sama víte, že to nebude na dlouho. Nebo myslíte, že dostane doživotí? Nedostane. Nedostane se dokonce ani do vězení, klidně se vsaďte. A u nás nad oznámením policie rukou nemávne, jen provede úkony a v případě přestupku věc postoupí věcně příslušnému orgánu, tedy obvykle přestupkové komisi. Jde-li o trestný čin, po přípravném řízení podají spis s návrhem na podání obžaloby na SZ. Pokud jde o věc, kde se objektivně nic vyšetřit nedá (nejsou svědci, nejsou odcizené věci, není nic), věc bohužel musí podle zákona odložit. I tady může cikánka skončit v policejní cele, ale policie ji tam nemůže držet podle své vůle. A v Anglii je to stejné. Do vězení nezavírá policie, ale soudy.

Ale jinak s vámi souhlasím. tohle bylo jen pro upřesnění.

1 0
možnosti
TV

paní Pekárková, to je hrozný, ten váš text 

bych fandil kdyby si najali Sokola a dali na vás žalobu :-P

no nic.

0 24
možnosti
JK